Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa »

Sisustustrendit 2019

Persoonallisuus esiin

Vuonna 2019 sisustuksen punainen lanka on persoonallisuus. Kodista tehdään paikka, jossa oma persoona ja mieltymykset saavat näkyä, ja esillä olevilla esineillä on tarina. Sisustuksen yksityiskohtia nostetaan ja korostetaan. Huoneen katseenvangitsijana voi olla vintage-valaisin, värikäs matto tai vaikka näyttävä viherkasvi. Ekologisuus ja kierrätettävyys on päivän sana ja sisustusvalintoja tehdään näiden pohjalta ja pitkällä tähtäimellä. Mitä kaikkea muuta tämän vuoden sisustustrendit 2019 pitävät sisällään? Alla lyhyt katsaus tämän vuoden trendeihin.

Väriä elämään ja sisustukseen

Valkoinen on saanut jo tovin antaa tilaa väreille ja tämä sisustustrendi ei näytä ihan heti loppuvan. Haaleat pastellit ovat saaneet seurakseen Miamin purkkavärit; melonin pinkkiä, keltaisen murretut sävyt, mintunvihreää ja vahvaa vaaleansinistä. Ei ole sattumaa, että niin Pantone, kuin Tikkurilakin valitsivat vuoden väreiksi persikkaan taittavan pinkin. Pantonen väri on nimeltään Living Coral ja Tikkurilan Flamingo. Molemmat nimet ja värit vievät turkoosien aaltojen ja hehkuvan auringonlaskun äärelle. Myös vahvemmat, tummemmat sävyt ovat edelleen hyvin trendikkäitä. Jalokivivärit, kuten smaragdin vihreä, safiirin sininen ja rubiinin punainen kimmeltävät varsinkin sameteissa ja ovat oiva pari messingin ja kullan kanssa.

 

Tyyli mieltymyksen mukaan

Sisustustrendit 2019 pitää sisällään myös useampia tyylisuuntia. Art Deco on ollut useamman vuoden jo pinnalla ja jatkaa edelleen niin muotokielensä kuin värienkin osalta hyvin ajanhenkisenä. Kaarevat muodot, sametti ja messinki sopivat tähän tyyliin täydellisesti. Marmoripinnat ovat edelleen in ja varsinkin vihreä ja musta marmori nousevat valkoisen rinnalle. Vihreä marmori sohvapöydän kannessa tuo sisustukseen ripauksen 1920-luvun glamouria. Sohva täynnä muhkeita samettityynyjä kaikissa jalokiviväreissä näyttää kutsuvalta pesältä ja täydellisen tyylikkäältä yhtä aikaa. Art Deco-tyyli päivittyy tälle vuosituhannelle kun seinälle laittaa isokuvioisen kukkatapetin ja maljakkoon samoissa väreissä näyttävän kukkakimpun. Tyylin täydentää aito, huutokaupasta itse huudettu vintage-tarjoiluvaunu.

Luonnon ehdoilla

Tällä hetkellä vahvasti pinnalla oleva tyylisuunta on boheemius, lyhennettynä boho, joka on saanut vaikutteita paimentolaisuudesta ja luonnonmukaisuudesta. Tässä tyylissä pääväreinä toimivat beige, luonnonvalkoinen ja ruskea ripauksella mustaa. Kudotut ja solmitut tekstiilit ovat avainasemassa, ja pehmeä ja paksu nukkamatto viimeistelee sisustuksen. Taulut on korvattu ryijyillä ja macrame-käsitöillä. Luonnonväriset rottinkikalusteet palaavat 90-luvulta koristamaan koteja ja se ysäri-inhokki, rottinkinen kukkapylväs on taas suurinta huutoa. Kuivakukat ja -heinät tulevat viherkasvien rinnalle tuomaan luontoa myös sisälle. Aamulenkillä poimittu heinäkimppu piristää niin mieltä kuin kotiakin, eikä kevennä lompakkoa.

Teollisuustyyli viehättää

Sisustustrendeissä 2019 myös Industrial-tyyli on edelleen vahvasti pinnalla. Kylmä metalli saa nyt vastapainoa puusta, konjakin tai lapikkaan värisestä nahasta ja viherkasveista. Kiiltävä rosteri on tulossa oleva trendi ja sitä löytyykin jo keittiöistä erilaisina pintoina. Kiiltävät pinnat syrjäyttävät pikkuhiljaa matat, oli kyseessä sitten metalli-, maali- tai puupinta. Lasipinnat palaavat sisustukseen vaikka ovatkin himosiivoojan painajainen. Lasinen sohvapöytä on jälleen trendikäs ja lasiesineet tulevat keramiikan rinnalle yksityiskohtina ja koriste-esineinä.

Vinkit trendisisustukseen 2019

Alla vinkkejä millä väreillä ja esineillä teet kodistasi hetkessä trendikkään ja ajanhenkisen. Panostuksen ei tarvitse olla iso eikä hintava, mutta lopputulos on varmasti palkitseva.

Harmaa sohva piristyy kevättä kohden okran ja terrakotan värisillä sohvatyynyillä. Puupinnat, ovat ne sitten luonnonväristä tai tummempaa, tuovat sisustukseen lämpöä ja kotoisuutta. Puinen tarjotin sohvapöydällä riittää hyvin. Väripaletti on kääntynyt kylmistä sävyistä lämpimiin, se kannattaa muistaa jos aiot maalata seiniä tai kalusteita lähiaikoina. Jos epäröit maalin sävyä, ota avuksi Tikkurilan lämpimien, maanläheisten sävyjen kartta, niin et voi epäonnistua. Lasiesineet voivat olla näyttäviäkin katseenvangitsijoita, kunhan pidät esineet ryhmissä. Ripoteltuna sinne tänne koriste-esineet tekevät tilasta levottoman ja sekavan. Kerää lasiset viinikarahvit tarjottimelle lipaston päälle tai laita riviin Oiva Toikan lasilinnut ikkunalaudalle, näin saat kokoelmallesi näkyvyyttä ja potkua.

Vihreän syleilyssä

Miltä kuulostaisi Amazonin sademetsä olohuoneessasi? Lehväkuosiset tapetit tuovat huoneeseen eloa ja tunnelmaa. Rohkeimmat tapetoivat nyt yhden seinän sijasta koko huoneen. Viherkasveissa enemmän on enemmän, joten tee erilaisista kasveista vihreitä ryppäitä eri puolelle huonetta. Suosi ilmaa puhdistavia kasveja sisäilmanlaadun parantamiseksi, kuten kultapalmu ja viirivehka. Vihreät sohvatyynyt tai matto viimeistelevät kotikeitaan. Talven kylmyyden ja kesän odotuksen kestää parhaiten oman sademetsän syleilyssä.

Oman näköinen koti

Ekologisuus ja kierrätettävyys ovat tulleet pysyviksi trendeiksi myös sisustuksessa. Kaluste ja sen elinkaari mietitään tarkemmin jo hankintavaiheessa ja heräteostoksia vältetään. On järkevää ostaa kestävä ja monikäyttöinen huonekalu, joka muuntuu elämäntilanteiden mukaan. Mummolan vanha lipasto makuuhuoneessa on niin ekologinen kuin myös tunnearvoa korostava valinta. Koti koostuu monista kerroksista, joista saattaa löytyä uutta, vanhaa, perittyä ja kierrätettyä. Juuri tämä tekee kodistasi persoonallisen ja omaleimaisen. Trendivärit ja -materiaalit ovat taas se mauste, jolla saat tvistiä sisustukseen aina tarpeen mukaan.

15.01.2019 15:02