Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa »

Sisustustrendit 2020

Ekologisuus on päivän sana

Vuonna 2020 sisustuksen punainen lanka on ekologisuus. Kotiin ja sisustukseen valitaan tuotteita niiden hiilijalanjäljen perusteella ja kestävää kehitystä tukien. Nyt on trendikästä ostaa vaikka koko sisustus kirppareilta tai secondhand -liikkeistä ja olla ylpeä siitä. Vanhojen kalusteiden ja tekstiilien tuunaus on monelle jo harrastus sekä elämäntapa. Uutta ostetaan vain tarpeeseen, ja sekin tarkkaan ja harkiten. Persoonallinen koti syntyy kerroksellisuudesta, joten kaiken ei tarvitse olla heti huomenna valmista.

Lue alta vuoden 2020 sisustustrendeistä ja poimi itsellesi sopivat vinkit kotiin ja sisustukseen.

Beige on pop

Oletko valmis, sillä beige on taas täällä! Kyllä, harmaa väistyy takavasemmalle ja beigen eri sävyt nudesta ruskeaan valtaavat kodit. Jotta kodista ei tulisi ankeuden valtakunta, beigen kaveriksi sopivat hyvin lämpimät, mausteiset sävyt kuten sinapinkeltainen, luumu tai poltettu oranssi. Myös sininen on beigelle loistava pari, jopa niin loistava, että Pantone valitse vuoden 2020 väriksi sinisen nimeltä Classic Blue, eli klassinen sininen. Sininen sopii suomalaisiin koteihin muutenkin täydellisesti, joten nyt kannattaa ottaa kaikki irti tästä trendistä!

Tekisikö mielesi limonadia? Tikkurilan vuoden väri on sitruunankeltainen Lemonade H300. Tämä keltainen on vaaleampi ja heleämpi, kuin okra ja sinapinkeltainen, jotka ovat väreinä myös hyvin ajanhenkisiä. Vaaleana pastellina Lemonade sointuu hienosti kevään sisustukseen jos ei seinällä, niin ainakin sisustustyynyissä tai matossa.

Aistien valtakunta

Maanläheisyys ja boheemius ovat päivän sana. Sisustuksen värit otetaan nyt luonnosta; beigeä, hiekkaa, havunvihreää ja taivaansinistä. Sisustus rakennetaan nyt kaikille aisteille. Materiaalien tuntu, tilan akustiikka ja valaistus, sekä hyvä sisäilma ovat avaintekijöitä kotia rakennettaessa. Sisustukseen haetaan levollista tunnelmaa ja kodista tehdään paikka jossa rauhoittua kaiken kiireen keskellä. Kuin turvasatama maailman myrskyissä. 

Yksityiskohdat viimeistelevät tyylin

Kalusteiden muotokielestä pystyy lukemaan hyvin tämän päivän trendit. Tarjolla on nyt paljon pyöreitä, kaarevia ja pehmeitä muotoja. Nojatuoleissa on pyöreitä selkänojia ja jopa seinäpeilit ovat pyöreitä. 

Aitous on materiaaleissakin valttia: pellava, villa, nahka, puu ja rottinki. Aitojen materiaalien tuntu on omaa luokkaansa ja ne vanhenevatkin kauniisti. Pellavaiset sohvatyynyt ja rottinkikorit riittävät jo luomaan sisustuksesta pehmeän ja luonnonläheisen. 

Viherkasvit ovat edelleen hyvin suosittuja ja niitä saa olla nyt paljon! Erilaisia ja eri kokoisia, kaikki käy. Jopa ruukut voivat olla mitä sattuu, vanhasta saviruukusta rottinkikoppaan. Tässä asiassa enemmän on enemmän. Monet viherkasvit lisäksi puhdistavat huoneilmaa, joten siinä on jo hyvä syy mennä kukkakaupan kautta kotiin. Jos viherpeukalosi on keskellä kämmentä, voit somistaa kotisi kuivakukilla- ja heinillä. Monet kukkakaupat ja nyt myös marketit myyvät Pampa-heinää ja kuivakukkia ympäri vuoden.

Hotellihuoneen tuntua

Makuuhuoneen sisustus ja laadukas nukkuminen ovat nyt hyvin ajankohtaisia. Kunnolliseen sänkyyn ja makuuhuoneen viihtyisyiteen ollaan valmiita panostamaan. Myös yksityiskohdat, kuten sängynpääty ja yöpöydät ovat tärkeässä roolissa valaisimista puhumattakaan!

Hyvin trendikästä on tehdä makuuhuoneesta hotellihuonemainen tila, jossa pimennysverhot yltävät lattiaan asti ja sänky on pedattu raikkailla ja pehmeillä vuodetekstiileillä. Viettäähän ihminen elämästään ison osan ajastaan sängyssä ja makuuhuoneessa. Ja onhan se täydelllistä herätä joka aamu "hotellista" hyvin nukutun yön jälkeen.

Vinkit trendisisustukseen 2020

Alla vinkkejä millä väreillä ja esineillä teet kodistasi hetkessä trendikkään ja ajanhenkisen. Panostuksen ei tarvitse olla iso eikä hintava, mutta lopputulos on varmasti palkitseva.

Jos et ole väreillä leikittelijä, valitse tilaan lempivärisi ja ota samasta väristä vaaleita ja tummia sävyjä. Esimerkiksi jos maalaat seinän vaaleanbeigeksi, sohva voi olla tummemman ruskea ja matto ja sohvatyynyt taas hiekanväriset. Myös pinnoilla ja struktuureilla voi leikitellä. Pidä väriskaala yhtenäisenä, mutta pinnat ja kuviot ovat tässä se "juju". Karheaa, pörröistä, sileää... mutta kaikki samalla beigen sävyllä. 

Rakastatko koriste-esineitä? Tuo oma persoonallinen tyylisi esille keräilyharrastuksellasi tai isoisäsi vanhoilla työkaluilla. Pääasia, että esineet ovat esillä ryhmänä, eikä ripoteltuna pitkin huonetta. Ryhmässä on voimaa ja samalla kokonaisuus pysyy hillittynä ja selkeänä. 

Jos seinäpinnat näyttävät tylsiltä, helpoin tapa piristää niitä on sisustustaulut. Kokeile montaa pientä taulua jämptissä ryhmässä tai yhtä isoa ja näyttävää sohvan yläpuolella. Kollaasimaiseen esillepanoon käyvät mukaan myös peilit, kellot ja hyvin trendikkäät ryijyt.

Oman näköinen koti

Ekologisuus ja kierrätettävyys ovat tulleet pysyviksi trendeiksi myös sisustuksessa. Kaluste ja sen elinkaari mietitään tarkemmin jo hankintavaiheessa ja heräteostoksia vältetään. On järkevää ostaa kestävä ja monikäyttöinen huonekalu, joka muuntuu elämäntilanteiden mukaan. Mummolan vanha lipasto makuuhuoneessa on niin ekologinen kuin myös tunnearvoa korostava valinta. Koti koostuu monista kerroksista, joista saattaa löytyä uutta, vanhaa, perittyä ja kierrätettyä. Juuri tämä tekee kodistasi persoonallisen ja omaleimaisen. Trendivärit ja -materiaalit ovat taas se mauste, jolla saat tvistiä sisustukseen aina tarpeen mukaan.

27.01.2020 14:55