Eteiskalusteet

Eteiskalusteet

Hyvät eteiskalusteet pitävät eteisen järjestyksessä. Sotkan laadukkaasta valikoimasta löydät eteisen kalusteet, naulakot ja kenkähyllyt ja kaiken muun tarvittavan tyylikkään ja toimivan kokonaisuuden luomiseksi. Se kannattaa, sillä koti alkaa eteisestä.

Lue lisää toimivan eteisen kalustamisesta ->

Rajaus
ELSA-seniorituoli
219,-
Normaalia korkeampi istuinkorkeus
L 56, S 51, K 93, Istuinkorkeus 50
ELSA-seniorituoli
219,-
Normaalia korkeampi istuinkorkeus
L 56, S 51, K 93, Istuinkorkeus 50
ELSA-seniorituoli
219,-
Normaalia korkeampi istuinkorkeus
L 56, S 51, K 93, Istuinkorkeus 50
ELSA-seniorituoli
219,-
Normaalia korkeampi istuinkorkeus
L 56, S 51, K 93, Istuinkorkeus 50
INARI-seniorituoli
179,-
Normaalia korkeampi istuinkorkeus
L 59, S 47, K 102, Istuinkorkeus 49
JENNA taso-penkki antrasiitti
279,- Norm. 559,-

Alennus 50 %

L 120, S 42, K 50
CUBIC 3-lokerikko
119,-
L 104, S 33, K 43
GENT-naulakko
4995
L 38, K 175, P 38
GENT-naulakko
4995
L 38, K 175, P 38
BERLIN-naulakko
7995
L 45, K 176
VAATETELINE-säädettävä
1695
L 81, S 42, K 100
DAY-kenkäteline
2995
L 65, S 29, K 74
SÄÄDETTÄVÄ KENKÄTELINE

NOPEA TOIMITUS

3995
L 57, S 30, K 37
MERITA-kenkäteline
7995
L 80, K 51, P 30
MADRID-kenkälipasto
199,-
L 103, S 25, K 103
SHOE 2-kenkäkaappi musta
109,-
L 70, S 24, K 85
SHOE 3-kenkäkaappi musta
139,-
L 70, S 24, K 124
SHOE 4-kenkäkaappi musta
179,-
L 70, S 24, K 162
SAND-liukuovikomero, leveys 100 cm, syvyys 45 cm
1449,-
Klikkaamalla auki saat lisää ovivaihtoehtoja
L 100, S 45, K 210
SAND-liukuovikomero, leveys 148 cm, syvyys 45 cm
1479,-
Klikkaamalla auki saat lisää ovivaihtoehtoja
L 148, S 45, K 210

Sotkan eteiskalusteet

"Eteinen on kodin käyntikortti", olet varmasti kuullut tämän sanonnan joskus? Toimiva ja siisti eteinen varmistaa myös arjen sujumisen aamun lähtöineen, sekä helpottaa siivousta. Miten rakentaa toimiva eteinen ja millaisia eteiskalusteita kannattaa hankkia? Lue alta vinkit eteisen sisustamisesta.

 

Miten kalustaa eteinen?

Eteisen malli, muoto ja koko vaikuttavat paljolti siihen, millaisia eteiskalusteita sinne pystyy hankkimaan. Kapeaan eteiseen ei välttämättä mahdu massiivista vaatekaappia, mutta vaatesäilytyksen voi ratkaista myös monella muullakin tavalla. Lisäksi kannattaa miettiä, mitä kaikkea muuta ulkovaatteiden lisäksi on eteisessä säilytettävä? Mihin mahtuvat urheilukassit, lätkä- ja sählymailat, pyöräilykypärät ja päiväkoti-ikäisen kuravaatteet? Eteinen onkin monien kotien suurin päänvaiva. Vastassa kun on monesti kotiintullessa kenkäkaaos lattialla, sekä ulkovaatteiden röykkiö tuoleilla ja naulakossa. Miten sitten kalustaa eteinen toimivaksi kokonaisuudeksi?

Aloita mittaamalla eteisen tila ja selkeät seinäpinnat, joille voi laittaa kalusteita. Eteisessä kannattaa usein ottaa kuutiot käyttöön ja hyödyntää huonetila kattoon asti, jos se suinkin on mahdollista. Paperille on hyvä listata kaikki, mitä eteiseen on mahduttava toppatakeista harrastevälineisiin ym. Onko myös siivouskaappi eteisessä, vai kodin muissa tiloissa? Lapsiperheissä varsinkin erilaisia ulkovaatteita ja -välineitä löytyy eri keleihin, joten on syytä huomioida näiden kaikkien säilytys. Kausivaatteet olisi hyvä säilyttää muualla kuin eteisessä, näin tärkeää säilytystilaa vapautuu juuri sen hetken vaatteille ja tavaroille. Myös tavaran karsiminen voi helpottaa kaaosta; tarvitseeko jokainen perheenjäsen useamman kausitakin, vai pärjääkö perheen aikuiset ja isommat lapset kahdella eri takilla? 

