Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa »

Sisustuksen trendivärit 2018

Vuoden väri on Ultra Violet

Sisustusvuosi 2018 on täynnä pullollaan herkullisia värejä terrakotasta havunvihreään. Moni trendiväri jatkaa vuodelta 2017, joten suuria muutoksia ei tähän väripalettiin ole tulossa. Tämän vuoden väriksi Pantone ja eri maaliyritykset valitsivat sähäkän lilan sävyn ”Ultra Violet”. Muodin maailmassa Ultra Violet varmasti tulee näkymään hyvinkin pian, sisustuksessa taas mennään maanläheisimmillä sävyillä. Tikkurila valitsi vuoden 2018 maalisävyksi terrakottaan taittavan värin ”Ruukku”. Tänä vuonna kaikki oranssit ja terrakotan väriset yksityiskohdat ovatkin kuuminta hottia, on kyseessä sitten kokonainen seinäpinta tai yksittäinen kukkaruukku. 

Punaisen sävyt valtaavat kodin

Terrakotan lisäksi tänä vuonna trenditietoiset sisustajat valitsevat kotiinsa eri punaisen sävyjä viininpunaisesta pehmeään vaaleanpunaiseen. Punaisen vastapariksi käy hyvin viime vuodelta tuttu havunvihreä. Myös vahva koboltinsininen, Royal Blue on edelleen pinnalla ja sitä piristämään kannattaa valita murrettu sinapinkeltainen tai okra. Ei ole mitenkään poikkeuksellista sekoittaa kaikkia näitä värejä samaan sisustukseen ja luoda iloinen huvikumpu –look jossa koko perhe viihtyy.

Monet maanläheiset sävyt ovat mukana vuoden 2018 trendivärikartassa, mukaan lukien ruskea ja beige. Puupinnat ovat joko luonnonvärisiä tai taittavat ruskeaan kuten teakiin. Printteinä luonto on edelleen lähellä. Sisustuksessa kukkakuosit niin kankaissa kuin tapeteissa ovat vahvasti esillä. Jos kukat printeissä eivät innosta, riittää kimppu luonnonkukkia maljakossa tuomaan saman fiiliksen sisustukseen.

Materiaalit mieltymyksen mukaan

Vuoden 2017 trendimateriaali, sametti, jatkaa voittokulkuaan myös tänä vuonna. Samettia saavat olla nyt kaikki sohvasta ja verhoista lähtien. Ylellinen hotellilook on saapunut makuuhuoneen puolelta jo olohuoneeseen ja arjen luksus on päivän sana. Art deco –tyylinä on edelleen vahvasti pinnalla. Metalleista kulta ja messinki toimivat hyvin sametin kanssa, ja kromi on vahvasti tulossa mukaan metallimixiin. Ei ole lainkaan omituista sekoittaa eri metalleja keskenään samaan sisustukseen, päinvastoin se on hyvin trendikästä.

Jos sametti tuntuu materiaalina liian juhlavalta, voi sisustuksen tyylisuunnaksi valita maanläheisen lähestymiskulman. Materiaaleina pellava ja intianpuuvilla toimivat hyvin terrakotan ja ruskean nahan kanssa. Nahassa varsinkin konjakin väri on pinnalla tänä vuonna. Kaikki kori- ja rottinkipunokset ovat edelleen myös vahvasti mukana. Tämän tyyliin viimeistelee macrame –tekniikalla tehdyt sisustustyynyt, rahit ja seinäkoristeet. 

Viherkasveilla luonto sisälle

Viime vuonna alkanut viherkasvibuumi ei näytä laantuakseen. Vihersisustaminen on trendikästä ja varsinkin kuviolehtiset kasvit ovat haluttuja. Anopinkieli ja kirjovehka löytyvät nyt jokaisen trendikkään vihersisustajan kodista. Jos et ole vielä löytänyt sisäistä hortonomiasi, voit somistaa kotisi yhtä lailla kuivatuilla heinillä, oksilla tai kukilla. 

Yksityiskohdat viimeistelevät sisustuksen

Trendikkäin muoto 2018 on pyöreä, on kyse sitten peilistä, sohvapöydästä tai tuolin selkänojan kaaresta. Pyöreät sisustustyynyt ovat tuulahdus isoäidin ajoilta. Seinäpinnat täytetään peileillä, tauluilla ja muistoilla. Tärkeintä on että asukkaan persoonallisuus näkyy sisustuksessa vahvasti. Sohvapöydät ovat edelleen kevyitä ja niiden päälle tehdään asetelmia kynttilöistä, kukista ja koriste-esineistä. Hygge eli kotoilu jatkuu vahvana myös tänä vuonna. Sohvissa ja nojatuoleissa on sisäänottoja ja nappeja jotka viimeistelevät kalusteen ilmeen. Matot ovat joko pehmeitä ja upottavia tai vaihtoehtoisesti luonnonkuituja tai niitä jäljitteleviä. Hapsut ja tupsut ovat jälleen täällä. Hapsuja löytyy niin tyynyjen viimeistelystä kuin torkkupeitteen reunasta. Trenditietoinen tai et, viimeistele kotisi sisustus tänä vuonna itsellesi tärkeillä esineillä, ovat ne sitten löytöjä mummolasta, kirpputoreilta, tai se lapsena saamasi hymypoika –patsas.

28.02.2017 09:14