• Olohuoneen matot

Olohuoneen matot

Olohuone on kodin suurin huone, jonka lattialle sopii iso matto. Sotkan laajasta valikoimasta löydät omaan sisustukseesi sopivan ratkaisun. Perusvärit, harmaa ja valkoinen toimivat aina, kun olohuoneeseen valitaan mattoa. Helppohoitoinen matto varmistaa, että olohuoneessa voi keskittyä rentoutumiseen ja viihtymiseen.

Lue lisää olohuoneen matoista >Tässä kategoriassa ei tällä hetkellä ole yhtään verkkokaupasta ostettavaa tuotetta.

Sotkan olohuoneen matot

Millainen matto saisi olla? Onko toiveissasi pehmeä nukkamatto, ylellinen valkoinen matto tai kentiesä pyöreä matto? Olohuoneen matto kerää kalusteet yhteen ja jäsentää tilaa. Ei ole siis aivan sama, millaisen maton olohuoneeseensa valitsee. Maton pitää tietysti olla asujansa näköinen, ja aina maton valinta ei ole helppoa. Alla muutamia vinkkejä sopivan olohuoneen maton valintaan.

 

Nukkamatto on paksu ja pehmeä

Kun olohuoneeseen haetaan ylellisyyttä, valinta on yleensä muhkea nukkamatto. Nukkamatto voi täysin yksivärinen, monivärinen tai kuviollinen. Myös nukan paksuus ja korkeus vaikuttavat maton tyyliin ja ulkonäköön. Jos vierastat kuvioita, mutta haluat mattoosi jotain "jujua", kokeile high/low -nukkamattoa. Siinä maton kuvio on laserleikattu nukkaan, eli osa nukasta on korkeampaa ja osa matalampaa tehden näin tietyn kuvion. Paksu nukkamatto toimii myös äänenvaimentimenä ja akustoi kaikuvaa tilaa. Korkeaan olohuoneeseen kannattaakin hankkia iso ja muhkea nuhkamatto. 

 

Villamatto lämmittää palelevia varpaita

Villa on luonnonmateriaali ja monet suosivatkin sitä sisustuksessa aina kun vain mahdollista. Villaiset torkkuhuovat ja istuintyynyt tuovat lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen. Näin on myös villamaton laita. Villamatto voi olla luonnonvärinen, valkoinen, ruskea tai beige, tai sitten iloisen kirjava kelim-matto. Suomalaiseen sisustukseen sopivat neutraalit ja aikaa kestävät sävyt. Vaalea villamatto on ajaton ja arvokas, ja se vanhenee kauniisti. Materiaalina villa puhdistaa itse itsensä, joten villamaton pesuksi riittää talvella puhtaassa lumihangessa pyörittely. 

 

Vallila -matot ovat täynnä upeita kuoseja

Jos haet olohuoneen sisustukseen räväkämpää ilmettä, ehdoton valintasi on Vallilla-matto. Vallilan matoissa on upeita kuoseja ja värejä, joilla luot hetkessä olohuoneeseen uniikin tunnelman. Materiaaleista voi valita nukkamaton, helppohoitoisen bukleen, puuvillan tai viskoosin. Hehkuvat värit, ja luonnosta löytyvät kuviot ja kuosit ovat Vallila-mattojen tunnusmerkkejä. Valitse olohuoneeseesi iso, pieni tai pyöreä Vallila-matto, saat taatusti täydellisen katseenvangitsijan.

 

Viskoosimatto on kevyt ja kaunis

Viskoosimatoissa on kaunis kiilto ja kuviona yleensä etninen medaljonki tai mandala-kuviointi. Itämaiset kuviot heräävät eloon viskoosimatoissa ja tuovat ripauksen tuhannen ja yhden yön tarinoita olohuoneeseesi. Keveytensä ansiosta viskoosimatto on helppo puhdistaa ja viedä ulos tuulettumaan tarpeen vaatiessa. Viskoosimaton pehmeä nukka on mukavan tuntuinen jalan alla ja upeista väreistä ja kuvioista saat sisustukseesi helposti sen kuuluisan punaisen langan.

 

Puuvillamatto on boho

Boho-tyyli on tullut jäädäkseen ja bohoin mattohan on tietysti puuvillaa. Olohuoneen puuvillamatto voi olla yksivärinen, raidallinen, tai hyvinkin boho tupsuineen ja hapsuineen. Puuvillamatto on kevyt ja helppohoitoinen, joten ei ole ihme, että moni valitsee kotiinsa juuri sen. 

Myös digipainettu puuvillamatto on nousussa. Puuvillamaton toiselle puolelle painetaan kuvio digiprinttaamalla ja saadaan näin graafisia ja näyttäviä mattoja helposti ja edullisesti. Digipainetun puuvillamaton tunnistaa siitä, että toinen puoli on yleensä yksivärinen ja kuvio löytyy vain toiselta puolelta mattoa. Kudotussa matossa kuvio on molemmin puolin.

 

Juuttimatto on luonnollinen valinta

Kun haluat, että luonto on lähellä olohuonettasi, valitse lattialle juuttimatto. Juuttimattoja on erilaisia ja eri kokoisia aina pyöreästä matosta isoihin keskilattiakokoihin. Juuttimatto tuntuu hieman karhealta jalkojen alla, mutta se onkin osa juuttimaton viehätystä. Boho-sisustukseen täydellisesti sopivat juuttimatot ovatkin monikäyttöisiä ja ekologisia, sillä olohuoneen jälkeen juuttimatto voi jatkaa elämäänsä vielä eteisessä, parvekkeella tai terassilla.

 

Klikkaa ja lue lisää olohuoneen matoista sisustuksessa!