Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa »

Värikäs sisustus ja sisustuksen trendivärit 2017

Vihreä sisustus - vuoden väri on ”Greenery”

Maailma on värejä pullollaan, mutta aina hetkellisesti jotkut tietyt värit ovat suositumpia kuin toiset. Sisustuksen värejä ja trendejä ohjaa paljolti muoti ja se mitä catwalkeilla nähdään. Eri maaliyritykset ja Pantone valitsevat joka vuosi ”vuoden värin”, joka kuvastaa senhetkistä trendiä ja tunnelmaa. Tänä vuonna Pantonen vuoden väri on nimeltään ”Greenery”, jonka vihreä väri vastaa sävyltään lähinnä Muppettien Kermit-sammakkoa. Tikkurilan vuoden väri on taas suomalaiseen makuun paremmin istuva ”Angora”, joka on persikkaan vivahtava beige. Miten sitten sisustaa vihreällä ja persikka-beigellä, jollei halua maalata seiniään näillä sävyillä? Tai onko muita värejä, jotka ovat tällä hetkellä pinnalla ja joita käyttäen voisi olla edes pikkuriikkisen trendikäs?

Kevään väreinä puuterimaiset sävyt

Muotimaailmassa eri vaaleanpunaisen ja nuden sävyt ovat tämän kevään juttu. Myös Tikkurilan väri Angora kuuluu tähän värimaailmaan. Jos et ole innostunut vaaleanpunaisesta sohvasta tai ihonvärisestä seinästä, voi tätä puuterimaista sävyä tuoda sisustukseen vaalealla nahalla joko sohvan muodossa tai pienempinä yksityiskohtina vaikka kynttilälyhdyn kahvassa. Myös korkki materiaalina toimii tässä yhteydessä niin värinsä kuin trendikkyytensäkin puolesta. Nyt kannattaa kaivaa vintiltä vanhat korkkitaulut ja tuunata niistä käteviä pannunalusia tai seinälle kollaasimainen moodboard-pohja tulevia ideoita varten.

Vihreää ympäri vuoden

Vihreää väriä sisustukseen saa helposti lisäämällä viherkasvien määrää. Erilaiset mehikasvit ovat helppohoitoisia ja tarvitsevat vettä niukasti. Myös rönsylilja, anopinkieli ja palmuvehka sopivat huolettomalle sisustajalle. Jos epäilee omaa viherpeukaloaan, niin aidot kasvit voi korvata aidonnäköisillä tekokasveilla. Nykyään tekokasvit eivät ole enää niin muovisen näköisiä kuin ennen, ja nämä kaverit voi huoletta jättää kotiin pitemmänkin loman ajaksi.

Sininen sisustus - Sinisen sävyt ovat suomalaiseen makuun

Jo viime syksynä pinnalla olivat sinisen sävyt denim ja indigo. Myös vaaleammat siniset sekä siniharmaa sopivat hyvin suomalaiseen sisustukseen niin pieninä kuin isoinakin pintoina. Sinisen kaveriksi on vahvasti tulossa vihreä, varsinkin havunvihreä, jota löytyy kotimaisesta luonnosta ihan itsestään. Sinisen ja vihreän sävyt ovat huonetilaa rauhoittavia värejä, joten varsinkin makuuhuoneeseen kannattaa harkita näiden kahden liittoa. Syksymmällä havunvihreä saa parikseen viininpunaisen, mikä sopivasti joulua kohti istuu väripalettiin mainiosti.

Syksysisustus - Syksyllä somistetaan viininpunaisella ja havunvihreällä

Syksyllä pinnoissa on sametin pehmeyttä ja ripaus luksusta. Metallin eri sävyt – kupari, kulta ja messinki – ovat syksyn sisustuksessa vahvoilla, messinki tosin jo kesällä. Tänä kesänä kaikki purjeveneilijät ovat trendin aallonharjalla messinkisine yksityiskohtineen ja laivastonsinisine väreineen. Vahvat ja tummat värit ovat hallitsevia, joten klassinen sisustaja hankkii sohvalle muutaman viininpunaisen sohvatyynyn, ehkä uuden maton vihreällä vivahteella ja messinkisen kynttilänjalan viherkasvin kaveriksi. Näillä hankinnoilla pärjää trendivärien viidakossa ja voi tämän jälkeen nauttia täysin siemauksin kotoilusta.

28.02.2017 09:14