Muotoutuvat patjat

Viskoelastisten memory foam -patjojen avulla patjasi muotoutuu paremmin kroppaasi tukien selkääsi ja näin parantaen nukkumismukavuuttasi. Tällaisista erikoispatjoista meiltä löytyy sekä petaus- ja sijauspatjoja että myös muotoutuvia vaahtomuovipatjoja. Mallistossa on valittavissa paljon kokoja sekä pehmeitä ja kovia vaihtoehtoja.

Lue lisää muotoutuvista patjoista >

Rajaus
PISCINA SOFT VISCO -sijauspatja
329,-
Sijauspatjan täytteenä on lämpöön reagoiva sileä materiaali!
L 80, S 200, K 4, P 200
THINSULATE-sijauspatja
199,- Norm. 499,-

Alennus 60 %

Sijauspatjan täytteenä on paksu profiloitu lämpöön reagoiva materiaali!
L 80, S 200, K 6, P 200
ERGO SOIJA -sijauspatja
169,- Norm. 699,-

Alennus 75 %

L 80, K 7, P 200
ISABELLA Visco -sijauspatja
479,- Norm. 1199,-

Alennus 60 %

Kotimainen sijauspatja, jossa on paksu, profiloitu lämpöön reagoiva materiaali! Allergiatunnus!
L 160, K 9, P 200
ISABELLA Visco -sijauspatja
299,- Norm. 749,-

Alennus 60 %

Kotimainen sijauspatja, jossa on paksu, profiloitu lämpöön reagoiva materiaali! Allergiatunnus!
L 80, K 9, P 200
ISABELLA Visco -sijauspatja
399,- Norm. 999,-

Alennus 60 %

Kotimainen sijauspatja, jossa on paksu, profiloitu lämpöön reagoiva materiaali! Allergiatunnus!
L 120, K 9, P 200
VISCOLUX-patja
1249,-
L 80, K 20, P 200

Sotkan muotoutuvat patjat

Jos etsit sopivaa ja laadukasta patjaa, mutta pelkkä vaahtomuovi tuntuu liian köykäiseltä materiaalilta, kannattaa tutustua viskoelastiseen vaahtomuoviin, joka tunnetaan myös nimellä memoryfoam tai älyvaahto. 

Viskoelastinen vaahtomuovi muotoutuu kehon lämmön ja painon mukaan. Se tukee vartaloa juuri sen kaarien mukaan muotoutuen täydellisesti nukkujan alle, ja ympärille. Viskoelastisesta vaahtomuovista valmistetut patjat ja sängyt muistuttavat ulkoisesti joustinpatjoja ja -sänkyjä, mutta sisältävät vain muotoutuvaa visco-materiaalia. 

Joissain patjamalleissa yhdistetään myös joustimia ja viskoelastista vaahtomuovia, niin että jousiston päälle tulee kerros memoryfoamia tavallisen vaahtomuovin sijasta. Näin patjaan saadaan molempien tuotteiden parhaat ominaisuudet toimimaan yhdessä.

Viskoelastinen vaahtomuovi toimii parhaiten normaalissa huonelämpötilassa. Liian viileässä, kuten peruslämmöllä olevassa mökissä, sen ominaisuudet eivät ole parhaimmillaan, vaan vaahto jää liian kovaksi. Materiaalin kimmoisuus palautuu kyllä kun huoneen lämpötila nousee, mutta se vie oman aikansa. Tämä on syytä huomioida, jos miettii viskoelastisen sängyn, tai patjan hankkimista mökille tai muuten viileään makuuhuoneeseen.

Viskoelastinen materiaali tasaa vartalon pintapainetta, joten öinen pyöriminen ja kääntyily vähenee ja yöunet ovat tasaisempia. Jos viskoelastisen sängyn tai -patjan hankinta mietityttää, voi ensin hankkia viskoelastisen sijauspatjan ja kokeilla sillä, sopiiko materiaali omiin tarpeisiin. Viskoelastinen sijauspatja on tunnultaan napakampi kuin perinteinen vaahtomuovi, joten jos etsit "kovaa" sijauspatjaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla viskoelastista vaahtomuovia.

Ammattitaitoiset myyjämme opastavat ja auttavat mielellään sopivan muotoutuvan patjan, tai sängyn valinnassa.