Työhuone kuntoon – nappaa ideat ja pelasta etätyöpäivät

Etätyöpäivät ovat monille jo viikoittainen vaihtoehto perinteiselle toimistotyölle.

Sen vuoksi on tärkeää sisustaa kotiin työpiste, jossa kaikki tarpeellinen on käden ulottuvilla, säilytysratkaisut hyvin suunniteltu, unohtamatta kuitenkaan inspiroivaa tyylikkyyttä ja kodin pehmeyttä.

Työhuone voi olla pieni makuu- tai olohuoneesta rajattu tila tai oma huoneensa, johon saa helposti yhdistettyä vierashuoneen. Oli kotisi neliömäärä mikä tahansa, saa työtilan rakennettua muutamaa sääntöä noudattaen. Työpisteen ei tarvitse olla toimistomainen ja kylmä – oman kodin seinien sisällä saat toteuttaa siitä juuri sellaisen kuin olet aina unelmoinut.

Työhuoneessa kaikki lähtee järjestyksestä

Työpisteestä tulee helposti kodin kierrätyskeskus, jonne kasataan läppärin viereen paperit, kirjat, liput, laput ja lehdet.

On kuitenkin työtehokkuuden ja viihtyvyyden takia tärkeää, että ensin karsitaan turha tavara pois ja sen jälkeen kaikelle tarvittavalle järjestetään oma paikkansa.

Ota hyötykäyttöön seinät – avohyllyt ovat trendikäs vaihtoehto perinteisille kaapistoille. Järjestä kynät ja muut toimistotarvikkeet hauskoihin purkkeihin ja pidä tavaran määrä työhuoneessa maltillisena. Rauhallinen ympäristö auttaa myös keskittymään itse työntekoon parhaiten.

Kotitoimiston ergonomia kuntoon

Kun työpisteeltä on karsittu turha tavara pois, on aika kiinnittää huomioita ergonomiaan.

Millaista työpöytää tarvitset? Riittääkö, että siihen mahtuu vain pieni läppäri vai teetkö työtä, jossa tarvitaan tilaa isolle näytölle? Miten on tuolin laita? Onko työtuolissa mukava istua kokonainen päivä?

Parasta olisi, jos sekä työtuolin että -pöydän korkeutta voi säätää, mutta jo pelkästään tuolin korkeutta muuttamalla pääset helposti ergonomiseen asentoon. Myös valaistus tuo mukavuutta työpisteelle. Hyvän yleisvalaistuksen lisäksi työpistevalo auttaa tarkkuutta vaativissa töissä, eikä silmät joudu liialle rasitukselle.

Työhuone kaipaa myös ripauksen luksusta

Jos työhuoneessa on tilaa, voit piristää sitä mukavalla lukunurkkauksella tai somistaa vierassängyn sohvamaiseksi tyynyillä.

Pehmeän nojatuolin syleilyssä voi lukea tai pitää kahvitaukoa ja sen pariksi sopii kätevästi pieni pöytä tai jalkalamppu. Tyynyjen lisäksi myös viltit tuovat työhuoneeseen kodikkuutta ja lämpöä. Koko huoneen fiilistä saat muutettua sesonkien mukaan vaihtamalla tyynyihin päälliset tai viltin toiseen väriin.

Kaikki Sotkan työpöydät ja -tuolit löydät täältä

Sisusta työhuone kuntoon!

20.10.2016 09:22