• puutarhakalusteiden pehmusteet

Puutarha- ja ulkokalusteiden istuintyynyt ja pehmusteet

Puutarhakalusteiden pehmusteet takaavat sen, että terassituolissa, ulkosohvassa tai pihakeinussa on mukava istua ja nauttia kesäisistä päivistä. Terassikalusteiden pehmusteet löydät värikkäissä ja trendikkäissä sävyissä kuin kukkivan puutarhan kukat. Valitse puutarhakalusteen pehmusteet oman terassisi tai puutarhasi värimaailman mukaan. Pihakeinun ja Baden-tuolin pehmusteet ovat tehty sopimaan toisiinsa, joten saat yhtenäisen ilmeen terassille tai puutarhaan helposti. Pihakeinun pehmusteet ovat puuvillaa ja sisällä on muhkea rouhetäyte.

Lue puutarhakalusteiden pehmusteiden hoitovinkit täältä ->

 

Rajaus
BADEN-pehmuste
2995 Norm. 5995
L 55, K 10, P 160
BADEN-pehmuste
2995 Norm. 5995
L 55, K 10, P 160
YLEISPEHMUSTE S

NOPEA TOIMITUS

1295
L 47, S 47, K 3
YLEISPEHMUSTE S

NOPEA TOIMITUS

1295
L 47, S 47, K 3

Vinkit puutarhakalusteiden pehmusteiden hoitoon

Puutarhakalusteiden pehmusteet ovat yleensä sisältä vaahtomuovia tai -rouhetta. Päällinen on sään ja UV-säteiden kestämää polyesteria tai muuta sekoitekangasta. Vaikka pehmusteet ovat tehty kestämään ulkona, silti vesisateet ja aurinko jättävät myös niihin jälkensä. Jotta terassikalusteen pehmusteet kestäisivät vuodesta toiseen, myös niitä täytyy huoltaa. Käsittele puutarhakalusteiden pehmusteet heti uutena verhoilusuojalla. Verhoilusuoja antaa kankaalle näkymättömän likaa ja nesteitä hylkivän suojakalvon. Esimerkiksi lintujen jätökset lähtevät kankaasta irti helpommin, eikä ikävää pläkkiä välttämättä synny.

 

Pese pehmusteet varovasti

Vaikka monissa terassikalusteiden istuinpehmusteissa on vetoketjut, ei se välttämättä tarkoita niiden kestävän vesipesua kotikoneessa. Vetoketju on yleensä kaunein ja helpoin verhoilullinen ratkaisu saada päällinen pehmusteen päälle. Jos ulkokalusteen pehmusteeseen tulee tahra, kokeile siihen ensin tekstiilipesuainetta. Tekstiilipesuaineella lähtevät yleensä tuoreet tahrat helposti ja vaivattomasti. Jos pehmusteiden päälliset ovat pahasti nuhraantuneet, voi ne varovasti irrottaa ja pestä käsin miedolla pesuaineella. Tärkeää on venyttää päälliset oikeisiin mittoihin kosteana ja antaa kuivua vapaasti, välillä taas venyttäen niitä joka suuntaan. Kuivausrumpu kutistaa taatusti kankaan, joten sitä ei suositella. Kun päällinen on vielä nihkeän kostea, kannattaa se jo pujottaa takaisin pehmusteen päälle. Näin päällinen vielä muotoutuu oikeisiin mittoihin. Muista uusia vesipesun jälkeen suojakäsittely verhoilusuojalla. 

Puutarhakalusteiden pehmusteet pysyvät kauniina pitkään, jos otat ne aina suojaan sateelta. Myös lomamatkojen ym. ajaksi pehmusteet kannattaa laittaa säältä suojaan. Navakka tuuli pystyy heittelemään kevyitä istuinpehmusteita pitkin pihaa ja terassia.