Hyvä ja laadukas sijauspatja tekee nukkumisesta nautinnollista ja tukee vartaloa yhdessä patjan tai sängyn jousiston kanssa. Pidätkö enemmän pehmeästä vai napakasta sijauspatjasta? Vanu, vaahtomuovi, luonnonkumi tai viskoelastinen materiaali, valinta on sinun.
Sotkasta löydät myös sijauspatjat, jotka on tehty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.
On sänkysi tai patjasi leveys sitten 80 cm tai 180 cm, Sotkan laajasta ja edullisesta sijauspatjamallistosta löydät sopivan sijauspatjan niin kotiin kuin mökillekin. Tutustu mallistoon vielä tänään!
Muista ostaa samalla myös uusi sijauspatjansuoja!
Tuoteryhmät
Alennus 63 %
Alennus 60 %
Alennus 60 %
Alennus 60 %
Sijauspatja on pehmeää ja muotoutuvaa tai napakkaa ja tuen antavaa sinun selkäsi ja patjan välissä. Sijauspatja suojaa patjan jousistoa kulumiselta ja tekee patjasta tai sängystä mukavan tuntuisen. Myös sängyn petaamisen kannalta sijauspatja on välttämätön. Sijauspatja kannattaa uusia säännöllisesti, käytöstä ja kulumisesta riippuen, vähintään viiden vuoden välein. Sijauspatjan puhtaanapitoa helpottaa sijauspatjansuoja, jonka voit pestä jokaisen lakananvaihdon yhteydessä. Sijauspatjasi pysyy raikkaana ja puhtaana yöstä toiseen.
Sijauspatjan sisus selän mukaan
Sijauspatjan sisus vaikuttaa patjan pinnan tuntuun. Haluatko pehmeän ja upottavan sijauspatjan? Vanu-sijauspatjalla nukkuminen on kuin pumpulissa nukkuisi. Napakampi tuntu selän alle tulee latex, eli luonnonkumi-sijauspatjasta. Latex-allergisen kannattaa tarkistaa latex-sijauspatjan käyttö lääkäriltään. Vaikka luonnonkumi on kankaan ja ohuen vanun välissä, latexille herkistynyt saattaa silti saada oireita kankaan läpi.
Sotkasta löydät myös sijauspatjat, jotka on tehty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Tunnus kertoo tuotteesta, joka täyttää tarkat tuotekohtaiset vaatimuskriteerit. Allergiatunnus auttaa kuluttajia valitsemaan tuotteita, jotka eivät yleisesti ärsytä, herkistä ihoa tai aiheuta hengitystieoireita. Tuotteet ovat aina hajusteettomia ja soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön.
Vaahtomuovi-sijauspatjassa vaahtomuovin toinen puoli on profiloitu ja toinen sileä. Profiloitu puoli on pehmeämpi ja sileä puoli taas napakampi. Näin kotona voit kokeilla ja kääntää sijauspatjaa tarpeen mukaan.
Viskoelastinen-sijauspatja muotoutuu vartalon lämmön ja painon mukaan. Viskoelastinen materiaali on hyvin vartaloa tukeva ja napakka. Huomioi, että liian kylmässä tilassa viskoelastinen materiaali kovettuu, eikä toimi luonnollisesti. Huolehdi siis, että makuuhuoneessa on vähintään 18 astetta lämmintä, jos valintasi on viskoelastinen-sijauspatja.
Sijauspatja kaikenkokoisiin sänkyihin
Sotkan laajasta ja edullisesta sijauspatjamallistosta löytyy monia erikokoisia sijauspatjoja, kuten yleisimmät 80x200, 90x200, 120x200, 160x200 ja 180x200cm, mutta myös useammasta mallista löydät 140x200 kokoisen sijauspatjan. Muista uusia sijauspatja säännöllisesti myös mökille ja lastensänkyihin!
Huolla sijauspatjasi oikein
Sijauspatjanpäällisen voi pestä kotikoneessa, jos päällinen mahtuu pesukoneen rumpuun ilmavasti. 160x200 cm sijauspatjanpäällinen on monesti jo niin iso ja muhkea, ettei sitä kotikoneella kannata pestä. Liian ahtaassa pesukoneessa pesty päällinen kutistuu eikä mahdu enää sisuksen päälle. Sijauspatjanpäällisen pesun sijaan kannattaa hankkia sijauspatjansuoja tai kaksi, niin että toinen sijauspatjansuoja on pesussa ja toinen käytössä. Näin sijauspatjan puhtaanapito helpottuu, eikä päällistä tarvitse välttämättä pestä koneessa koskaan. Sijauspatjan huolloksi riittää imurointi sijauspatjan molemmin puolin lakananvaihdon yhteydessä.
Pienemmän, esim. 80 cm leveän, sijauspatjanpäällisen voi pestä kotikoneessa. Noudata pesuohjeita ja venyttele päällinen pesun jälkeen kuosiinsa. Kuivaa tasolla ja kuosittele kuivumisen yhteydessä. Näin saat sisuksen mahtumaan päällisen sisään pesun jälkeen. Älä käytä kuivausrumpua.