• Vinkkejä kevätsiivoukseen

Vinkkejä kevätsiivoukseen

Kohti kevättä

Kirkas auringonpaiste paljastaa likaiset ikkunat ja nurkissa lymyävät villakoirat. Nyt onkin hyvä aika aloittaa kevätsiivous hyödyntäen kirkkaat ja kirpeät pakkaskelit. Vuodetekstiilit puhdistuvat pesukoneessa 60 asteessa ja ne tekstiilit, joita ei kannata pestä, voi tuulettaa huoletta ulkona.

Jos peitot ja tyynyt ovat nähneet jo parhaat päivänsä, on syytä hankkia uudet tilalle.

Puhdista matot lumihangessa

Puhdas pakkaslumi raikastaa villa- ja nukkamatot helposti. Nosta matot ulos hyvissä ajoin ennen lumipesua; näin lumi ei tartu mattoon kiinni. Pyörittele matto hangessa nukkapuoli alaspäin ja harjaa lopuksi lumet pois pehmeällä harjalla.

Jos kotisi kaipaa kuitenkin uutta mattoa, nyt on hyvä hetki raikastaa sisustusta tämän kevään kauneimmilla matoilla.

Sohvan vuosihuolto

Auringon valo paljastaa myös talven aikana sohvaan pinttyneet tahrat. Imuroi sohva huolellisesti käyttäen imurin tekstiilisuulaketta. Jos kankaan pinnalle on kertynyt nukkaa, poista se nukanpoistajalla. Tahrat lähtevät tekstiilipesulla ja lopuksi sohvan päälle suihkutetaan kosteutta ja likaa hylkivä pinta tekstiilisuoja-aineella. Osta tästä hoitotuotteet tekstiili- ja nahkakalusteille.

Sänkykin kaipaa siivousta

Samalla kun vuodevaatteet pyörivät pesukoneessa tai tuulettuvat raikkaassa ulkoilmassa, imuroidaan myös runkosänky tai joustinpatja ympäriinsä. Imuroidessa voi tarkistaa myös sijauspatjan kunnon, sekä vaihtaa puhtaan sijauspatjansuojan. Jos sijauspatjasta on kadonnut kimmoisuus, on tullut aika päivittää se uuteen.