• verhot

Verhot

Verhoilla voi sisustaa ja leikitellä. Pitkillä verhoilla luot hetkessä kevyen, tai dramaattisen tunnelman huoneeseen. Pimennysverhoilla pidät liian valon poissa makuuhuoneesta yöttöminä öinä. Värikkäät verhot taas tekevät huoneeseen iloisen tunnelman ja kappaverhoilla keittiökin saa uuden ilmeen. Valkoiset verhot ovat aina ajattomat, mutta kokeilepa joskus myös kuviollisia verhoja... saatat yllättyä positiivisesti!

Lue lisää verhoista >

Rajaus

Sotkan verhot

Verhoilla muutat huoneen ilmeen ja tyylin hetkessä! Hillityn tyylikäs kokonaisuus syntyy yksivärisillä samettiverhoilla, jotka yltävät lattiaan asti. Jos haluat sisustukseesi hotellimaista tyyliä, valitse paksut ja pitkät pimennysverhot, ja valitse väriksi pehmeä harmaa tai beige. Yksiväriset verhot toimivat kauniina taustana muulle sisustukselle, tai ikkunasta näkyvälle maisemalle. Ethän halua upean maiseman kilpailevan verhojesi kanssa.

Jos ikkunanäkymä taas ei ole kovin hohtoinen, voit blokata näkymää läpikuultavilla valoverhoilla. Valoverhojen läpi maisema ja valo suodattuvat pehmeästi huoneeseen. Toinen kikka saada huomio pois ankeasta näkymästä, on valita verhot, joissa on rohkea väri ja kuosi. Näin katse kiinnittyy verhoihin, eikä ikkunan takana olevaan näkymään. Värikkäillä verhoilla saat huoneeseen kaivattua ilmettä ja tyyliä. Valitse verhojen väreistä myös huoneen sisustuksen muut värit. Väripaletti pysyy kasassa, mutta silti kokonaisuus on värikäs ja kiinnostava.

Kappaverhot käyvät tilaan, jossa ei voi pitää sivuverhoja. Kappaverhot ovat monesti keittiön vakioverhot, sillä ne antavat kivasti ilmettä keittiöön, mutta eivät roiku tasojen päällä. Jos keittiöön haluaa hieman näkösuojaa, voi kappaverhojen lisäksi ikkunaan ripustaa salusiinit. Salusiiniverhot tulevat ikkunan puolesta välistä alaspäin ja peittävät näin osittain ikkunan. Valoa pääsee huoneeseen kuitenkin kappaverhojen ja salusiinien välistä. Hauska salusiinit voi ommella myös itse pitsisistä perintölakanoista, tai hyödyntää kauniita keittiöpyyhkeitä sellaisenaan ikkunan edessä.

Verhot pehmentävät sisustusta ja akustoivat myös ääntä. Jos huoneessa kaikuu, ripusta pitkät ja paksu verhot ikkunaan. Kylmällä säällä paksu verhot myös eristävät, joten ne voi vetää ikkunan eteen, ja näin lämpöhukka myös pienenee. Muista kuitenkin, että ikkunan alla olevaa sähköpatteria ei saa peittää, ei edes verhoilla.