Opiskelija-asunnon sisustaminen - must have -hankinnat

Moni opiskelija ja ensimmäiseen ”omaan” asuntoonsa muuttava nuori pähkäilee varmasti opiskelija-asunnon sisustusta ja kalustamista. Jotta kaikki tarpeellinen mahtuisi pieniin neliöihin, kannattaa asunto mitata tarkasti ja pyytää siitä mittakaavassa oleva pohjapiirros. Pienen yksiön sisustaminen on aina haasteellista – siispä tässä muutamia vinkkejä, jotka helpottavat kalusteiden hankintaa ja eri toimintojen suunnittelemista tilassa.

Tärkein hankinta varmasti on sänky. Unen laadusta ei kannata tinkiä tai opiskelut kärsivät, joten panosta hyvään runko- tai joustinpatjaan. Käytettyjäkin sänkyjä on paljon myynnissä, mutta jos budjetti antaa myöden, kannattaa ostaa uusi sänky ja patja asiantuntevan myyjän opastuksella. Pienen yksiön sisustaminen ja tilan käyttö helpottuvat parvisängyn avulla. Parven alle voi rakentaa työskentelypisteen tai lukunurkkauksen nojatuoleineen.

Sohva on monen opiskelijan ostoslistalla ja tärkeä osa opiskelija-asunnon sisustusta. Vuodesohva sopii yövieraiden majoittamiseen, ja on hyvä muistaa, että vuodesohva on tarkoitettu tilapäistä nukkumista varten. Hupullinen vuoderahi muuntuu moneksi. Rahin ja varavuoteen lisäksi sitä voi käyttää myös sohvapöytänä, kun laitat tarjottimen rahin päälle, tai myös istuimena, jos paikalla on paljon porukkaa. Värikkäällä ja vaihdettavalla rahin hupulla opiskelija-asunnon sisustus muuntuu hetkessä tyylistä toiseen.

Ruokapöytä, pienikin sellainen, helpottaa elämää ja säästää sohvaa ruokatahroilta. Jos tila on pieni, mutta välillä tarvitset lisää laskutilaa, hanki klaffi- tai jatkopöytä. Ruokapöydän ääressä voit myös työskennellä, etkä tarvitse erillistä työpöytää. Uusissa asunnoissa on vähän säilytystilaa, joten osta tilava lipasto, johon mahtuvat niin paperit ja kynät kuin alusvaatteetkin. Jos lattiapinta-ala on vähissä, seinälle kiinnitettävät hyllyt pelastavat tilanteen. Pienen yksiön sisustuksessa on aina hyvä tilaisuus käyttää mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä.

Jos opiskelija-asunnon seiniä ei saa maalata, voi väriä ja ilmettä tuoda kalusteilla, matoilla ja sisustustyynyillä. Yksiön sisustus kannattaa pitää rauhallisena, mutta kannattaa hankkia yksi värikäs katseenvangitsija, jotta kokonaisuudesta ei tule liian lattea. Se voi olla oranssi sohva tai värikkäät pussilakanat, jolloin päiväpeittoa ei välttämättä tarvita ollenkaan. Opiskelija-asunnon sisustuksen viimeistelevät tyyliin sopivat matto ja valaisimet.

Opiskelija-asunnon sisustus koostuu yleensä kierrätetyistä, uusista, lainatuista ja vanhemmilta saaduista kalusteista. Kalusteissa kannattaa ottaa huomioon niiden muunneltavuus eri käyttötarkoituksiin ja jatkokäyttö seuraavissa elämäntilanteissa. Jos haluat satsata hyvään patjaan, voit säästää vaikka ruokapöydän koossa ja hinnassa. Pääasia että viihdyt opiskelija-asunnossasi ja sisustus on itsesi näköinen.

23.04.2018 11:52