Lastenhuone

Lastenhuone

NELLI-vuoderahi

NOPEA TOIMITUS

8895 Norm. 179,-

Alennus 50 %

L 65, S 65, K 40, Istuinkorkeus 40
LATTIASUOJA
2995
L 100, P 120
NELLI-vuoderahi

NOPEA TOIMITUS

8895 Norm. 179,-

Alennus 50 %

L 65, S 65, K 40, Istuinkorkeus 40
NELLI-vuoderahi
8895 Norm. 179,-

Alennus 50 %

L 65, S 65, K 40, Istuinkorkeus 40
NELLI-vuoderahi

NOPEA TOIMITUS

8895 Norm. 179,-

Alennus 50 %

L 65, S 65, K 40, Istuinkorkeus 40
SÄKKITUOLI

NOPEA TOIMITUS

7995
L 80, S 80, K 75, Istuinkorkeus 35
STRUMFETA-sänky
349,-
L 96, K 77, P 205
1995 Norm. 4995

Alennus 60 %

Söötti tyyny ja peite setti lasten sänkyyn.
LASTENTUOLI
3495
L 34, S 35, K 60, Istuinkorkeus 30
URBAN-työtaso pyörillä
169,-
L 79, S 80, K 72
LASTENTUOLI
3495
L 34, S 35, K 60, Istuinkorkeus 30
SINIKKO-matto
Useita eri vaihtoehtoja
alk. 1690

Lastenhuoneen sisustusvinkit: lastenhuone kasvaa lasten mukana

Lastenhuone on kodin eläväisin tila.

Lastenhuoneen sisustus suunnitellaan niin, että se kestää aikaa ja kasvaa lapsen mukana: laadukkaat lastenhuoneen huonekalut kestävät kulutusta ja palvelevat parhaimmillaan vauvan huoneesta pikkulasten arkeen ja aina kouluikään asti. Lue parhaat vinkit lastenhuoneen sisustukseen tästä.

Lastenhuoneen kalustus suunnitellaan aluksi vauvaa varten. Lasten kasvaessa mieltymykset ja huoneen toiminnot muuttuvat, mutta muutama asia pysyy. Pienen ja suurenkin lastenhuoneen sisustuksen suunnittelussa kannattaa huomioida kolme asiaa eri ikävaiheissa: nukkuminen, säilytys ja leikki.

Kasvavan lapsen huone: tilaa leikille ja läksyille

Leikki-ikäisen lapsen huoneeseen tarvitaan usein pöytä tai muu tila askartelulle.

Lisäksi lelujen määrä lisääntyy ja säilytysjärjestelmän rooli kasvaa. Koululaisen huone on taas hieman erilainen: kouluikäinen lapsi tarvitsee työpöydän ja -tuolin sekä valaisimen, jonka äärellä läksyjen teko sujuu hyvässä asennossa ja silmiä rasittamatta.

Lastenhuoneen tärkeimmät kalusteet ovatkin sänky, pöytä ja säilytysjärjestelmä. Lastensängyn valintaan kannattaa varata aikaa – vaihtoehtoja on runsaasti ja perheen tarpeista riippuu, onko paras valinta kerrossänky, parvisänky vai lapsen kasvaessa säädettävä sänky.

Lastenhuoneen säilytys: avain toimivaan sisustukseen

Hyvin suunniteltu lastenhuone tarjoaa lapselle intoa leikkiin ja luovuuteen.

Lastenhuoneen maton, verhojen, tapettien ja taulujen värivalinnoilla kannattaa aikuisenkin leikkiä: erilaiset reippaat ja raikkaat oranssin, vihreän ja keltaisen sävyt sopivat kaikille ja inspiroivat lasta leikkiin. Paksu, mukava matto mahdollistaa kuperkeikat ja lasten tyynyt majojen ja linnojen rakennuksen.

Lastenhuoneen sisustuksen suunnittelussa kannattaa panostaa säilytysratkaisuihin alusta alkaen, sillä lapsen kasvaessa pieneksi jääneet vaatteet ja arkipäivän pyykkihuolto vaativat lastenhuoneen säilytysjärjestelmältä tilaa ja toimivuutta. Lapsen kasvaessa myös lelujen ja erilaisten askartelu- ja harrastustarvikkeiden säilytys täytyy huomioida: lastenhuoneen paras säilytysjärjestelmä muuntuu kasvavan lapsen muuttuvien tarpeiden mukaan.

Koululaisen työpisteen yhteyteen kannattaa suunnitella tila askartelutöiden ja piirustusten säilytyksen lisäksi niiden esittelyyn – lapsen luovuus pääsee oikeuksiinsa vaihtuvassa taidenäyttelyssä, joka on myös kavereiden ihasteltavissa.

Lastenhuoneen tekstiilit, tapetit ja seinätarrat tekevät tilasta iloisen ja inspiroivan

Lastenhuoneen tyyli suunnitellaan lasta varten, kuitenkin koko perheen kotiin sopivaksi.

Skandinaavinen, moderni lastenhuone syntyy klassikkohuonekaluilla ja vaaleilla sävyillä, joihin tekstiilit, tapetit ja sisustustarvikkeet tuovat leikillisyyttä ja iloa. Pienen prinsessan tai prinssin romanttiseen lastenhuoneeseen sopivat sänkyverhot, ylelliset sisustustyynyt ja pastellisävyt.

Uusia ideoita ja hauskoja diy-vinkkejä lastenhuoneen sisustukseen löydät myös Pinterestistä ja Instagramista.

Lastenhuoneen suosituimpiin huonekaluihin voit tutustua tästä