Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa »

Sama kaluste – monta eri tyyliä

Ajan henkeen on tapana sisustaa niin ulko- kuin sisätilatkin viihtyisiksi koko perheen keitaiksi.  Ulkotilojen kuten terassin ja parvekkeen sisustuksessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutama asia, jotta sisustus ilahduttaa läpi kesän ja vielä tulevinakin vuosina.

Varmista tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön ja kankaiden UV-suoja, joka estää värin haalistumisen. Myös pihasisustuskankaiden kosteudenkestävyys on olennaista, etteivät kankaat homehdu. Mitkään tekstiilit eivät myöskään kestä rankkasadetta, joten säilytä ne joko katoksen alla tai ulkosäilytykseen tarkoitetuissa säilytysarkuissa.

Parveke- ja terassikalusteet hankitaan yleensä useammaksi vuodeksi, joten miten piristää pihakalustetta, joka tuntuu talven jäljiltä kaipaavan pikku päivitystä?

Polyrottinkiset ja metalliset ulkokalusteet ovat tyyliltään ajattomia, joten erilaisen tyylin ja fiiliksen luominen terassin ja parvekkeen sisustukseen onnistuu hyvin matoilla, sisustustyynyillä, lyhdyillä ja koriste-esineillä. Viherkasvit ja kukat viimeistelevät halutun tyylin.

Näillä vinkillä päivität samat kalusteet neljään eri tyyliin. Tervetuloa inspiroitumaan!

Terassisi voi olla usean sadan kilometrin päässä rannikolta, mutta mikään ei estä sisustamasta takapihalle omaa, merellistä valkamaa. Väreinä voi käyttää joko perinteistä sinisen, punaisen ja valkoisen sekoitusta tai sitten Long Island -tyylin beigeä ja turkoosin ja aquan eri sävyjä.

Raidat ja tähtikuosit istuvat hyvin merelliseen maisemaan. Lyhdyt ovat väriltään valkoisia ja niissä on somisteena narupunosta. Viimeistele terassin sisustustyyli simpukankuorilla tai rouheammin lasisilla verkonpainoilla.

Kaipaatko kaukomaille tai Afrikan lämpimiin öihin? Parveke tai terassi muuntuu uuden sisustuksen myötä hetkessä siirtomaatyyliseksi pakopaikaksi huonepalmuilla ja saviruukuilla. Tekstiileissä ja matoissa vilisevät etniset kuosit ja palmunlehväprintit. Valkoisilla puuvillaverhoilla teet siirtomaahenkiseen colonial-tyyliin viimeisen silauksen - ja samalla näköesteen naapuriin.

Haluatko terassillesi väriä ja aurinkoa? Tummakin ulkokaluste syttyy loistoonsa, kun lisäät alle keltaisen maton ja sohvalle sisustustyynyt. Tällä värillä aurinkoinen mieli parvekkeella on taattu, vaikka ulkona sataisi vettä kaatamalla. Kokeile parvekkeen väripilkkuna myös piristävää turkoosia tai raikasta limenvihreää.

12.04.2017 10:22