Ruokailutilan sisustustrendit: pyöreää, rouheaa ja valoisaa

Ruokailutilan sisustustrendit peilaavat kauden yleisiä suuntauksia: materiaalien ja värien rohkeaa yhdistämistä, asetelmallisuutta ja yllätyksiä. Kevät on mainio aika etsiä ja löytää uusia ideoita ruokailutilan sisustukseen.

Ruokailuryhmän trendit: yhdistä keveyttä massiiviseen

Puupinnat ja puurimat ovat tämän päivän trendi myös ruokapöydissä.

Puupinnat ja puurimat ovat tämän päivän trendi myös ruokapöydissä.

Trendikkäin ruokapöytä juuri nyt on pyöreä tai ovaali. Rohkea sisustaja valitsee rouhean ja massiivisen ruokapöydän ja sen pariksi kevyet tai klassiset tuolit. Pyöreän ruokapöydän mitoitus kannattaa laskea tarkkaan, jotta se istuu sille varattuun tilaan hyvin ja tarjoaa riittävästi tilaa jokaiselle ruokailijalle. Lämpimät puunsävyt tuovat ruokailutilaan kodikkuutta ja toimivat hyvin mustan tai valkoisen vastaparina.

Toinen, aina tyylikäs vaihtoehto on siro pyöreä keittiön pöytä, joka yhdistetään ilmaviin pinnatuoleihin. Tutustu ruokapöytiin ja valmiisiin ruokailuryhmäideoihimme.

Ruokailutilan tekstiilit: helppohoitoista ja kestävää

Ruokailutilan tekstiilit viimeistelevät ruokailutilan ilmeen ja sisustuksen. Helppohoitoisuus on avainsana lapsiperheissä. Pyyhittävät kankaat ja keinonahat ovat helppoja pitää puhtaana. Verhoillut tuolit voi myös itse suojata likaa hylkivällä verhoilusuojalla.

Skandinaavisen vaaleilla sävyillä sisustaja ilahtuu pellavan ja keveän vaaleiden voileetekstiilien ajattomuudesta. Ruokailutilan pellavaverhot ja -pöytäliinat saavat jäädä jopa hieman ryppyisiksi, jotta niiden elävä pinta pääsee oikeuksiiinsa. Pellava toimii hienosti myös pienemmissä tekstiileissä kuten lautasliinoissa.

 

Shoppaile pyöreitä ruokapöytiä

Näyttävä valaisin ruokapöydän päällä herättää mielenkiintoa.

Näyttävä valaisin ruokapöydän päällä herättää mielenkiintoa.

Ruokailutilan valaistus: yksi iso vai monta pientä?

Ruokailutilan tärkein valaisin ripustetaan tietysti ruokapöydän yläpuolelle. Ruokailutilan lamppu kruunaa tilan ja saakin siksi olla näyttävä. Myös valotehoon kannattaa panostaa, jotta talven pimeidenkin iltojen ruokahetket onnistuvat.

Iso valaisin ruokapöydän päällä voi olla klassinen, yksinkertainen kattovalaisin tai moderni, kattokruunumainen metallinen lamppu. Myös polttimon koolla ja värillä on merkitystä. Iso ja näyttävä poltin on osa valaisimen tyyliä.

Trendikkäin keittiön tai ruokailutilan sisustusvalaisin on kuitenkin monta pienempää valaisinta sisältävä kokonaisuus. Tällaisen voi koota itse tai hankkia valmiina - ideoita ruokailutilan valaistukseen voit etsiä vaikkapa valaisinosastoltamme.

03.05.2017 18:03