Sängyn rungot

Sängyn runko on perinteinen ratkaisu makuuhuoneeseen tai mökille. Puinen sängynrunko yhdessä laadukkaan joustinpatjan kanssa takaa hyvät yöunet. Sotkan mallistosta löydät sängyn rungot ja puusängyt niin yhdelle hengelle kuin parivuoteinakin. Saatavilla olevien sängyn runkojen leveydet ovat 80 cm, 120 cm ja 160 cm. 

Lue lisää sängyn rungoista >

Rajaus

Sotkan sängyn rungot

Kun makuuhuoneeseen halutaan perinteinen, sängyn näkyinen ratkaisu, päädytään sängyn rungoon ja joustinpatjoihin. Sängyn runko on puusta tai kalustelevystä valmistettu sänky sälepohjalla, jonka päälle tulevat erilliset patjat. Varsinkin puinen sängyn runko on monille juuri se ainoa oikea mökkisänky. Sängyn rungossa onkin se suuri etu, että sen voi kasata ja purkaa aina uudelleen ja uudelleen. Pienissä osissa kuljetettava sängyn runko on helppo viedä myös mökille vaikeakulkuisen matkankin päähän. Puinen sängyn runko kestää myös hyvin kosteutta ja kylmiä tiloja, jos vain ilman kiertäminen tilassa on kunnossa. 

Sängyn runko voi olla kahden nukuttava parisänky tai yhden hengen sänky. Lapsille ostetaan monesti pinnasängyn jälkeen jatkosänky tai sängyn runko juuri turvallisten laitojen vuoksi. Sängyn laidat estävät levottoman nukkujan kierähtämästä lattialle kesken unien. Myös vanhemmille ihmisille on tarjolla oma sängyn runkonsa, ns. seniori-sänky, jossa on korkeat laidat, sekä selkänojan säätömahdollisuus. Seniori-sänky on myös normaalia sängyn runkoa korkeampi, joten sieltä on helppo nousta ylös ja tukea voi ottaa sängyn laidasta.