Lasten pöydät ja tuolit

Lastenhuoneessa leikkiminen on kivempaa, kun kalusteet ovat sopivan kokoisia. Sotkan lastenhuoneen kalusteet tuovat väriä ja iloa perheen pienimpien leikkeihin. Lasten huonekalut on suunniteltu lapsen mittoihin sopiviksi, kestäviksi ja käytännöllisiksi. Lasten kalusteet on nyt helppoa hankkia suoraan verkkokaupasta!

Lue lisää lastenkalusteista >

Rajaus
SPACE 2-vaatekaappi
289,-
L 78, S 50, K 176
LATTIASUOJA
2495
L 100, S 100, K 120, P 120
SÄKKITUOLI
7995
L 80, S 80, K 75, Istuinkorkeus 35
CUBIC 1-vaatekaappi
179,-
L 42, S 50, K 200
SPACE 2-vaatekaappi
459,-
L 78, S 50, K 201
ROOM-seinähylly
4995
L 44, S 25, K 26
CUBIC 3-lokerikko
99,-
L 104, S 33, K 43
CUBIC lipasto ovi+avo
119,-
L 42, S 34, K 71
ROOM-seinähylly
4995
L 44, S 25, K 26
PARIS 2-vaatekaappi harmaa
429,-
L 96, S 61, K 201
SPACE 1-lipasto tammi
8995
L 38, S 36, K 48

Sotkan lastenkalusteet

Lapset tarvitsevat myös oman tilansa leikeilleen ja leluilleen. Se voi olla nurkka olohuoneessa tai sitten ihan oma huone, jonne rakentaa maja ja levittää legot. Lastenkalusteet onkin hyvä hankkia lapsen iän ja koon mukaan. Kalliimmat hankinnat voi miettiä muunneltaviksi ja lapsen mukana kasvaviksi kalusteiksi. Sen sijaan pieni pöytä ja tuoli saa myös taaperon innostumaan piirtämisestä ja askartelusta, kun kalusteet on mitoitettu hänen kokoonsa.

Millaiset lastenkalusteet sitten kannattaa hankkia lastenhuoneeseen?

 

Pihistä ja panosta

Lapsen sänkyyn kannattaa aina panostaa. Kasvava lapsi tarvisee hyvän tuen vartalolleen, sekä muutenkin riittävästi unta. Huono sänky johtaa pahimmassa tapauksessa siihen, että pieni nukkuja raahautuu yöllä vanhempiensa väliin nukkumaan. Lapsen mukana kasvava jatkosänky on perinteinen lapsensänky, johon hankitaan ohut vaahtomuovipatja. Jos haluat, että sänky palvelee pidemmälle kuin taaperoikään, hanki lapselle suoraan laadukas runkopatja. Runkopatjaan voi ostaa ensin matalammat jalat, tai laittaa sen lattialle suoraan ilman jalkoja. Näin lapsi pääsee itse sänkyynsä ja pois sieltä. Myös vanhemman on mukava köllötellä lapsen vieressä kunnon sängyllä iltasatua lukien, kuin pienessä ja ahtaassa jatkosängyssä puulaita selkää painaen.

Jos sänky on hintavampi ja laadukas, voi budjettia nipistää matosta ja muista lastenkalusteista. Säilytyskalusteet ovat tarpeellisia leluja varten ja ne kannattaa suunnitella niin, että myös lapsi pystyy niitä käyttämään. Hyllyt ja laatikot ovat helposti avattavissa, eikä kaluste kaadu lapsen päälle, vaikka sen reunalla roikuttaisiinkin. Matalat lipastot ovat tukevia ja niiden päällä voi jopa istua tai sitten rakennella mielikuvituksellista lego-kaupunkia. 

Pieni pöytä ja tuoli ovat edullisia hankkia taaperollekin ja ne voi aina myydä eteenpäin lapsen kasvaessa. Pienen koulupöydän ja -tuolin voi hyvin hankkia jo eskarilaiselle. Sen ääressä onnistuu myös askartelut, lukeminen ja palapelit. Teini-ikäiselle voi hankkia jo isomman tietokonepöydän ja kunnon työtuolin käsinojilla. 

Lapsen vaatekaapiksi kannattaa ostaa heti riittävän suuri vaatekomero. Pienet vauvanvaatteet mahtuvat ensi alkuun vaikka lipaston laatikoihin, mutta jo pienen koululaisen vaatteet tarvitsevat vaatekaapin. Kun sukille ja alusvaatteillekin on oma paikkansa, osaa koululainen jo itse huolehtia omista vaatteistaan.

Matolla saa helposti väriä ja ilmettä lastenhuoneeseen. Pienemmät lapset tykkäävät kuvioista ja satuhahmoista, kuten muumeista. Maton hankinnasta kannattaa kuunnella lapsen toiveita, sillä se on edullinen vaihtaa myöhemmin, kun mieli muuttuu ja lapsi kasvaa. 

Lastenhuoneen voi viimeistellä säkkituolila, vuoderahilla tai riippuvalla rottinkikeinulla jos huoneessa on tilaa. Lapset osaavat hyödyntää olemassa olevia kalusteita leikkeihinsä ja mielikuvitus hoitaa loput. - Anna leikin viedä!