• Opas sängyn valintaan

OPAS SÄNGYN VALINTAAN

Tämä opas kertoo mitkä vaihtoehdot Sotkan laajasta sänkyvalikoimasta ovat juuri sinun kriteereidesi ja toiveidesi mukaisia. Anna sängynvalintaoppaamme auttaa ja löydä nopeasti ja helposti oikea patja alapuolelta.


Sängyn valinta – 4 vinkkiä sänkykaupoille

Unen laatu ja määrä vaikuttavat kokonaisvaltaisesti hyvinvointiimme. Sänky jolla nukut, vaikuttaa puolestaan suoraan unesi laatuun ja määrään. Ota siis näistä vinkeistä vaarin ja suuntaa onnistuneille sänkykaupoille!

1. Valitse sängyn käyttötarkoitus
Kahden hengen sänky
Yhden hengen sänky
Lapsen sänky
2. Valitse sängyn leveys
80 - 90 cm
100 - 110 cm
120 - 140 cm
160 - 200 cm
Minkä levyisen sängyn tarvitset?
3. Valitse sängyn tyyppi
Joustinpatja
Joustinpatja sijoitetaan sängyn runkoon. Joustinpatjapaketteihin sisältyy myös sijauspatja.
Runkosänky
Runkosänky koostuu rungollisesta joustin- tai viskoelastisesta patjasta ja jalkasarjasta. Runkopatjapaketit sisältävät myös sijauspatjan.
Moottorisänky
Rungollinen joustin- tai viskoelastinen patja, jonka tukirungon asentoa voi muuttaa kaukosäätimellä. Pakettiin sisältyy sijauspatja ja jalkasarja.
Jenkkisänky
Muhkea ja ylellinen jenkkisänky koostuu runkopatjasta, joustin- tai viskoelastisesta välipatjasta, sijauspatjasta ja jalkasarjasta.
Sängyn runko
Perinteiseen sängyn runkoon sijoitetaan erilliset patjat. Sängyn runko päätyineen antaa kalustemaisen ja viimeistellyn vaikutelman.
Katso sijauspatjojen vinkit
4. Valitse patjan kovuus

PATJA 1.

Napakka
Keskikova
Pehmeä

PATJA 2.

Napakka
Keskikova
Pehmeä
Minkä kovuinen patja?

Minkä levyisen sängyn tarvitset?

Valitse tilojen salliessa mahdollisimman leveä vuode. Kääntyillessäsi tarvitset tilan, joka on kyynärtaipeittesi etäisyys toisistaan kun ojennat kätesi sivuillesi. Hyvään uneen tarvitset rauhallista tilaa itsellesi!

Katso sijauspatjojen vinkit

Sijauspatjalla säädellään vuoteen pintapehmeyttä ja sillä on suuri vaikutus nukkumismukavuuteen. Sänkypaketissa esitetyn sijauspatjan voi tarvittaessa vaihtaa toiseen. Sivuilla esitetyt hinnat sisältävät sen sijauspatjan, joka kunkin tuotteen kohdalla on mainittu. Patjoja ja sijauspatjoja kannattaa aina kokeilla myymälässä asiantuntevan myyjän avustuksella ennen ostopäätöksen tekoa.

Minkä kovuinen patja?

Patjan muotoutumisella on suuri vaikutus nukkumismukavuuteen. Ota huomioon, että lyhyen aikaa kokeiltaessa pehmein vaihtoehto tuntuu usein mukavimmalta. Valitsethan vuoteen, joka antaa vartalollesi riittävästi oikeanlaista tukea. Patjan tulee joustaa ja tukea oikeista kohdista. Tee valintasi huolella, kokeiltuasi useampia vaihtoehtoja. Huomioi, että saatat tarvita kumppanisi kanssa erikovuiset patjat. Asiantunteva henkilökunta auttaa myymälässä oikeanlaisen patjan löytämisessä.