Kun eteisen koko ja säilytystarpeet ovat selvillä, on aika miettiä näille tilaan sopivat kalusteet.

 

Eteisenkalusteissa on valinnanvaraa

Siistein ja rauhallisin lopputulos eteiseen saadaan, jos värikkäät takit ja pipot pystyy piilottamaan vaatekaapin uumeniin. Erilaisia vaatekaappeja löytyy niin sarana- kuin liukuovillakin. Liukuovikaappi on käytännöllinen ratkaisu varsinkin kapeaan eteiseen, sillä sen ovet eivät tarvitse lisätilaa auetakseen. Peiliovilla oleva liukuovikaappi lisäksi avartaa tilaa ja siitä on helppo kotoa lähtiessä vilkaista oma ulkoasu. Liukuovikaapin syvyys voi olla myös 45 cm, jolloin kulkutilaa eteiseen jää enemmän. Vaatekaappiin mahtuvat myös harrastusvälineet sekä lattialle kenkäteline.

Vaatekaapin hyllyille saadaan jokaiselle perheenjäsenelle lisäksi oma kori tai laatikko, jossa säilyttää talvella pipot ja hanskat ja kesällä lippikset sekä hatut. Kun laatikot lisäksi nimeää, löytää jokainen asukas omansa helposti. Perheen pienimpien laatikot kannattaa sijoittaa alimmille hyllyille. Näin he itse voivat huolehtia omista asusteistaan. Ylähyllyt- ja kaapit ovat kausivaatteita ja harvemmin tarvittavia tavaroita varten. Jos lisäksi tarvitaan erillistä kenkäsäilytystä, syvyydeltään kapeat kenkäkaapit toimivat pienessäkin tuulikaapissa, tai eteisessä. 

Jos eteinen on hyvin pieni, eikä tilaa vaatekaapille ole, on vaatesäilytys ratkaistava jollain muulla tavalla. Tälloin avuksi tulevat seinälle kiinnitettävät naulakot ja hattuhyllyt. Hattuhyllyille voi yhtä lailla laittaa jokaiselle asukkaalle oman nimikoidun korinsa. Seinänaulakon alle voi lisätä istuttavan kenkätelineen, joka samalla toimii eteispenkkinä. Vieraiden takkeja varten eteiseen voi sijoittaa pystynaulakon tai kiinnittää seinään muutaman kauniin koukun.

 

Eteisen viimeistely

Myös eteisen voi sisustaa viihtyisäksi. Likaa hylkivä eteismatto helpottaa imurointia ja suojaa myös lattiaa. Eteisessä katse kannattaa kiinnittää myös kattoon. Eteistiloihin ei välttämättä tule suoraa luonnonvaloa, joten valaistuksella on myös iso merkitys viihtyisyyden ja toiminnallisuuden kannalta. Hanki siis riittävän tehokas kattovalaisin eteiseen ja tuulikaappiin. Eteisen valaisin voi olla myös näyttävä, ja osa kodin sisustusta. Jos vaatekaapissa ei ole peiliä, erillinen vartalo- tai kasvopeili on paikallaan myös eteistiloissa. Pieni lipasto tai taso, jolle laskea avaimet ja puhelin on myös osa toimivaa eteistä. Lipaston sijasta taso voi olla myös pieni seinähylly peilin alapuolella. Monet haluavat eteiseensä myös jakkaran tai tuolin, jolla istua kun laittaa kengät jalkaansa, tai pukee lasta ulkohaalareihin. Jos et halua hankkia erillistä jakkaraa, voit hyödyntää myös kodin muita tuoleja. Ylimääräinen ruokapöydän tuoli toimii yhtä lailla eteisessä ja kun on enemmän ruokailijoita paikalla, tuoli siirtyy helposti ruokapöydän ääreen.

Eteisessä viihtyisyys on yhtä, kuin käytännöllisyys ja toimivuus. Sotkan edullisesta eteiskalustemallistosta löydät sopivat tuotteet niin pieneen kuin isoonkin eteiseen. Suunnitellaan yhdessä teille toimiva eteinen!

 

Klikkaa ja lue lisää vinkkejä eteisen säilytykseen