• Työtuolit

Työtuolit

Hyvä työtuoli on ergonominen ja säädettävissä, sillä työpöydän ääressä saatetaan istua päivittäin tunteja. Hyvä työtuoli tukee selkää ja takapuolta. Paras työtuoli aikuiselle on satulatuoli, tai säädettävissä oleva käsinojallinen työtuoli. Kannattaa kokeilla erilaisia työtuoleja ja niiden säätömahdollisuuksia. Myös koululainen tarvitsee hyvän työtuolin. Pieni koululaistuoli menee vielä ekaluokkalaisella, mutta lapsen kasvaessa myös työtuoli on syytä päivittää isompaan. 

Tutustu Sotkan edulliseen työtuolimallistoon ja hanki ergonominen työtuoli jokaiselle perheenjäsenelle vielä tänään!

Lue lisää työtuoleista >

Rajaus
PRO GAME-pelituoli

NOPEA TOIMITUS

499,-
L 64, S 71, K 120, Istuinkorkeus 47
LATTIASUOJA
2495
L 100, S 100, K 120, P 120
NERO SATULA

NOPEA TOIMITUS

9995
PRIME-työtuoli
399,-
L 64, S 71, K 70
CAVA-työtuoli
149,- Norm. 299,-

Alennus 50 %

L 60, S 56, K 96
FENIX-työtuoli
599,-
L 52, S 48, K 112, Istuinkorkeus 43
MIKKE-työtuoli
7995
L 48, S 50, K 38
ERGO-työtuoli

NOPEA TOIMITUS

249,- Norm. 499,-

Alennus 50 %

L 48, S 46, K 97, Istuinkorkeus 43
CAVA-työtuoli
149,- Norm. 299,-

Alennus 50 %

L 60, S 56, K 96
DELUXE SATULA

NOPEA TOIMITUS

6995 Norm. 179,-

Alennus 60 %

L 39
SANDRA-työtuoli
269,- Norm. 549,-

Alennus 51 %

L 48, S 46, K 98
TRENDSTAR-työtuoli
329,- Norm. 659,-

Alennus 50 %

L 54, S 64, K 104
MARTINA-työtuoli
499,-
L 52, S 46, K 95
TRENDSTAR-työtuoli
329,- Norm. 659,-

Alennus 50 %

L 54, S 64, K 104
GRACE-työtuoli
179,-
L 56, S 54
SLIM-LINE-toimistotuoli
399,-
L 45, S 43, K 113
GRACE-työtuoli
179,-
L 56, S 54
FLEX-työtuoli
199,-
L 61, S 59
SPORT-pelituoli
299,-
L 62, S 105, K 131

Nahkainen työtuoli on yhä edelleen suosituimpia malleja, mutta myös omaan sisustukseen sopivia kankaita löytyy työtuolivalikoimastamme. 

LUE VINKIT TYÖHUONEEN SISUSTUKSEEN

Sotkan työtuolit

Ei ole ihan sama millä istuu kahdeksan tuntia päivässä. Työpäivä sujuu kotikonttorilla mallikkaasti, kun työtuoli on ergonominen ja säädettävissä päivän mittaan erilaisiin työskentelyasentoihin. Jotta sopiva työtuoli löytyisi juuri siihen tarkoitukseen kun on ajatus, kannattaa malleja vertailla ja käydä kokeilemassa niitä myymälässä. 

 

Työtuoli käsinojilla vai ilman?

Moni työtuoli sisältää automaattisesti käsinojat, mutta on myös malleja, joihin käsinojat eivät kuulu ja ne voi ostaa erikseen halutessaan. Käsinojallisessa työtuolissa kannattaa huomioida, että jos tuolin täytyy mahtua työpöydän alle, eivät käsinojat ota kiinni pöydän kanteen. Käsinojien säätömahdollisuudet on myös hyvä testata ennen ostopäätöstä. Käsinojien korkeus tulisi olla noin työpöydän kannen tasolla. Käsivarsien levätessä käsinojilla, hartioiden tulisi pudota rentoina eikä jännittyä. Jos hartiat tuntuvat olevan korvissa, säädä käsinojia alemmas.

Massiiviset johtajantuolit ovat näyttäviä ja muhkeita istua, mutta pieneen työskentelytilaan liian isoja. Jos työpöytä on iso, kannattaa valita myös työtuoli näyttävimmistä malleista. Liian pieni työtuoli ison pöydän edessä näyttää vain hassulta.

