työpöydät

Työpöydät

Työtilan itseoikeutettu keskipiste on hyvä työpöytä. Teet sitten kirjoitustöitä, luet kokeisiin tai asioit vaikka verkkopankissa, aina on hyvä pitää puitteet kunnossa ja työtarpeet järjestyksessä. Myös pieni työpöytä kannattaa valita niin, että siihen sisältyy muutama laatikko: säilytystila paperi- ja tietokonetarvikkeille on varmasti tarpeen. Esimerkiksi sivutason tai pyörillä liikuteltavan laatikoston yhdistäminen työpöytään tuo lisää laskutilaa. Kulmatyöpöytä on tilaa säästävä valinta. Valkoinen työpöytä sointuu mutkattomasti moneen huoneympäristöön. 

Lue lisää työpöydistä >

Tutustu Sotkan laajaan ja edulliseen työpöytämallistoon ja uudista työhuoneesi vaivattomasti!

Rajaus
MADRID-työpöytä
249,-
L 121, S 48, K 77
MADRID-työpöytä
249,-
L 121, S 48, K 77
PASCAL-työpöytä
39,- Norm. 199,-

Alennus 80 %

L 100, S 55, K 89
PASCAL-työpöytä
39,- Norm. 199,-

Alennus 80 %

L 100, S 55, K 89
JOE-työpöytä
9995
L 100, S 55, K 81
MONACO-kulmatyöpiste 148
548,-
L 148, S 149, K 76
MONACO-kulmatyöpiste 118
488,-
L 118, S 149, K 76
COMBO-työpöytä laatikostolla
468,- Norm. 578,-

Alennus 19 %

COMBO-kulmatyöpiste
408,-
L 118, S 135, K 76
COMBO-kulmatyöpiste laatikolla
517,- Norm. 627,-

Alennus 17 %

L 118, S 135, K 76
COMBO-työpöytä
239,-
L 118, S 45, K 76
COMBO-työpöytä lipastolla
348,- Norm. 458,-

Alennus 24 %

REST-kyynärtuki
49,-
L 66, S 21, K 6
ANGUS-työpöytä
319,-
L 110, S 50, K 75
PARIS-työpöytä 130cm
299,-
L 130, S 62, K 74
KAARI-työpöytä 135
329,-
L 135, S 59, K 73
KAARI-työpöytä 90
139,-
L 90, S 35, K 76

Sotkan työpöydät

Työpisteen tai -huoneen suunnittelu aloitetaan yleensä työpöydästä. Onko tarkoitus kalustaa kokonainen työhuone, vai pieni työskentelynurkkaus olo- tai makuuhuoneeseen? Käytettävä tila määrittää myös työpöydän koon. Riittääkö työskentelyyn pelkkä taso, vai tarvitaanko myös säilytystilaa mapeille ja papereille? Täytyykö työpöydän värin ja tyylin sointua huoneen muuhun sisustukseen vai halutaanko vain mahdollisimman toimiva ja ergonominen ratkaisu? Kun tilan koko ja työpöydän käyttötarve ovat selvillä, on aika selvittää tarjolla oleva mallisto ja löytää sieltä itselle sopivin ratkaisu.

 

Etätyön apuri

Ergonominen työpöytä on etätyöpäivän pelastus. Jos vietät työpäiväsi tietokoneen ääressä tai muuten työpisteellä, tarvitset työpöydän, joka muuntuu päivän ja tilanteiden mukaan. Samassa asennossa ei kannata koko työpäivää viettää, tai kiitoksena on illalla vihlova selkä tai jäytävä päänsärky. Huomioi siis työpöytää hankkiessasi, että pystyt työskentelemään useammassa eri asennossa, esimerkiksi seisten ja istuen. 

Parhaimmat säätömahdollisuudet antaa säätöpöytä nimensä  mukaisesti. Säätöpöydässä voi työpöydän korkeutta säätää seisonta- ja istuinkorkeuden välillä. Näin voit työskennellä osan päivästä seisten ja osan istuen. Säätöpöytä toimii joko verkkovirralla tai pyöritettävällä kammella mallista riippuen. Säätöpöytä on työpöytänä hyvin eleetön, joten jos tarvitset lisäksi säilytystilaa, hanki työpöydän alle pyörillä oleva laatikosto tai erillinen mappihylly.

