Joustinpatjat

Joustinpatja sijoitetaan sängyn runkoon tai jenkkisängyn välipatjaksi. Joustinpatjan pussijousitus myötäilee kehon muotoja antaen parhaan mahdollisen tuen. Bonnel-jousitettu joustinpatja on astetta pehmeämpi. Joustinpatjan yleisimmät koot ovat 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm. Parisänkyleveyden saa sijoittamalla kaksi 80 cm tai 90 cm joustinpatjaa vierekkäin. Muista viimeistellä pintapehmeys sopivalla sijauspatjalla.

Lisää joustinpatjoja oheisesta linkistä:
JOUSTINPATJAPAKETIT

Rajaus

Sotkan joustinpatjat

Joustinpatja on aikojen saatossa korvannut perinteisen vaahtomuovipatjan, ja on ominaisuuksiltaan monipuolisempi kuin vaahtomuovipatja. Joustinpatja tarvitsee alleen sängynrungon, tosin vaihtoehtoisesti joustinpatjan voi laittaa myös suoraan lattialle, esimerkiksi matalassa parvitilassa. Joustinpatjan sisus koostuu joustimista, yleensä pussijousistosta tai bonneljousistosta ja näiden päällä olevasta vaahtomuovista tai viskoelastisesta materiaalista mallista riippuen. 

 

Joustinpatjan koko

Joustinpatjoissa kokoja ei ole niin paljon tarjolla kuin runkopatjasängyissä. Peruskoot, kuten 80x200, 90x200 ja 120x200 löytyvät yleensä melkein kaikista malleista. Parisängyn patjat koostuvat kahdesta 80 cm tai 90 cm leveästä joustinpatjasta ja kahdesta erillisestä, tai yhdestä yhtenäisestä sijauspatjasta

Jos makuuhuoneestasi löytyy antiikkinen perintösänky, patjakoko saattaa tässä olla normaalia standardia pienempi. Mittaa siis sängyn rungon sisämitta ennen patjaostoksille lähtöä. Erikoismittaisia patjoja kannattaa tiedustella suoraan myymälästä myyjältä. 

 

Sänky ja joustinpatjat

Puinen sänky ja joustinpatjat ovat monen valinta mökille. Perinteinen sänky sopii tyylillesti juuri mökkiympäristöön ja on  helpompi kuljettaa osissa perille, kuin runkopatjat tai jenkkisänky. Varmista, että sängynrungossa on sälepohja, jotta joustinpatja pääsee tuulettumaan myös alakautta, ja yöllinen hikoilu ja kosteus haihtumaan pois. 

 TUTUSTU TÄSTÄ SOTKAN SÄNGYNRUNKOIHIN

 

 

Joustinpatjan hoito-ohjeet

Joustinpatjan käyttöikä pitenee kun huolehdit patjastasi oikein ja säännöllisesti. 

Käytä joustinpatjan päällä aina sijauspatjaa. Sijauspatja toimii puskurina vartalon ja jousiston välillä, ja pidentää näin joustinpatjan käyttöikää. Lisäksi sijauspatja antaa pintapehmeyttä tai -napakkuutta mieltymyksen mukaan. Kun olet ostamassa joustinpatjaa, kokeile sitä aina sijauspatjan kanssa, ja ilman päällysvaatteita. Näin saat oikean tunnun siitä, miltä joustinpatja, ja valitsemasi kokonaisuus tuntuu. Kokeile joustinpatjaa eri asennoissa ja varsinkin niissä, joissa yleensä nukut.

Säännöllinen imurointi pitää joustinpatjasi raikkaana. Älä tamppaa joustinpatjaa tai sijauspatjaa mattopiiskalla. Myöskään  ravistelua patjat eivät kestä ja reunatereet saattavat mennä ravistelusta rikki.

Joustinpatjan joustimet kuluvat tasaisesti, kun välillä käännät joustinpatjan ympäri, sekä pää ja jalkopään ristiin. Voit vaihtaa joustinpatjaa myös kumppanisi kanssa, jos teillä on identtiset patjat. Ihmisillä painopiste on eri kohdissa vartaloa, joten patjanvaihto kumppanin kanssa muuttaa jousiston painopistettä ja lisää näin joustinpatjan käyttöikää.

Sijauspatjan puhtaanapitoa helpottaa sijauspatjansuoja, jonka voit pestä säännöllisesti lakananvaihdon yhteydessä. Sijauspatjasuoja mahtuu helposti pesukoneeseen ja kuivuu nopeasti. 

 

Tarvitsetko apua joustinpatjan valinnassa? 

Klikkaa ja kokeile Sotkan patjanvalintaopasta