Käsinojattomat työtuolit ovat näppäriä liikutella ja mahtuvat pöydän alle, ja eivätkä näin vie paljon tilaa työpöydän edestä. Jos työtuolia liikutellaan paljon, kannattaa kiinnittää huomiota työtuolin pyöriin. Muoviset pyörät ovat edullisempia, kumiset työtuolin pyörät taas hieman hintavampia, mutta kestävämpiä ja hiljaisempia. 

 

Satulatuoli ja tasapainotuoli

Nimensä mukaisesti satulatuolin istuin muistuttaa polkupyörän satulaa. Satulatuolissa istutaan kapeassa haara-asennossa, joten selkä- ja vatsalihakset saavat samalla jumppaa ja liikkuvuutta. Satulatuoli on kevyt ja näppärä liikutella, eikä vie paljoa tilaa työnurkkauksessa. Se on hyvä lisä säätöpöydän kanssa, jos yleensä työskentelet seisten. 

Tasapainotuolissa ei ole pyöriä alla, vaan pyöreä paino, joka estää tuolia kaatumasta. Tasapainotuolissa istutaan jalat tukevasti maassa ja selkä suorana. Takapuoli vain hieman nojaa tuolin istuimeen ja työasento säilyy ergonomisena.

 

Värikäs työtuoli

Jos työskentelypiste on olohuoneen nurkassa, moni haluaa kiinnittää myös työpöydän ja työtuolin ulkonäköön enemmän huomiota. Sotkan mallistosta löytyy myös nojatuolimaisia työtuoleja verhoiltuna kankaalla tai keinonahalla. Tyylikästä työtuolia voi käyttää yhtenä lisäistuimena olohuoneessa tarpeen vaatiessa.

Lastenhuoneen työtuoli saa olla värikäs ja pirteä. Verkkoselkänojainen työtuoli hengittää, joten tässä tuolissa viihtyvät lapset ja teinit niin läksyjen, kuin tietokoneenkin parissa.

Teinit haluavat valtakuntaansa näyttävän pelituolin, jossa pitkätkin pelisessiot sujuvat leikiten. Monien säätöjen pelituolissa on mahdollista löytää sopiva peliasento aamusta iltaan.

 

Hyvä työtuoli on säädettävissä

Hyvässä työtuolissa on mahdollista säätää istuinkorkeutta, selkänojan kaltevuutta ja istuinsyvyyttä. Myös käsinojat olisi hyvä saada säädettyä istujan mukaan. Kokeile työtuolia aina ennen ostoa, jotta säädöt toimivat juuri niin kuin tarvitset. Istu työtuoliin tukevasti, alaselkä selkänojaa vasten. Jalat 90 asteen kulmassa lattiaan, ei niin että polvet ovat suussa tai jalat eivät osu lattiaan. Tämän jälkeen kallista selkänoja hieman alas ja nosta taas pystyasentoon. Istutko suorassa? Lepäävätkö kädet rentoina käsinojilla tai pöydän kannella? Kun olet kokeillut tuolin kaikilla säädöillä, tiedät millaisissa asennoissa sinun on mahdollista työskennellä mahdollisimman ergonomisesti koko työpäivän.

 

Työtuolien lisävarusteet myös Sotkasta

Herkälle lattialle kannattaa hankkia suojamatto, joka estää työtuolin pyörien tekemät jäljet ja naarmut. Läpinäkyvä lattiasuoja on ohut ja hyvin paikallaan pysyvä, joten sen voi laittaa minkä työtuolin alle tahansa. 

Joihinkin työtuolimalleihin myydään erikseen käsinojat, joten voit päivittää työtuolisi uudelle tasolle ja saat ergonomisemman työasennon hetkessä.

Kankaalla verhoillut työtuolit kannattaa suojata verhoilusuojalla. Jos kahvia roiskuu etäpalaverin lomassa työtuolille, lähtevät kahvitahrat helposti talouspaperilla tai nihkeällä siivousliinalla pois. Pinttyneet tahrat verhoillusta työtuolista saat helposti irti tekstiilipesuaineella.

 

Tutustu Sotkan laajaan ja edulliseen työtuolimallistoon vielä tänään ja osta ergonominen työtuoli ilahduttamaan etätyöpäiviäsi!