Suomalaisen olohuoneen sisustus - nämä faktat voivat yllättää!

Olohuone on suomalaisen kodin sydän.

Elämäntilanteiden muuttuessa se vaihtuu taaperoiden leikkihuoneesta romanttiseksi kohtauspaikaksi. Välillä olkkarissa vietetään öitä kuorsaavaa puolisoa paossa ja toisinaan siellä majoitetaan sukulaisia. Sotka.fi:ssä tehty kysely valottaa faktoja 1 200 suomalaisen olohuoneesta.

Kuka päättikään olohuoneen sisustuksen?

Usein kodin sisustusratkaisut jäävät perheen rouvan vastuulle. Vai jäävätkö sittenkään?

Kyselymme paljasti, että lähes 57 % olohuoneen sisustuksista on tehty koko perheen voimin – lapset ja lemmikit mukaan lukien. On siis aika heittää ennakkoluulot nurkkaan ja lähteä koko perheen kanssa katselemaan vaihtoehtoja uudistettavaan olohuoneeseen. Yhteistuumin tehdyt päätökset vahvistavat perheen tiimihenkeä ja olohuoneesta tulee jokaiselle asukille mieleinen.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Instagramin ja sisustuslehtien olohuoneet ovat kaunista katseltavaa, ja 43 % kyselyyn vastanneista toivoisikin hieman lisää niistä tuttua harmoniaa oman olkkarin sisustukseen.

Ylivoimaisesti tärkeimmäksi asiaksi vastaajien olohuoneissa nousi kuitenkin upottava sohva, jonka syövereihin on helppo unohtua löhöilemään. Noin kolme neljästä valitsi sohvan ennen parhaita hifi-laitteita tai Instagram-kelpoisuutta.

Kyselyyn vastanneista lähes 72 % kertoi, että perheenjäsenillä on omat paikat olohuoneessa. Ei ole siis tuulesta temmattua, että isännän takapuolen kuva on painautunut nahkaiseen nojatuoliin tai ettei perheen äidin paikalle sohvannurkkaan ole syytä mennä kenenkään muun.

Shoppaile olohuoneen kalusteita

Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain anoppilasta

Suomalaisen olohuoneen sisustus on kyselyn mukaan koottu uusista ja vanhoista kalusteista.

Klassikot kulkevat mukana kodista toiseen, sillä niihin on helppo yhdistää uusia huonekaluja ja piristää sisustusta vaihtuvilla trendeillä. Vastaajista puolet kertookin olohuoneen olevan kotoinen yhdistelmä vuosien kerrostumia, jotka on koottu ideakartan avulla kokonaisuudeksi. 26 % vastaajista uudisti koko olohuoneen sisustuksen muuton yhteydessä. 23 % puolestaan kertoi olohuoneen kalusteiden olevan sukulaisten vanhoja.

Suomalainen olohuone elää ja muuttuu asukkiensa mukana. Siellä rakastetaan, riidellään, vietetään aikaa ja kiireisissä elämäntilanteissa käydään vain kääntymässä. Suomalaisen olohuoneen sisustus kestää aikaa, mutta sitä virkistävät ajankohtaiset trendit, värit ja ilmiöt.

Tutustu Sotkan monipuolisen sohvavalikoimaan täältä ja löydä uusi paras paikka olohuoneeseesi

10.10.2016 15:38