• tietokonetuolit

Tietokonetuolit

Kun tietokoneen edessä tulee istuttua pitkään, istuimella on iso merkitys. Hyvä tietokonetuoli säästää selkää, kun istumisasentoa, -kulmaa ja -korkeutta pystyy säätämään ja vaihtelemaan. Vielä kun keksittäisiin tietokonetuoli, joka hieroisi hartioita ja lisäksi työntäisi välillä ovesta ulos lenkille, niin oltaisiin jo pitkällä! Tietokonepöydän ääressä työskentelyn ergonomiaa parantavat tietokonetuolit eri kokoisten ja ikäisten käyttäjien tarpeisiin sisältyvät Sotkan verkkokaupan laajaan valikoimaan.

Lue lisää tietokonetuoleista >

FENIX-työtuoli
599,-
L 52, S 48, K 112, Istuinkorkeus 43
ERGO-työtuoli

NOPEA TOIMITUS

249,- Norm. 499,-

Alennus 50 %

L 48, S 46, K 97, Istuinkorkeus 43

Sotkan tietokonetuolit

Ei ole ihan sama millä istuu kahdeksan tuntia päivässä. Työpäivä sujuu kotikonttorilla mallikkaasti, kun tietokonetuoli on ergonominen ja säädettävissä päivän mittaan erilaisiin työskentelyasentoihin. Jotta sopiva tietokonetuoli löytyisi juuri siihen tarkoitukseen kun on ajatus, kannattaa malleja vertailla ja käydä kokeilemassa niitä myymälässä. 

 

Tietokonetuoli käsinojilla vai ilman?

Moni tietokonetuoli sisältää automaattisesti käsinojat, mutta on myös malleja, joihin käsinojat eivät kuulu ja ne voi ostaa erikseen halutessaan. Käsinojallisessa tietokonetuolissa kannattaa huomioida, että jos tuolin täytyy mahtua työpöydän alle, eivät käsinojat ota kiinni pöydän kanteen. Käsinojien säätömahdollisuudet on myös hyvä testata ennen ostopäätöstä. Käsinojien korkeus tulisi olla noin työpöydän kannen tasolla. Käsivarsien levätessä käsinojilla, hartioiden tulisi pudota rentoina eikä jännittyä. Jos hartiat tuntuvat olevan korvissa, säädä käsinojia alemmas.

Massiiviset tietokonetuolit ovat näyttäviä ja muhkeita istua, mutta pieneen työskentelytilaan liian isoja. Jos työpöytä on iso, kannattaa valita myös tietokonetuoli näyttävimmistä malleista. Liian pieni tietokonetuoli ison pöydän edessä näyttää vain hassulta.

Käsinojattomat tietokonetuolit ovat näppäriä liikutella ja mahtuvat pöydän alle, ja eivätkä näin vie paljon tilaa työpöydän edestä. Jos tietokonetuolia liikutellaan paljon, kannattaa kiinnittää huomiota tietokonetuolin pyöriin. Muoviset pyörät ovat edullisempia, kumiset työtuolin pyörät taas hieman hintavampia, mutta kestävämpiä ja hiljaisempia. 

 

Satulatuoli tai tasapainotuoli tietokonetuoliksi

Nimensä mukaisesti satulatuolin istuin muistuttaa polkupyörän satulaa. Satulatuolissa istutaan kapeassa haara-asennossa, joten selkä- ja vatsalihakset saavat samalla jumppaa ja liikkuvuutta. Satulatuoli on kevyt ja näppärä liikutella, eikä vie paljoa tilaa työnurkkauksessa. Se on hyvä lisä säätöpöydän kanssa, jos yleensä työskentelet seisten. 

Tasapainotuolissa ei ole pyöriä alla, vaan pyöreä paino, joka estää tuolia kaatumasta. Tasapainotuolissa istutaan jalat tukevasti maassa ja selkä suorana. Takapuoli vain hieman nojaa tuolin istuimeen ja työasento säilyy ergonomisena.

 

Värikäs tietokonetuoli

Jos työskentelypiste on olohuoneen nurkassa, moni haluaa kiinnittää myös työpöydän ja tietokonetuolin ulkonäköön enemmän huomiota. Sotkan mallistosta löytyy myös nojatuolimaisia tietokonetuoleja verhoiltuna kankaalla tai keinonahalla. Tyylikästä tietokonetuolia voi käyttää yhtenä lisäistuimena olohuoneessa tarpeen vaatiessa.

Lastenhuoneen tietokonetuoli saa olla värikäs ja pirteä. Verkkoselkänojainen tietokonetuoli hengittää, joten tässä tuolissa viihtyvät lapset ja teinit niin läksyjen, kuin tietokoneenkin parissa.

Teinit haluavat valtakuntaansa näyttävän pelituolin, jossa pitkätkin pelisessiot sujuvat leikiten. Monien säätöjen pelituolissa on mahdollista löytää sopiva peliasento aamusta iltaan. 

 

Hyvä tietokonetuoli on säädettävissä

Hyvässä tietokonetuolissa on mahdollista säätää istuinkorkeutta, selkänojan kaltevuutta ja istuinsyvyyttä. Myös käsinojat olisi hyvä saada säädettyä istujan mukaan. Kokeile tietokonetuolia aina ennen ostoa, jotta säädöt toimivat juuri niin kuin tarvitset. Istu tietokonetuoliin tukevasti, alaselkä selkänojaa vasten. Jalat 90 asteen kulmassa lattiaan, ei niin että polvet ovat suussa tai jalat eivät osu lattiaan. Tämän jälkeen kallista selkänoja hieman alas ja nosta taas pystyasentoon. Istutko suorassa? Lepäävätkö kädet rentoina käsinojilla tai pöydän kannella? Kun olet kokeillut tuolin kaikilla säädöillä, tiedät millaisissa asennoissa sinun on mahdollista työskennellä mahdollisimman ergonomisesti koko työpäivän.

 

Tietokonetuolien lisävarusteet myös Sotkasta

Herkälle lattialle kannattaa hankkia suojamatto, joka estää tietokonetuolin pyörien tekemät jäljet ja naarmut. Läpinäkyvä lattiasuoja on ohut ja hyvin paikallaan pysyvä, joten sen voi laittaa minkä tietokonetuolin alle tahansa. 

Joihinkin tietokonetuolimalleihin myydään erikseen käsinojat, joten voit päivittää tietokonetuolisi uudelle tasolle ja saat ergonomisemman työasennon hetkessä.

Kankaalla verhoillut tietokonetuolit kannattaa suojata verhoilusuojalla. Jos kahvia roiskuu etäpalaverin lomassa tietokonetuolille, lähtevät kahvitahrat helposti talouspaperilla tai nihkeällä siivousliinalla pois. Pinttyneet tahrat verhoillusta tietokonetuolista saat helposti irti tekstiilipesuaineella.

 

Tutustu Sotkan laajaan ja edulliseen tietokonetuolimallistoon vielä tänään ja osta ergonominen tietokonetuoli ilahduttamaan etätyöpäiviäsi!