 

Kirjoituspöytä kaikilla mausteilla

Perinteinen kirjoituspöytä on edelleen monen koululaisen ja opiskelijan huoneen peruskaluste. Kirjoituspöydässä on hyvn säilytystilaa, laatikoita ja kaappi, joihin saa piirrustus- ja askartelutarvikkeet säilöön. Kirjoituspöytiä on saatavana myös ilman säilytystilaa, jolloin ne ovat ilmavia ja kevyitä ulkonäöltään. Kevyt kirjoituspöytä toimii hyvin makuuhuoneessa työpisteenä, jos erilliseen työhuoneeseen ei ole mahdollisuutta. 

Jos kalustetaan kokonainen työhuone, kannattaa työpöydän toimivuuteen panostaa. Kulmatyöpöytä mahdollistaa useamman näytön käyttämisen ja tulostimen sijoittamisen lähelle tietokonetta. Jos tarvitset työpöytää harrastuskäyttöön, kulmatyöpisteelle mahtuu helposti esimerkiksi kaksi ompelukonetta ja tilaa jää vielä kankaiden pyörittämiseen. Pienoismallien rakentaja pystyy levittämään tarvitsemansa työvälineet kulmatyöpisteelle ja toiselle tasolle puolivalmiin mallin. Kulmatyöpisteelle säilytystilaa saa lisää pyörällisillä laatikostoilla, jotka mahtuvat työpöydän alle.

Kirjoitus- ja työpöytien värit ovat yleensä vaaleita ja muuhun sisustukseen sopiva. Valkoinen työpöytä sopii niin koululaisen huoneeseen kuin aikuisen työnurkkaukseenkin. Vaaleat puunsävyt työpöydissä tuovat lämpöä ja kodikkuutta työhuoneeseen. Muutamalla viherkasvilla ja toimivalla työtuolilla saa helposti viihtyisän etätyötilan aikaiseksi. 

 

Työpöydän lisävarusteet Sotkasta

Säätöpöydän edessä seisominen käy helposti jalkoihin. Mukavammaksi seisomisen tekee pehmeä, kuminen seisontamatto. Seisontamatto joustaa hieman jalkojen alla ja näin nivelet ja jalkapohjat eivät puudu, kun saavat tarvitsemansa tuen ja liikkeen. Suosittelemme seisontamattoa kaikille seisten työtä tekeville. Seisontamatto toimii myös muissa seisten tapahtuvissa toiminnoissa, kuten vaatteiden silittämisessä tai leipomisessa.

Säätöpöydän voi säätää myös normaaliin istumakorkeuteen. Ergonominen työasento säilyy istuttaessa satulatuolilla tai tasapainotuolilla. Kun nostat säätöpöydän taas seisontakorkeuteen, voi satulatuolin siirtää työpöydän alle säilöön. Työtuolin pyörien alle lattialle suosittelemme suojamattoa. Suojamatto suojaa lattiamateriaalia työtuolin pyörien tekemiltä jäljiltä ja naarmuilta.

Oikeanlainen valaistus työpisteellä lisää työn mielekkyyttä ja tehokkuutta. Työpisteen valaisin ei saa osoittaa suoraan tietokoneen näytölle tai silmiin. Työpöydän valaistuksen tulee kuitenkin olla riittävän tehokas, jotta myös talven pimeinä tunteina näkee lukea paperista. Kaunis ja ajaton työpöydän valaisin on myös ilo silmälle ja viimeistelee viihtyisän työpisteen. 

Tarvitsetko työhuoneeseen lisää säilytystilaa? Hanki työpöydän kaveriksi mappihylly, lipasto tai senkki. Jos säilytät mappeja, huomioi mapin syvyys noin 30 cm, säilytyskalustetta ostaessasi. Kauniisiin koreihin ja laatikoihin saat piilotettua laturinjohdot ym. tarpeelliset tavarat.

 

On suunnitelmissasi sitten pieni työnurkkaus tai kokonaisen työhuoneen sisustus, edulliset työpöydät löydät Sotkan laajasta työpöytämallistosta. Tutustu tuotteisiin ja osta vielä tänään!