Ruokailutilan sisustustrendit: pyöreää, rouheaa ja valoisaa

Ruokailutilan sisustustrendit peilaavat kauden yleisiä suuntauksia: materiaalien ja värien rohkeaa yhdistämistä, asetelmallisuutta ja yllätyksiä. Kevät on mainio aika etsiä ja löytää uusia ideoita ruokailutilan sisustukseen.

Ruokailuryhmän trendit: yhdistä keveyttä massiiviseen

Trendikkäin ruokapöytä juuri nyt on pyöreä tai ovaali. Rohkea sisustaja valitsee rouhean ja massiivisen ruokapöydän ja sen pariksi kevyet tai klassiset tuolit. Pyöreän ruokapöydän mitoitus kannattaa laskea tarkkaan, jotta se istuu sille varattuun tilaan hyvin ja tarjoaa riittävästi tilaa jokaiselle ruokailijalle.

Toinen, aina tyylikäs vaihtoehto on siro pyöreä keittiön pöytä, joka yhdistetään ilmaviin tuoleihin. Tutustu ruokapöytiin ja valmiisiin ruokailuryhmäideoihimme.

Ruokailutilan tekstiilit: elävää pintaa, tummaa tai vaaleaa

Ruokailutilan tekstiilit viimeistelevät ruokailutilan ilmeen ja sisustuksen. Sametin nousukiito näkyy myös pöytäliinatrendeissä: huolettomasti aseteltu samettikangas sopii juhlakattaukseen. Trendikkäimmät sametin sävyt ovat nyt tummia vihreitä ja sinisiä ja ne yhdistyvät kattauksessa puuhun, marmoriin ja kupariin.

Skandinaavisen vaaleilla sävyillä sisustaja ilahtuu pellavan ja keveän vaaleiden voileetekstiilien ajattomuudesta. Ruokailutilan pellavaverhot ja -pöytäliinat saavat jäädä jopa hieman ryppyisiksi, jotta niiden elävä pinta pääsee oikeuksiiinsa. Pellava toimii hienosti myös pienemmissä tekstiileissä kuten lautasliinoissa.

 

Ruokailutilan valaistus: yksi iso vai monta pientä?

Ruokailutilan tärkein valaisin ripustetaan tietysti ruokapöydän yläpuolelle. Ruokailutilan lamppu kruunaa tilan ja saakin siksi olla näyttävä. Myös valotehoon kannattaa panostaa, jotta talven pimeidenkin iltojen ruokahetket onnistuvat.

Iso valaisin ruokapöydän päällä voi olla klassinen, yksinkertainen kattovalaisin tai moderni, kattokruunumainen metallinen lamppu. Trendikkäin keittiön tai ruokailutilan sisustusvalaisin on kuitenkin monta pienempää valaisinta sisältävä kokonaisuus. Tällaisen voi koota itse tai hankkia valmiina - ideoita ruokailutilan valaistukseen voit etsiä vaikkapa valaisinosastoltamme.

23.04.2018 11:55