Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa »

Hygge vai sisu - millainen sisustaja olet?

Vuoden vaihteessa sisustajat intoilivat tanskalaisesta hygge-käsitteestä: ihanasta, lämpimästä sisustuksesta, torkkupeitoista ja kynttilöistä, joiden avulla pimeästä talvesta tulee edes jollain tavalla siedettävä. Vaan eipä aikaakaan, kun suomalainen sisu kiilasi kiinnostavuudessaan hyggeilyn rinnalle.

Oheisen listan avulla selvität helposti, sisustatko kotisi tanskalaisin hygge-opein vai oletko sisukas suomalainen sisustaja.

1.   Olohuoneen sisustus: runsas vai askeettinen?

Hyggeilijän olohuoneen sisustus nojaa pehmeyteen, himmeisiin sävyihin ja lämpöön. Sohvaa peittävät koristetyynyt, olohuoneen pinnat ovat pehmeitä ja pörröisiä. Olohuoneen valaistus rakennetaan pimeitä iltoja varten: huolella valitut lyhdyt ja kynttilät auttavat yli pimeän talven. Sävykylläinen, jopa tumma sisustus luo tunnelmaa talven synkkiin hetkiin.

Sisukkaan sisustajan olohuoneen sisustus on ennenkaikkea arjessa toimiva. Linjat ovat suoria ja graafisia ja piensisustusesineistä esillä ovat vain ne kaikkein tärkeimmät. Värit ovat vaaleita ja valaisimet klassisia. Suomalainen sisustus onkin kautta aikain ollut luontevasti hyvin pelkistettyä ja sisukasta - se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että harmaa sisustus olisi se ainoa oikea vaihtoehto.

2. Kodin tekstiilit ja värisävyt: puuteria ja tummia trendisävyjä vai valkeaa ja harmaata?

Harmaa sisustus on suomalaisen sisu-kodin tunnusmerkki. No, ainakin melkein. Harmaan lisäksi valkoinen sisustus on meillä suosittua - sisukas sisustaja taistelee siis pimeää vastaan vaalein värisävyin. Kodin tekstiilit tuovat sisustukseen persoonallisuutta, mutta niiden valinnassa painaa ennen kaikkea käytännöllisyys. Valko-harmaan sisustuksen pehmentäjinä toimivat valaistus ja luonnonmateriaalit.

Hyggeilevä sisustaja ottaa ilolla vastaan tuoreimmat sisustusvärien trendit: puuteriset vaaleat värisävyt sekä tummat vihreät ja siniset. Tummia sävyjä korostamaan tuodaan graafisia kuvioita ja vaaleita luonnonmateriaaleja, kuten korkkia tai marmoria.

3. Puu kodin sisustuksessa: tummaa ja arvokasta vai klassista koivua?

Tummat sisustuksen trendivärit ovat saapuneet myös huonekaluihin. 50-lukua henkivät tummat sävyt löytävät tiensä hyggeilijän olohuoneeseen esimerkiksi senkkien, tasojen ja lipastojen muodossa.

Suomalaista sisua suosiva sisustaja valitsee kalusteet palvelemaan kodin vaaleaa värimaailmaa. Vaaleat hirsipinnat jätetään näkyviin - niitä voi käsitellä vielä vaaleammiksi esimerkiksi puuvahalla. DIY-sisustuksessa esiin nostetaan vaneria. Kalusteissa ja sisustusesineissä suositaan valkoista ja sen parina koivua.

Oli makusi sitten skandinaavinen hygge tai suomalainen sisustus pelkistettyine sisu-tunnelmineen, löydät kotiisi sopivat olohuoneen sisustusesineet helposti täältä >>

15.02.2017 11:46