Ikkunavalaisimet

Ikkunavalaisin on nimensä mukaisesti ikkunan eteen tuleva kevyt valaisin, jota käytetään mm. keittiön työtasojen yläpuolella. Ikkunavalaisimen voi laittaa koristamaan myös eteisen tai vessan ikkunaa. Ikkunavalaisin toimii myös makuuhuoneessa yleis- ja lukuvalona sängynpäädyn molemmin puolin. Tutustu Sotkan ikkunavalaisimiin ja osta omasi kätevästi verkkokaupasta!

Lue lisää ikkunavalaisimista >

Rajaus

Sotkan ikkunavalaisimet

Ikkunavalaisin on nimensä mukaisesti ikkunan eteen tuleva, siro katosta riippuva valaisin. Ikkunavalaisimen tarkoituksena on työvalon lisäksi tuoda kodikkuutta tilaan, sekä valaista ikkuna, jotta ulkona olevat tietävät asukkaiden olevan kotona. Ikkunavaloja asennetaan vierekkäin yleensä kaksi, mutta myös kolmen tai jopa neljän ikkunavalon rivejä näkyy kodeissa. Ikkunan leveys, ruutujen määrä ja ikkunavalon koko ja tyyli vaikuttavat kokonaisuuteen. 

 

Miten käyttää ikkunavalaisimia sisustuksessa

Ikkunavaloja voi käyttää myös muuallakin kodissa kuin vain ikkunan edessä työtason yläpuolella. Kokeile ikkunavaloja makuuhuoneessa pöytävalaisimen sijasta sängynpäädyn molemmin puolin. Voit tehdä useammasta ikkunavalosta myös valoryppään, joko niputtamalla valopiuhat yhteen, tai ripustamalla esimerkiksi kolme ikkunavalaisinta kattoon sopivin välimatkoin ja hieman eri korkeuteen jokaisen. 

Ikkunavalosta saa hauskan sisustuselementin ripustamalla sen seinään kiinnitettyyn hyllynkannattimeen. Kiepauta ikkunavalaisimen johto muutaman kerran kannattimen ympärille ja jätä valaisin roikkumaan sopivaan korkeuteen. 

Jos ikkunavalaisimessa ei ole kupua tai varjostinta, on mahdollista leikitellä erilaisilla, näyttävillä polttimoilla. Kokeile ikkunavalaisimeen isoa, pyöreää polttimoa, tai savunvärista polttimoa, joka antaa pehmeän valon.

Ikkunavalaisimissa osassa on valaisinpistoke ja toisissa tavallinen pistoke, joten varmista ikkunavalaisinta ostaessasi, kummalla pistokkeella se myydään. Ikkunavalaisimen sähköpistoke on mahdollista vaihtaa sähköalan ammattilaisen toimesta. 

 

Muista ikkunavalaisimen huolto

 

Myös ikkunavalaisimesta on syytä pyyhkiä pölyt aika ajoin. Käytä nihkeää siivousliinaa tai mikrokuitupölyhuiskaa. Pyyhi varovasti myös polttimot sekä valokatkaisija. 

Kankaiset lampunvarjostimet kannattaa imuroida ainakin kerran vuodessa imurin tekstiilisuulakkeella varovaisesti. 

LUE TÄSTÄ LISÄÄ KODIN VALAISTUKSESTA

Oli valintasi sitten yksi tai kaksi ikkunavalaisinta, musta tai krominen ikkunavalaisin, edulliset ja sisustukselliset ikkunavalaisimet löydät Sotkan laajasta verkkokaupan valaisinmallistosta. Tutustu ja valaistu vielä tänään!