Nahkasohvat

Kaunis, kestävä ja helppohoitoinen nahkasohva on nappivalinta, kun haluat päivittää olohuoneeseesi paraatipaikan ilmettä. Miellyttävä istua ja oleskella, ja sisustuselementtinä linjakas ja moneen tyyliin sointuva. Valkoinen nahkasohva on aina tyylikäs, harmaa nahkasohva puolestaan sopii hienosti vaikkapa valkoisen ja harmaan eri sävyillä leikittelevään sisustukseen. Musta nahkasohva on varma klassikko. Laadukkaat nahkasohvat eri väreissä ja mitoissa löydät Sotkan valikoimasta.

Lue lisää nahkasohvista >

OMAR-sohva
1499,- Norm. 2999,-

Alennus 50 %

L 151, S 92, K 100, Istuinkorkeus 45
OMAR-sohva
1999,- Norm. 3999,-

Alennus 50 %

L 206, S 92, K 100, Istuinkorkeus 45
JESPER-sohva
3033,-
JESPER-sohva, konjakin värinen nahka/keinonahka-verhoilu, altakierrettävä metallijalka
L 215, S 92, K 88

Sotkan nahkasohvat

Nahkasohva on ajaton klassikko, joka vain paranee vanhetessaan. Tyylikäs nahkasohva on olohuoneen keskipiste ja se kestää katseita ja istumista vuosia. 3-istuttava nahkasohva sopii kooltaan melkein kaikkiin olohuoneiseeen. Isoon olohuoneeseen nahkainen kulmasohva on loistava hankinta. Millainen on sinun unelmiesi nahkasohva?

 

Iso vai pieni nahkasohva?

Huoneen koko määrittelee myös nahkasohvan koon. Liian iso nahkasohva näyttää möhköltä pienessä olohuoneessa, kun taas liian pieni nahkasohva kirpulta suuressa tilassa. Nahkasohva kannattaa siis mitoittaa huoneeseen sopivaksi käyttämällä apuna mittanauhaa, kynää ja paperia. Mittaa huoneen seinien leveys ja piirrä huone millimetripaperille, tai ruutupaperille mittaviivainta apuna käyttäen. Merkitse paperiin myös ikkunoiden, ovien ja lämpöpatteireiden ym. kiinteiden kalusteiden ja tavaroiden paikat. Lisää mittakaavassa huoneen muut kalusteet. Nyt voit tarkastella tilaa, joka nahkasohvalle on käytettävissä. Mahtuuko tilaan kenties nahkainen kulmasohva tai divaanisohva? Onko tila niin pieni, että 2-istuttava sohva ja yksi nojatuoli mahtuvat juuri ja juuri? Huomioi myös, ettei nahkasohvaa saa sijoittaa liian lähelle lämpöpatteria tai takkaa. Liian lähellä lämmönlähdettä oleva nahka kuivuu koppuraksi, tai vaatii ainakin enemmän hoitoa ja suojaa.

 

Valitse nahkasohvaasi nahkalaatu ja väri

Kun nahkasohvan koko ja malli on valittu, on aika valita nahkalaatu ja väri. Sotka-myymälöistä löytyvät valmistajien nahkamallit, joissa on tarjolla erilaisia ja eri hintaisia nahkalaatuja. Onko valintasi pintavärjätty nahka, vai upeasti vanheneva antiikkinahka? Yleensä nahkasohvat ovat nahka/keinonahka verhoilulla. Nahkasohvan istuin, selkänoja ja käsinojat ovat aitoa nahkaa ja vähemmän kulutukselle jäävä taustapuoli keinonahkaa. Näin nahkasohvan hinta saadaan kohtuulliseksi.

Osa nahkasohvista on mahdollista verhoilla myös kokonaan nahalla. Kysy vaihtoehdoista ja hinnoista ammattitaitoisilta myyjiltämme. He mielellään opastavat sopivan nahkalaadun valinnassa. Myös värejä löytyy kaikista eri nahkalaaduista jokaiseen makuun. Trendikäs konjakin värinen nahkasohva on monien unelma. Myös musta nahkasohva pitää pintansa vuodesta toiseen. Valkoinen nahkasohva on upea ilmestys, joskin kannattaa muistaa, että tummat vaatteet, kuten siniset farkut värjäävät helposti valkoisen nahan. 

 

Nahkasohvan suojaus ja hoito

Jotta nahkasohvasi säilyisi upeana vuodesta toiseen, tarvitsee se silloin tällöin hoitoa. Uusi nahkasohva kannattaa suojata nahansuoja-aineella. Tällöin vaatteista irtoava väri ja muu lika ei pinty nahkasohvan pintaan kiinni. Jos nahkasohvaa tarvitsee välillä puhdistaa, kannattaa käyttää siihen vain nahanpuhdistukseen tarkoitettuja aineita. Tavalliset pesuaineet kuivattavat nahkaa ja saattavat aiheuttaa näin halkeamia nahan pintaan. Nahkasohvan pesun jälkeen pintaan sivellään nahanhoitoaine, joka pitää nahan pehmeänä ja kimmoisana. Samoja nahanhoitoaineita voi käyttää myös nahkaisille autonpenkeille, kengille ja käsilaukuille.

 

Kotimainen nahkasohva on varma valinta

Kotimaisia nahkasohvia löytyy Sotkan valikoimista Pohjanmaan Kalusteen ja Unicon valmistamina. Myös monia kangasverhoiltuja sohvia voi tilauksesta saada nahkaverhoilulla. Nahkasohva on yleensä aina tilausmyyntituote, ja se verhoillaan tehtaalla asiakkaan valitsemalla nahalla ja värillä. Varaudu siis odottamaan unelmiesi nahkasohvaa muutaman viikon verran.

On toiveissasi sitten ruskea nahkasohva, suomalainen nahkasohva tai nahkaverhoiltu vuodesohva, edulliset ja laadukkaat nahkasohvat löydät Sotkan laajasta mallistosta. Tutustu vielä tänään ja löydä unelmiesi nahkasohva!