Makuuhuoneen matot

Makuuhuoneen matot

Makuuhuoneen matto on tärkeä osa sisustusta, ja oikein valittu matto makuuhuoneessa akustoi tilaa ja talvella lämmittää varpaita. Onko valintasi kaksi mattoa molemmin puolin sänkyä, vai yksi iso matto sängyn jalkopäädyssä? Kokoja ja materiaaleja on monia. Viimeistele makuuhuoneesi tyyli ja sisustus Sotkan laajasta ja edullisesta mattovalikoimasta.

Lue lisää makuuhuoneen matoista >

Rajaus
ELITE-matto
9995

Leveys 80 cm, Pituus 200 cm
HIMMELI-matto
1995 Norm. 8995

Alennus 77 %

L 133, P 190
CAMILLA-matto
5995 Norm. 199,-

Alennus 69 %

L 160, P 220
ROSANNA-matto
4995 Norm. 139,-

Alennus 64 %

L 160, P 220
ECHO-matto
7995 Norm. 249,-

Alennus 67 %

L 160, P 230
HIMMELI-matto
6995 Norm. 179,-

Alennus 60 %

L 200, P 285
SOLINA-matto
4995 Norm. 139,-

Alennus 64 %

L 133, P 190

Sotkan makuuhuoneen matot

Onko ihanampaa tunnetta, kuin aamulla nousta sängyssä ja laskea jalkansa pehmeälle matolle? Pehmeän tunnun lisäksi makuuhuoneen matto vaimentaa ääntä ja lisää sisustuksellisuutta. Matto onkin helppo ja edullinen keino tuoda sisustukseen lisää "sitä jotakin". Millainen matto sitten sopii makuuhuoneeseen? Alla muutamia vinkkejä täydellisen maton hankintaan.

 

Mittaa ja mieti

Jos makuuhuoneessa on parisänky ja kulku sänkyyn on molemmin puolin, on syytä harkita kahta sängynvierusmattoa. Sängynvierusmatto on  yleensä pieni käytävämatto, usein kooltaan 60x120 cm tai vastaavaa. Sängynvierusmaton kokoon vaikuttavat sängyn sivuille jäävä tila, onko sängyn vieressä yöpöytä sekä muut makuuhuoneen kalusteet. Kannattaa siis mitata matolle jäävä tila ja lähteä etsimään sitä lähinnä olevaa kokoa. Jos haluaa, sängyn jalkopäähän voi hankkia vielä erillisen käytävämaton samaa sarjaa vierusmattojen kanssa.

Jos makuuhuoneeseensa haluaa hotellimaista ylellisyyttä, voi sängyn jalkopäätyyn hankkia ison keskilattimaton. Osa matosta vedetään sängyn jalkojen alle, noin puoleen väliin sänkyä. Tällöin sängystä noustessa jalat osuvat matolle, eikä erillisiä sängynvierusmattoja tarvita. Sängyn leveydestä riippuu siis myös maton koko. Tietysti mitä isompi matto, sen ylellisempi tunnelma. Suurimmat keskilattiamatot ovat kooltaan noin 200x300 cm. 

 

Valitse maton materiaali, tyyli ja väri

Makuuhuoneen tyyli vaikuttaa myös maton valintaan. Haetaanko pehmeää ja pesämäistä, vai rouheaa ja luonnonläheistä? Jos haluaa makuuhuoneesta hiljaisuuden tyyssijan, kannattaa lattialle valita paksu nukkamatto. Se vaimentaa ääntä, sekä antaa ulkonäöllään jo pehmeän ja rauhallisen tunnun. Väriksi kannattaa valita neutraali sävy, joka mukailee huoneen muita värejä. Jos makuuhuoneesta haluaa boheemin ja luonnonläheisen, voi valinta osua puuvillamattoon tai juuttimattoon. Luonnonläheiseen väriskaalaan käyvät kaikki sävyt luonnonvalkoisesta beigeen ja ruskeaan. 

Mystiikkaa ja tummia sävyjä kaipaava hankkii makuuhuoneeseensa itämaisella kuviolla olevan viskoosi- tai chenillematon. Viskoosimaton upea kiilto tuo makuuhuoneeseen ripauksen luksusta ja kaunis kuviointi vie tunnelman idän ihmeisiin, tai jopa Afrikkaan asti. Viskoosimaton kuvioiden väreistä on helppo poimia makuuhuoneen muut sävyt. Rohkea basaaritunnelma syntyy ripustamalla erilaisia viskoosimattoja seinälle limittäin ja lomittain ryijyn tapaan. 

 

Millainen matto allergisen makuuhuoneeseen?

Pölyallergikko joutuu valitsemaan makuuhuoneensa maton huolellisemmin kuin muut. Maton pitäisi olla tiukkaan kudottu ja pölyämätön. Allergiaperheisiin suositellaan paperinaru-, sisal- tai tekokuitumattoa. Antistaattiseksi käsitellyt tekokuidut hylkivät pölyä ja ovat lisäksi helppoja puhdistaa. Allergikon makuuhuoneen matto voi olla myös tuftattu tai nukkamatto, kunhan se on valmistettu oikeista materiaaleista.