Vaahtomuovipatjat

Vaahtomuovipatja on oiva vaihtoehto esimerkiksi lastensänkyyn tai vieraspatjaksi. Vaahtomuovipatjat sopivat myös valmiisiin sängynrunkoihin, jolloin tarvitset enää päälle ohuen sijauspatjan helpottamaan patjan puhdistusta ja vältät itse patjan pesun. Sotkalta löytyy normaaleja vaahtomuovipatjoja hyvin edullisesti, mutta myös erilaisia muotoutuvia vaahtomuovipatjoja, jotka reagoivat lämmön mukaan ja ergonomisesti kropan muotoihin.

Mallistoon kuuluu yleisimmät koot eli 80x200, 90x200 ja 120x200, mutta on saatavilla myös 75x190cm kokoinen vaahtomuovipatja. Lisäksi myymälöissä on lapsille sopivia jatkettavia vaahtomuovipatjoja.

Lue lisää vaahtomuovipatjoista >

Rajaus
NETTE-vaahtomuovipatja
79,-
L 75, S 190, K 10, P 190
LASTEN-jatkettavapatja
130,-
L 80, K 7, P 140

Sotkan vaahtomuovipatjat

Jos miettii vaihtoehtoa joustinpatjalle, on vaahtomuovipatja varteenotettava ehdokas. Vaahtomuovipatja on edullinen hankinta niin lapsen, kuin aikuisenkin sänkyyn. Vaahtomuovipatja on myös hyvä valinta mökille tai asuntovaunuun. Vaahtomuovipatjaa voi myös leikata, toisin kuin joustinpatjaa, joten pituutta on helppo lyhentää sängyn mukaan.

Laadukkaammissa vaahtomuovipatjoissa on paksuutta saman verran kuin vastaavissa joustinpatjoissa. Vaahtomuovipatjan sisus koostuu eri kovuuksia olevista vaahtomuoveista, joten nukkuja voi valita patjaa kääntämällä joko pehmeän, tai napakamman puolen makunsa mukaan. Sijauspatja vaahtomuovipatjan päällä lisää nukkumamukavuutta, sekä helpottaa varsinaisen patjan puhtaanapitoa ja petaamista. 

Pienille lapsille vaahtomuovipatja on oikea valinta lapsensänkyyn. Vaahtomuovista valmistettu jatkopatja kasvaa lapsen mukana tiettyyn pituuteen asti. Myös lapsen sänkyyn voi hankkia sopivan sijauspatjan tuomaan pehmeyden tunnetta. Lapsen patjaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä kasvava lapsi tarvitsee laadukkaan ja tukevan patjan.

Aikuisen vaahtomuovipatjan pitää olla vähintään 10 cm paksu, jatkuvassa käytössä mielelellään 20 - 25 cm paksu, jonka päälle lisäksi tulee sijauspatja. Riittävän paksu vaahtomuovipatja antaa tukea, sekä mahdollistaa hartioiden ja lantion upota patjaan niin, että selkäranka pysyy suorassa. Myös vaahtomuovipatja kannattaa koemaata ennen ostoa. Näin varmistat, että patja on oikean tuntuinen ja sopii juuri sinun vartalollesi.

Edulliset vaahtomuovipatjat löydät Sotkan patjamallistosta.