• Työhuoneen säilytys

Työhuoneen säilytys

Mappeja, papereita, kyniä...tavarat lojuvat työpöydällä sikin sokin. Olisiko aika laittaa myös työhuone järjestykseen ja hankkia kunnon säilytyskalusteet työpapereille ja muulle tarpeelliselle tavaralle? Säilytysratkaisut löytyvät varmasti jokaiseen makuun ja tilaan, sillä tarjolla on lipastoja, senkkejä, mappihyllyjä, seinähyllyjä ja kaappeja. Tutustu Sotkan laajaan ja edulliseen säilytyskalustemallistoon, ja toteuta unelmiesi työhuone säilytysratkaisuineen vielä tänään!

Lue lisää työhuoneen säilytyksestä >

Rajaus
MONACO 4 lipasto
249,- Norm. 499,-

Alennus 50 %

L 90, S 35, K 76
MONACO-pariovikaappi
199,- Norm. 399,-

Alennus 50 %

L 90, S 35, K 76
MONACO-lipastokaappi
219,- Norm. 439,-

Alennus 50 %

L 90, S 35, K 76
MONACO-pariovikaappi
199,- Norm. 399,-

Alennus 50 %

L 90, S 35, K 76
MONACO-lipastokaappi
219,- Norm. 439,-

Alennus 50 %

L 90, S 35, K 76

Työhuoneen säilytys

Työssäviihtyvyyteen vaikuttavat työergonimian lisäksi siisti työpiste. Jos tavarat ja paperit lojuvat pitkin työpöytää, on hankala löytää tarvitsemansa välineet kesken työkiireiden. Järjestyksessä oleva työhuone on ilo silmälle ja kun tarvittavat paperit ja tarvikkeet löytyvät helposti, työntekeminen nopeutuu ja stressitaso alenee. Millainen säilytysratkaisu palvelisi sinun työpistettäsi parhaiten? Alla muutamia vinkkejä työtilan säilytykseen.

 

Lipastot ja laatikostot

Lipasto on perinteinen säilytyskaluste, jossa on useampi laatikko allekkain, vierekkäin, tai sekä että. Laatikoista löytyvät helposti tarvittavat tavarat ja laatikon sisälle voi laittaa vielä pienempiä säilytyskoreja jakamaan tilaa. Kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, on niiden käyttö helppoa ja sujuvaa. Lipastoja löytyy eri kokoisia, eri määrillä laatikoita ja useissa eri väreissä. Valkoinen lipasto sopii kaikkiin tyyleihin ja sisustuksiin. Puunvärinen lipasto tuo lämpöä ja kodikkuutta työhuoneeseen. Erilaisilla kahvoilla ja vetimillä saa myös työhuoneen sisustukseen mielenkiintoa ja tyyliä.

Pyörillä liikkuvat laatikostot ovat näppäriä työpisteen apulaisia. Laatikosto mahtuu helposti työpöydän alle, eikä näin vie erillistä lattiapintaa työtilasta. Pienen työhuoneen pelastus siis! 

 

Senkit

Senkki on säilytyskaluste, jossa on ovia sekä laatikoita, eli yhdistettynä kaappi ja laatikosto. Ovien taakse saa helposti mapit ja kirjat piiloon, kun taas laatikoihin voi tallettaa irtopaperit, kynät ja muut toimistotarvikkeet. Senkin päälle mahtuu hyvin printteri jos sitä ei halua pitää työpöydällä. Senkkejä löytyy useita eri malleja, valkoinen senkki sopii tyylillisesti minkälaiseen työhuoneeseen tahansa. Puinen senkki on tyylikkään näköinen, niin työhuoneessa kuin olohuoneessakin.

 

Ovikaapit

Ovikaappi on vaatekaappia matalampi säilytyskaluste ovilla. Ovia voi olla yksi, kaksi tai kolmekin vierekkäin mallista ja koosta riippuen. Ovikaappi kätkee sisäänsä ison määrän tavaraa ja pitää ne katseilta piilossa. Malleja ja värejä löytyy jokaiseen työhuoneeseen ja tyyliin.

 

Avohyllyt ja mappihyllyt

Avohyllyiltä on helppo löytää tarvitsemansa, sillä kaikki näkyy yhdellä silmäyksellä. Kirjojen ja mappien lisäksi avohyllylle voi laittaa koriste-esineitä ja viherkasveja piristämään työhuonetta. Mappihylly on tarkoitettu mittojensa mukaa nimenomaan mapeille, eli hyllyn syvyys on n. 30 cm. Huomioi, että kaikissa avohyllyissä mappisyvyys ei täyty, eli se kannattaa tarkistaa työhuoneeseen hyllyä ostettaessa. Avo- ja mappihyllyjä voi laittaa vierekkäin vaikka koko seinällisen, jos tarvetta on. Näin saat toimivan ja yhtenäisen näköisen säilytyskalusteen helposti.

 

Seinähyllyt

Seinähyllyt ovat näppäriä säilytyskalusteita, sillä ne eivät vie lattiapintaa ollenkaan. Pienissä tiloissa kannattaa hyödyntää kuutiot ja ottaa seinäpinnat hyötykäyttöön. Ovellinen seinähylly piilottaa taakseen tavarat ja työhuoneen yleisilme pysyy rauhallisena. Avoseinähyllyille voi laittaa lisäksi viherkasveja tuomaan kodikkuutta. Huomioi seinähyllyn kiinnittämisessa oikeanlaiset kiinnitystarvikkeet ja seinän materiaali. 

 

Työhuoneen säilytyksen suunnittelu

Kun tiedossa on tarve työhuoneen säilytyskalusteille, kannattaa aloittaa mittaamalla työtilan koko. Huomioi työpöydän ja työtuolin viemä tila, sekä liikkumavara työpisteen ympärillä. Mieti säilytyskalusteiden paikat ja niiden mallit; toimiiko lipasto paremmin kuin avohylly, tai mahtuuko tilaan molemmat? Huonetta ei kannata tukkia liian täyteen kalusteilla, vaan mielummin miettiä kalusteen käyttötarkoitus ja hyöty. Hanki siis mahdollisimman hyödyllinen ja toimiva lipasto, senkki tai hylly juuri omiin tarpeisiisi. 

Jos haluat työhuoneeseen tyyliltään yhtenäisen ilmeen, kannattaa kaikki säilytyskalusteet valita samasta tuotesarjasta. Näin kokonaisuus pysyy tyylikkäänä ja harmonisena. Jos sopivia kalusteita ei löydy samasta tuoteperheestä, voi yhteinen nimittäjä olla myös kalusteen väri. Valkoiset säilytyskalusteet sopivat keskenään toisiinsa ja yhtenäisen ilmeen eri sarjojen kalusteille saat, jos hankit kaikkiin samanlaiset vetimet rautakaupasta.

Kun tila ja säilytyskalusteet on päätetty, varmista vielä, että lipaston laatikot ja senkin ovet mahtuvat aukeamaan esteettömästi. Seinähyllyissä varmista seinän materiaali ja hanki rautakaupasta oikeanlaiset proput ja ruuvit. Kun säilytyskalusteet ja tavarat ovat omilla paikoillaan, on aika iloita siististä ja rauhallisesta työtilasta.

 

Tutustu Sotkan edullisiin työhuoneen säilytyskalusteisiin ja rakenna oma unelmiesi työtila!