keittiön matot

Keittiön matot

Keittiön matto piristää niin keittiön ilmettä, kuin lisää myös kodikkuutta. Helppohoitoinen keittiön matto voi olla iloisen värikäs puuvillamatto, tai sileäpintainen ja trendikäs keinokuitumatto. Millainen keittiö, sellainen matto! Valitse edullinen keittiön matto Sotkan laajasta mattomallistosta!

Lue lisää keittiön matoista >Tässä kategoriassa ei tällä hetkellä ole yhtään verkkokaupasta ostettavaa tuotetta.

Sotkan keittiön matot

Keittön voi sisustaa myös kodin tyyliin sopivaksi. Helpoiten se onnistuu verhoilla ja matoilla. Keittiön matolta vaaditaan hieman enemmän kuin esimerkiksi makuuhuoneen matolta. Keittiössä matolle saattaa kaatua nesteitä, eikä ruokatahroiltakaan aina voi välttyä. Millainen matto sitten toimii keittiössä parhaiten?

 

Helppohoitoinen keinokuitumatto

Sileäpintainen keinokuitumatto, joka on valmistettu polypropyleenista kestää kosteutta ja on helppo pitää puhtaana. Samaa laatua suositellaan myös eteiseen, joten se mikä kestää eteisessä, toimii varmasti myös keittiössä. Keinokuitumatoista löytyy kokoja käytävämatoista keskilattiamalliin, sekä värejä ja tyylejä varmasti erilaisiin keittiöihin. Isoon keittiöön voi hankkia samasta sarjasta käytävämaton työtason eteen ja keskilattiamaton ruokailuryhmän alle. Käytävämatto työtason edessä myös vaimentaa kovan lattian aiheuttamia jalkasärkyjä ja jalkojen puutumista. Keinokuitumatolta on helppo imuroida muruset vaikka päivittäin ja se kestää myös kostealla pyyhkmistä.

 

Pirteä puuvillamatto

Keittiössä on totuttu usein näkemään iloisen kirjavia räsymattoja. Jos räsymatto tuntuu liian mummolamaiselta, voi keittiöön hankkia hieman hillitymmän värisen ja tyylisen puuvillamaton. Puuvillamatto tuntuu mukavalta paljaiden jalkojen alla ja se on kevyt käydä puistelemassa ulkona tarpeen vaatiessa. Tahrat on syytä puhdistaa puuvillamatosta tuoreeltaan, sillä puuvilla imee nesteen nopeasti itseensä. Mutta kun mattopesun aika koittaa, voi puuvillamaton pestä itse joko mattopesulassa tai kesällä mattojepesupaikalla. Raidallinen puuvillamatto täytyy muistaa ripustaa kuivumaan raitojen suuntaan, jotta raitojen värit eivät sekoitu maton valuessa vettä.

 

Tyylikäs viskoosimatto

Kun keittiössä kokkaillaan ja syödään tyylillä, voi sinne laittaa kauniisti kiiltävän viskoosi- tai chenillematon. Viskoosimaton lyhytnukkainen, ja kiiltäväpinta on helppo pyyhkäistä puhtaaksi tahroista. Ohut viskoosimatto on myös helppo viedä ulos tuulettumaan. Viskoosimatoista löytyy upeita värejä ja kuoseja jokaiseen tyyliin ja keittiöön.

 

Millainen keittiö, sellainen matto

Kun maton materiaali ja väri on valittu, on syytä vielä kiinnittää huomiota maton muotoon ja kokoon. Mahtuuko keittiöön vain kapea käytävämatto, vai onko syytä valita isompi keskilattiamalli? Ruokapöydän alle on syytä ottaa riittävän suuri matto, jotta tuolit myös mahtuvat maton päälle kun niissä istutaan. Jos keittiö on haasteellisen mallinen, kannattaa kokeilla lattialle pyöreää mattoa. Pyöreä matto toimii keittiön keskipisteenä ja tuo ryhtiä kokonaisuuteen. Ennen matto-ostoksille lähtöä kannattaa siis mitata ainakin keittiön lattia, sekä ruokaryhmän koko.

 

Klikkaa ja lue lisää ruokailutilan sisustamisesta