Eteisen säilytys

Eteisen säilytyksessä toimivat samat niksit kuin vaatehuoneenkin sisustuksessa. Tärkeintä on, että jokaiselle tavararyhmälle, on se sitten kengät, ulkovaatteet tai harrastevälineet, on oma merkitty paikkansa. Lapsiperheessä lasten pipojen, hanskojen ja ulkovaatteiden säilytys kannattaa tehdä lapsen korkeudelle. Näin myös jälkikasvun on helpompi huolehtia omien vaatteidensa laittamisesta paikoilleen. Useamman lapsen perheessä on kätevää merkata jokaiselle lapselle oma nimikkokori tai -laatikko, johon pipo ja rukkaset helposti sujahtavat käytön jälkeen.

Eteisen vaatekaappiin saa tilaa jo sillä, että huolehtii kausivaatekierrosta; pese keväällä toppavaatteet ja säilö ne joko muovilaatikoissa vaatekaapin päällä tai varastossa. Myös talvikengät kannattaa kauden jälkeen huoltaa ja siirtää vaatehuoneeseen tai varastoon odottamaan seuraavia lumikelejä.

Eteisen säilytystä ja vaaterumbaa helpottavat ulosvedettävät lankakorit ja hyllyt, joista jokainen löytää omat harrastevälineensä ja varusteensa. Arjen sujuvuutta tuo tuoli, jossa istuen on mukavampi sujauttaa kengät jalkaansa, peili josta voi vilkaista vielä ennen lähtöä ulos ja taso tai hylly, jossa säilyttää koti- ja autonavaimet aina lähtövalmiina.

Liukuovien taakse piiloon

Pienessä tilassa ja eteisessä parhaiten toimivat liukuovikomerot. Ovet eivät vie tilaa auetessaan ja kulku on vapaa, vaikka joku olisikin samaan aikaan ottamassa takkia tai pipoa. Ovien taakse saat piiloon lasten kurahaalarit ja perheen toppatakkivalikoiman ja samalla eteisen yleisilme säilyy siistinä ja kutsuvana. Vaatekaapin syvyys vaikuttaa siihen, mitä ja miten paljon vaatteita ja harrastevälineitä vaatekaappiin mahtuu. Jos vaatekaapin syvyys on 60 cm tai enemmän, mahtuvat henkarit riviin vaatetangolle, vaikka niissä roikkuisi paksuja toppatakkeja. Jos eteistila on kapea, vaatekaapin syvyys kannattaa valita 45 cm - 55 cm väliltä. Tällöin henkarit roikkuvat kaapissa leveyssuunnassa.

Liukuovikomerot mahdollistavat myös tilan hyötykäytön, sillä niissä on enemmän eri kokoja tarjolla kuin perinteisissä komeroissa. Ottamalla liukuovikomeroon peiliovet saat eteiseen avaruutta ja samalla tulee ratkaistua kokovartalopeilin paikka. Liukuovikomero toimii myös täydellisinä walk in closet -vaatehuoneen hyllyjärjestelmänä, kun jätät siitä ovet pois. Sotkan laajasta liukuovikomeromallistosta löydät erikokoiset liukuovikomerot monilla eri ovivaihtoehdoilla ja hylly- ja lankakorijärjestelmillä joista voit valita itsellesi tarpeelliset osat. Klikkaa tästä ja katso kaikki Sotkan edulliset liukuovikomerot.

Osta täydellinen vaatekaappi eteiseen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Kun suunnittelet eteisen säilytysratkaisuja, mieti ensin, mitä kaikkea aiot siellä säilyttää. Onko jääkiekkomailojen mahduttava kaappiin, entä golfbagi? Ovatko ulkotakit pitkiä vai lyhyitä, eli kuinka korkealle vaatetanko ripustetaan? Mihin talvivaatteet laitetaan kesän ajaksi? Riittääkö jokaiselle perheenjäsenelle yksi laatikko asusteita varten vai tarvitaanko vielä lisätilaa? Onko lasten kurakengille oma paikkansa? Hankitaanko kenkäkaukalo vaatekaappiin vai onko käytössä erillistä kuraeteistä? Tee ensin inventaario tavaroista ja vaatteista, joiden täytyy mahtua eteiseen, mittaa tilan koko ja klikkaa tästä suunnittelemaan unelmiesi säilytysjärjestelmää.

 

Haaveiletko isosta tai toimivasta vaatehuoneesta?

Katso vinkit vaatehuoneen sisustukseen

 

Haluatko lisää vinkkejä kenkien, asusteiden ja meikkien säilytykseen?

Tutustu vinkkeihimme täällä

 

12.05.2017 09:43