Painopeitot

Painopeitto rauhoittaa ja turvaa levolliset yöunet myös rauhattomalle nukkujalle. Cura®-painopeiton sisällä olevat pienet lasikuulat luovat tasaisen paineen vartalolle, aivan kuin olisit suuressa sylissä. Painopeitto auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan nopeammin kuin tavallinen peitto. Kokeile vielä tänään ja ihastu painopeiton pehmeään syleilyyn!

Lue lisää painopeitoista ->

 Tässä kategoriassa ei tällä hetkellä ole yhtään verkkokaupasta ostettavaa tuotetta.

Cura®-painopeitto

Ruotsalaiset Cura®-painopeitot ovat laadukkaita ja tunnettuja. Painopeiton sisällä olevat pienet lasikuulat on tehty silikaattihiekasta, ja ne luovat juuri sopivan paineen ja lämmön peiton sisälle. Painopeiton lasikuulat ovat hiljaisia, vaikka liikkuisitkin unissasi. 

 

Painopeiton hyödyt

Jos nukut levottomasti, pyörit ja kääntyilet unissasi ja heräät aamulla väsyneenä, saattaa painopeitto olla ratkaisu parempiin öihin. Tasainen painontunne rauhoittaa ja rentouttaa. Samasta syystä vauvat kapaloidaan tiiviiksi, lämpimäksi paketiksi. Painopeitto tekee samanlainen tunteen kuin tiivis kapalo; turvallisen ja rauhallisen. Painopeitto lyhentää nukahtamisaikaa ja sen ansiosta nukut myös sikeämmin ja levollisemmin. 

Hyvä yöuni on terveydelle elintärkeää, sillä se vähentää stressiä, torjuu sairauksia, huoltaa aivoja sekä auttaa painonhallinnassa. Painopeitto helpottaa myös levottomia jalkoja, jotka vaivaavat varsinkin iltaisin juuri ennen nukahtamista.

 

Miten valita sopiva painopeitto?

Painopeittoja on eri painoisia erilaisille nukkujille. Pääsääntöisesti painopeiton painon pitäisi olla 10-15% omasta ruumiinpainosta, tosin mieltymykset ja uniongelmat voivat vaikuttaa valitun painopeiton painoon. Esimerkiksi 70 kg painavalle nukkujalle sopii 6-8 kg painopeitto ja 80 kg voi kokeilla 7-9 kg painopeittoa. Painopeittoon kannattaa totutella vähitellen. Sen alla voi loikoilla sohvalla ensin 15 minuuttia ja lisätä aikaa päivittäin, kunnes peiton voi siirtää sänkyyn. Suljetun paikan kammosta kärsivän kannattaa testata peittoa ennen ostopäätöstä.

Cura®-painopeiton voit pestä pesukoneessa 60 asteessa matalalla linkouksella. Rumpukuivausta ja silitystä ei suositella, vaan painopeitto kannattaa kuivata huoneen lämmössä välillä peittoa oikoen pituus ja leveys suunnassa. Painopeiton voi puhdistaa myös pakkasilmalla tuulettaen tai puhtaassa lumessa pyörittäen.