Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa »

Näin raikastat olohuoneen sisustuksen kevään juhliin

Kevään juhlakausi lähestyy. Nyt onkin oikea aika uudistaa olohuoneen sisustus valmistujaisia, ylioppilasjuhlia ja muita kevään kohokohtia varten. Lue juhliin valmistautuvan kodin sisustusideat tästä.

Uusi sohva - uusi olohuone?

Sohva on olohuoneen hallitsevin kaluste. Siksi uusi sohva uudistaa usein koko huoneen. Siro, vaalea kangassohva on raikas valinta, joka päivittyy eri vuodenaikoihin ja sisustustyyleihin sopivaksi sisustustyynyjä ja torkkupeittoja vaihtamalla.

Kevään sohvatrendit noudattelevat sisustustrendien päälinjoja: 50-luvun tunnelmaa henkivät sohvakalustot korvaavat muhkeat divaanit trendikkään sisustajan olohuoneessa. Trendejä tärkeämpää on kuitenkin seurata omaa makua ja tehdä sohvan valinta olohuoneeseen sen perusteella. Kannattaa myös muistaa, että laatu ja kestävyys ovat aina muodissa.

Kevyemmän kukkaron päivitys: olohuoneen tekstiilien uudistus

Jos olohuoneen sisustuksen uusiminen tuntuu liioittelulta, päivittyy koti juhliin myös uusilla, puhtailla kodin tekstiileillä: sisustustyynyillä, verhoilla ja torkkupeitoilla.

Yhdistele rohkeasti erilaisia pintamateriaaleja. Nahka, villa ja erilaiset struktuurikankaat sopivat yhteen myös juhliin pukeutuvassa olohuoneessa. Vanhan sohvan ehostaminen uusilla sohvatyynyillä ja niihin sopivilla verhoilla ja matoilla luo olohuoneeseen juhlan tuntua.

 

Ruokailuryhmät, pöydät ja tuolit: onko vieraille tilaa?

Kevään juhlia suunnitellessa kannattaa myös pohtia, onko olohuoneessa riittävästi istumatilaa vieraille. Tarjoilut on kätevin järjestää noutopöytään, mutta on hyvä huomioida myös se, missä vieraat syövät.

Olohuoneen olemassa olevien istuimien, sohvan ja nojatuolien, lisäksi kannattaakin tutkia, tarvitaanko vieraille esimerkiksi jakkaroita, jotka toimivat tarvittaessa myös näppärinä apupöytinä. Kevään juhlia suunnitellessa tulee muistaa myös säävaraus ja terassikalusteiden päivittäminen juhlakuntoon: hyvällä säällä terassi tai parveke jatkavat juhlatilaa myös ulos, sateen sattuessa koko juhlaväki pysynee sisällä.

24.03.2017 12:48