• ruokailuryhmät

Ruokailuryhmät

Talven jälkeen on aika avata kesäkeittiöt ja panostaa ulkona syömiseen myös kotona. Sotkassa on laaja valikoima edullisia ja laadukkaita ruokailuryhmiä pihalle, puutarhaan, terassille tai vaikka parvekkeelle. Polyrottinkinen ruokaryhmä sopii hyvin vaikka omenapuun alle eikä pahastu kosteudesta. Puinen ruokaryhmä taas vaatii jalkojensa alle puiset tai kiviset laatat, ettei maasta nouseva kosteus imeydy puuhun. Oli valintasi iso tai pieni ruokaryhmä terassillesi, Sotkasta löydät edulliset ruokaryhmät kaikenlaisiin kattauksiin ja kesän juhliin.

Lue lisää ruokaryhmistä >

Rajaus
SEVILLA-terassipöytäryhmä

NOPEA TOIMITUS

299,- Norm. 799,-
MIAMI-ruokaryhmä

NOPEA TOIMITUS

299,- Norm. 799,-

Alennus 62 %

LIVORNO-ruokailuryhmä

NOPEA TOIMITUS

61880 Norm. 1355,-

Alennus 54 %

Sotkan kesäiset ruokaryhmät

Pohjoisen olosuhteissa ei valitettavasti voi ruokailla ulkosalla ympäri vuoden. Sen vuoksi Suomen suvesta on otettava kaikki irti silloin kun se on mahdollista ja nautittava jokaisesta hetkestä. Ulkona ruokailu on yksi tällainen nautinto, jota suomalaiset harrastavat heti kun vain terassilla tarkenee. Grilli tietysti kuumenee monilla myös talvisin, ja kesällä erityisesti ulkona kokkailu on yksi kesän kohokohtia. Ja onhan se selvää, että ruoka maistuu ulkona paremmalta kuin sisällä. Jotta nautinto olisi hiottu viimeisen päälle, tarvitaan ulos myös kunnon ruokaryhmä, jossa viihdyttää vieraita ja tarjoilla kesän antimia.

 

Iso vai pieni ruokaryhmä terasille?

Terassin koko määrittää aika lailla myös ruokaryhmän koon. Sen lisäksi, että puutarhapöytä mahtuu hyvin terassille, olisi myös terassituoleilla olla kunnolla liikkumatilaa. Kukaan ei halua puristua tuolin ja pöydän väliin, varsinkaan syödessä. Myös kulku terassipöydän ympärillä on hyvä huomioida ennen ruokaryhmän koon päättämistä. Terassipöydän ja terassin kaiteen väliin kannattaa jättää kulkutilaa ainakin puoli metriä. Mittaa siis terassi päästä päähän ja lisää pöydän mittoihin vähintään 60-70 cm tuoleja varten molemmille sivuille. 

Terassipöydän koko määrittää sen, montako tuolia pöydän ympärille mahtuu. Käsinojalliset terassituolit vievät pöydän ympäriltä enemmän tilaa kuin käsinojattomat. Jos haluat siis useamman tuolin mahtuvan pöydän ääreen, valitse puutarhatuoleihin käsinojaton malli. Jatkettava puutarhapöytä antaa lisäistumapaikkoja silloin, kun ruokailijoita on satunnaisesti enemmän. Myös tällöin on syytä huomioida terassin koko ja se, että pöytä mahtuu jatkopalan paikalla ollessa tilaan. 

Pyöreä ruokaryhmä on ilmavan näköinen, mutta vaatii hiemen enemmän tilaa kuin kantikas vastaava. Pyöreän ruokaryhmän etuna on ruokailijoiden mahdollisuus nähdä toisensa esteettömästi ja keskustella niin vierustoverin, kuin pöydän ylikin ja ristiin muiden ruokailijoiden kanssa. Valitse pyöreään puutarhapöytään käsinojalliset puutarhatuolit, niin vieraasi viihtyvät pitkään terassipöydän ääressä nauttien seurasta ja kesäisestä ilmasta.

 

Ruokaryhmien lyhyt materiaaliopas

Ulkokäyttöön tarkoitetut ruokaryhmät tehdään materiaaleista, jotka kestävät sään vaihtelut. Myös puutarhapöytiä ja -tuoleja on kuitenkin huollettava välillä. Säännöllinen pesu ja puhdistus estää likaa ja siitepölyä pinttymästä puutarhakalusteiden pintaan. Myös ruuvien kiinnitys kannattaa tarkistaa aina keväisin ennen käyttöönottoa. Varsinkin puisissa terassikalusteissa puun eläminen saattaa löystyttää kiinnityksiä.

Polyrottinki on nimensä mukaisesti muovia, joka muistuttaa rottinkipunosta. Polyrottinki kestää hyvin kosteutta, toisin kuin lakattu, aito rottinkikaluste. Polyrottingille hoidoksi riittää puhdistus silloin tällöin muovikalustepesulla. Polyrottinkiruokaryhmissä pöydän kansilevy on joko puuta muistuttavaa polywoodia tai lasia. Polywoodia hoidetaan samalla tavalla kuin polyrottinkikalustetta. Lasipinnoille voi käyttää lasinpuhdistusainetta, tai pelkkää vettä ja mikrokuituliinaa.

Puiset ruokaryhmät sopivat kauniisti perinteiseen puutarhaan kunhan alla on vain laattoja tai muuta materiaalia, joka estää maasta nousevan kosteuden päätymästä kalusteisiin. Myös puiset ruokaryhmät kannattaa silloin tällöin pestä puhtaalla vedellä tai miedolla pesuaineella, kuten mäntysuovalla. Puiset ruokaryhmät kestävät ulkona hyvin, kunhan ne öljyää ainakin kerran kesässä puuoöljyllä. Puuöljytty pinta hylkii vettä ja lisäksi poistaa puun tikkuisuutta.

Alumiiniset ruokaryhmät ovat kevyitä ja helposti siirreltäviä. Ne kestävät mukisematta pohjoisen kesän olosuhteita ja ovat suht huoltovapaita. Pesu silloin tällöin tekee terää myös alumiinille. Alumiinisissa puutarhatuoleissa on yleensä joko polywood- tai textileneistuin ja -selkänoja. 

Viimeistele valitsemasi kesäinen ruokaryhmä siihen sopivalla aurinkovarjolla ja terassituolin pehmusteilla. On kyseessä sitten grilli- tai rapujuhlat, vieraasi viihtyvät varmasti pitkälle iltaan valitsemasi ruokaryhmän ääressä nauttien.