Turvallinen asiointi myymälöissä korona-aikana

Päivitetty 1.3.2021

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on toiminnassamme etusijalla ja koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa on välttämätöntä tehdä kaikki voitava koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tältä sivulta löytyy tietoa tilanteen aiheuttamista toimenpiteistä, jotka tekevät asioinnista Sotka-myymälöissä ja verkkokaupassa mahdollisimman turvallista. 

Verkkokauppamme palvelee vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä ja myymälämme ovat avoinna verkkosivuillamme ilmoitettujen aukioloaikojen mukaisesti. Seuraamme tilanteen kehittymistä tiiviisti ja mahdollisista muutoksista tiedotamme tällä sivulla. Tervetuloa ostoksille!

Asiointi myymälöissä korona-aikana

Onko asiointi Sotkassa turvallista?

Sotkassa asiointi on yhtä turvallista kuin muissakin kaupoissa. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja toimimme niiden mukaisesti.

Myymälämme ovat avaria ja väljiä, joten turvallinen asiointi on keskimääräistä helpompaa. Pidämme myyntitilanteissa kahden metrin turvavälin lähikontaktien välttämiseksi.

Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen lähinnä pisaratartuntana, mutta virus voi säilyä pinnoilla ja se voi tarttua myös kosketustartuntana viruksia sisältävien pintojen koskettelun kautta. Tätä ei kuitenkaan pidetä ensisijaisena tartuntatapana. 

Ovatko Sotka-myymälät auki normaalisti?

Katso myymälöiden ajankohtaiset aukiolot >

Verkkokauppa on avoinna 24/7 ja tilaukset toimitetaan turvallisesti, osassa kuljetuksissa tuotteet luovotetaan kontaktittomasti jättäen ulko-ovelle.

Seuraamme tilanteen kehittymistä tiiviisti ja mahdollisista muutoksista tiedotamme tällä sivulla sekä myymälöiden omilla sivuilla, josta näet aina ajantasaiset aukiolot ja yhteystiedot.

Kuinka henkilökunta myymälöissämme toimii?

Noudatamme toiminnassamme THL:n yleisiä ohjeita:

  • Olemme ohjeistaneet henkilökuntamme pitämään huolta säännöllisestä käsihygieniasta.
  • Puhdistamme maksupäätteet säännöllisin väliajoin useita kertoja päivässä.
  • Pidämme suosituksen mukaisen välimatkan (väh. 2 metri) asiakkaisiin ja muuhun henkilökuntaan asioinnin aikana
  • Vältämme tuotteiden ja pintojen turhaa koskettelua
  • Käytämme suojakäsineitä aina kun mahdollista

Voinko asioida myymälässä etänä?

Kyllä vain! Sotka myymälöissä voit aina asioida myös puhelimitse, jos haluat tehdä ostoksesi lähimyymälässä kotoa käsin.

Katso oman myymäläsi yhteystiedot täältä >

Voit myös jättää palautetta haluamaasi myymälään. Vastaamme mielellämme kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin!

Mitä toivomme asiakkaidemme ottavan huomioon Sotkassa asioidessa?

Toivomme, että myös asiakkaamme noudattaisivat THL:n suosituksia asioinnin aikana koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi:

  • Suositaan korttimaksua käteisen sijaan
  • Pidetään suosituksen mukainen välimatka muihin asiakkaisiin ja Sotkan henkilökuntaan asioinnin aikana
  • Vältetään tuotteiden ja pintojen turhaa koskettelua
  • Pidetään maskia myymälässä asioidessa. Tarvittaessa saat maskin myymälämme henkilökunnalta

Toimitukset ja verkkokauppa korona-aikana

Verkkokaupan toimitukset Postin jakelemana?

Koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi Posti on ottanut käyttöön tiukemmat varotoimet lähetysten toimittamisessa. Tämän takia kotiinkuljetuksella toimitettavia tilauksia ei toistaiseksi kanneta sisälle asuntoon. Posti ei myöskään pyydä vastaanottajalta allekirjoitusta, vaan toimitus kirjataan kuljettajan toimesta Postin järjestelmään. Toimitus sovittaan aina asiakkaan kanssa etukäteen.

Vaikuttaako koronavirus myymälästä tai verkkokaupasta tilattujen tuotteiden toimituksiin?

Tällä hetkellä toimituksissa saattaa esiintyä koronatilanteen aiheuttamia viivästyksiä joidenkin tuotteiden kohdalla hankintakejun globaaleista vaikeuksista johtuen. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme toimittamaan kaikki tilaukset niin pian kuin mahdollista!

K-Plussa pisteiden keräys poistui 30.9.2020

Sotkasta tehdyistä ostoista ei kerry Plussa-pisteitä 1.10.2020 lähtien. Pisteiden poistuminen on osa Sotkan omistajan Indoor Group Oy:n irtaantumista K-ryhmästä ja Plussa-järjestelmästä. Tästä huolimatta löydät yhä huikeat huonekalutarjoukset sekä aina edulliset takuuhintatuotteet Sotkasta!