Uusi keittiön pöytä houkuttelee perheen kokoontumaan – löydä suosikkisi

Kalenteri näyttää täydeltä. On lasten harrastuksia, töitä, sukujuhlia ja kaupassakin pitäisi käydä. Kuulostaako tutulta?

Hektisen arjen keskelle yhteinen aika on kortilla ja sen vuoksi ruokailuhetket koko perheen voimin ovat kultaakin kalliimpia.

Kun puitteet ovat kunnossa, kokoontuu perhe mielellään saman pöydän ääreen kertaamaan päivän kuulumisia. Riittävän iso keittiön pöytä, johon kaikki mahtuvat vaivatta ja sopiva määrä oikeanlaisia tuoleja, joista lapsetkin yltävät pöydän antimiin – kaikki tämä vaikuttaa viihtyvyyteen, turvallisuuteen, sekä toki myös kodin sisustukseen.

Kuinka monelle katetaan?

Uutta keittiön pöytää valitessa kannattaa ensin lähteä miettimään, kuinka monelle hengelle katetaan.

Jos perheessä on neljä henkilöä, mutta vieraita käy usein, ehdokaslistan kärkeen nousee pöytä, johon saa jatkopalan. Suurperheen järkiratkaisu taas on tarpeeksi suuri keittiön pöytä, jossa mahtuu ruokailun lisäksi pelailemaan lautapelejä ja tekemään läksyt.

Nyrkkisääntönä on, että leveyden tulisi olla noin 60 cm istujaa kohti ja tuolin ympärille pitäisi varata ainakin 70 cm tilaa. Luonnollisesti myös ruokailutilan muoto vaikuttaa pöydän valintaan. Kapeaan tilaan kannattaa valita suorakaiteen muotoinen siro pöytä ja isompaan tilaan sopii kodikas pyöreä pöytä. Yhtenä vaihtoehtona on hankkia kaksi pöytää erilaisiin tarpeisiin. Toinen keittiöön aamu- ja välipaloja varten, jolloin koko perhe ei istu yhtä aikaa pöydän ääressä. Ja toinen taas ruokailutilaan, kun kokoonnutaan koko perheen voimin illalliselle.

Shoppaile suuria ruokapöytiä

Keittiön pöydän materiaalilla on väliä

Materiaali kannattaa valita kulutuksen mukaan.

Jos pöydän päässä istuu innokkaasti syömään opetteleva, ottimilla pöytää rummuttava, taapero, tulee pinnan kestää kolhuja. Silloin varmin valinta on öljytty massiivipuu tai MDF-levy. Jos taas pöytä tulee aikuistalouteen, voi pinta olla herkempää materiaalia, kuten lasia.

Pöydän katteilla, liinoilla ja leikkokukilla vaihtelet ruokailuhetken tunnelman arkisesta juhlavampaan. Koko ruokailutilan sisustus muuttuu kun pöydän somistaa sesonkien mukaan kynttilöillä tai luonnonmateriaaleilla – vain mielikuvitus on rajana, joten kokeile rohkeasti!

07.11.2016 10:00