• Valaisimet

Valaisimet

Rajaus
2495 Norm. 4995

Alennus 50 %

L 25, S 35, K 178
3495 Norm. 6995

Alennus 50 %

L 28, S 42, K 123

Valaisimet ja lamput kotiin

Yhdistelemällä toimivasti yleisvalaistusta ja kohdevalaisimia luot miellyttävää ja viihtyisää tunnelmaa. Sopivat lamput tilaat helposti netistä, Sotkan laadukkaasta ja edullisesta valaisinvalikoimasta. Kokeile ja huomaa, miten mainiosti valaisimet voivat uudistaa ja säväyttää koko olohuoneesi ilmettä!

Valaisimet tekevät tunnelman

Kaikki kodin tilat tarvitsevat omanlaisensa valaisimet. Keittiön valaisimet antavat hyvän yleisvalon ja työskentelyvalaistuksen, olohuoneen valaisimet luovat tunnelmallisen ilmapiirin, makuuhuoneen ja lastenhuoneen valaisimet toimivat hyvin yhdessä, kun kattovalaisimet huolehtivat yleisvalosta ja lukuvaloina ovat pöytävalaisimet tai seinävalaisimet.

Jokaisessa huoneessa olisi hyvä olla useita valaisimia, tuomassa sekä yleisvaloa että tunnelma- ja kohdevaloa. Moni-ilmeisyyttä ja muunneltavuutta saa valaisinten erilaisilla toiminnoilla, esimerkiksi himmentimen avulla, sekä siirrettävyydellä. Työpöytävalaisin sopii myös lipaston päälle olohuoneeseen tai eteiseen; lattiavalaisimet voivat toimia yhtä hyvin makuuhuoneessa tai työtilassa kuin olohuoneen sohvanurkkauksessa.

Monipuolinen valaistus

Miellyttävään valaistukseen kodin eri tiloissa kuuluu niin suoraa kuin epäsuoraa valoa. Seinän kautta kattoon kohdistuva valo luo huoneeseen avaran ja rauhallisen vaikutelman. Valolla voi myös korostaa: kauniiseen tauluun, tuoliin tai muuhun sisustuksen yksityiskohtaan suunnattu kohdevalo tuo upean esineen oikeuksiinsa.

Huoneen värimaailmakin vaikuttaa valon määrään. Seinien ja lattiapintojen sekä tekstiilien vaaleus ja kiiltävyys heijastaa ja lisää valoisuutta; tummat värisävyt taas häivyttävät valoa, joten valaisimet ovat sitäkin tarpeellisempia päivänvalon täydentäjinä.

Kokeile rohkeasti

Valaisimet ovat kätevä keino tyyleillä leikittelyyn. Niillä saa aikaan hauskoja kontrasteja, jotka antavat persoonallista ilmettä sisustukseen. Suuri ja muodokas kattovalaisin pelkistetyn ruokapöydän yläpuolella on tehokas katseenvangitsija – ja niin on myös useiden pienten riippuvalaisinten yhdistelmä. Näyttävä design-valaisin säväyttää minimalistiseen sisustukseen yhdistettynä. Antiikkikalusteiden ja vintage-sisustuksen keskellä moderni tai teollisuustyylinen valaisin loistaa kuin piste i:n päällä. 

Hanki kotisi valaisimet näppärästi netistä. Sotkan verkkokaupasta löydät laajan ja laadukkaan valikoiman, josta saat sopivat valaisimet kaikkiin kotisi tiloihin ja tarpeisiin.