Sisustusideoita olohuoneseen, terassille ja parvekkeelle: leikittele matoilla

Leikittele matoilla

Kevät tuo tullessaan kauppoihin kevyet ja pirteät puuvillamatot. Värejä ja kuoseja löytyy jokaiseen makuun ja kokovalikoimakin on hyvä. Mikä onkaan helpompaa kuin sisustaa koti kesää kohti matoilla ja saada uusi ilme terassille tai parvekkeelle!

Mattoja voi kuitenkin käyttää eri tavoin. Kodin ilme piristyy, kun sisustuksessa leikitellään matoilla, niiden kuoseilla ja materiaaleilla.

Olohuoneen sisustusidea #1: Matto lattialla

Nyt ei tyydytä vain laittamaan yhtä mattoa lattialle, vaan pelataan olohuoneen mattopalapeliä. Useampi matto asetellaan päällekkäin, limittäin, lomittain, vinoon ja suoraan. Käyttämällä erikokoisia ja -värisiä mattoja saat mielenkiintoisen lattiapinnan, jossa on mukava myös loikoilla.

Olohuoneen, terassin ja parvekkeen sisustusidea #2: Matto seinällä

Voit ripustaa olohuoneen, terassin tai parvekkeen seinälle joko yhden ison maton, muutaman pienemmän vierekkäin tai tehdä peräti mattokollaasin eri värisillä ja kokoisilla matoilla. Asettele matot osittain päällekkäin ja lomittain, ja kollaasi on valmis! Värikkään ja kivan seinän lisäksi saat tilaan myös miellyttävämmän akustiikan.

Olohuoneen, terassin ja parvekkeen sisustusidea #3: Matto pöydällä

Kaitaliina, tabletti, mitä vaan: ohut puuvillamatto taipuu moneksi. Kaitaliinaksi käy käytävämatto, tabletiksi pienempi kynnysmatto. Pitkän maton voi laittaa olohuoneen, terassin tai parvekkeen pöydän päälle joko pitkittäin tai poikittain. Ja mikä estää käyttämästä pöydän päällä useampaa mattoa pöytäliinan tapaan?

Terassin ja parvekkeen sisustusidea #4: Matto istuimella:

Haluatko terassillesi beduiiniteltan tunnelmaa tai punamultaisen mummonmökin nostalgiaa? Nosta puuvillamatto penkille tai tuolille istuinpehmusteen sijaan. Maton kuosi ja väri ratkaisevat fiiliksen. Mummolatunnelmaan käyvät hyvin räsymatot, beduiinitelttaan nyt niin muodikkaat etniset ja Marokko-tyyliset kuosit. Pääasia, että viihdyt terassillasi tai parvekkeellasi.

23.08.2017 14:27