Kyllästyttääkö eteisen kaaos? Eteisen säilytysratkaisut ovat taitolaji, lue vinkit ja valaistu!

Eteinen on usein yksi kodin haastavimmista sisustuskohteista.

Eteiseen on mahduttava liuta kenkiä ja talvisin myös iso kasa paksuja vaatteita. Lue parhaat vinkit, joilla rakennat toimivan eteisen säilytyskokonaisuuden.

Vaatteiden ja kenkien lisäksi eteisessä säilytetään myös harrastusvälineet, koiran remmit, avaimet ja lompakot. Eteinen on siis suloinen sekamelska tavaroita, joille on löydyttävä omat oikeat paikkansa.

Osta eteisen säilytyskalusteet edullisesti!

Eteisen säilytys ja sesongit

Eteinen kannattaa suunnitella niin, että siellä on mahdollisimman paljon säilytystilaa.

Hyvä idea on hyötykäyttää seinät asentamalla niihin naulakoita, erilaisia koukkuja ja kaapistoja. Jos eteinen on pitkä ja kovin kapea, ei seiniä kannata täyttää aivan lattiasta kattoon, sillä se luo ahtaan tunnelman tilaan.

Perheen jälkikasvu kannattaa huomioida myös säilytysratkaisuissa. Asenna naulakot niin, että lapset ylettyvät itse ripustamaan omat takit ja haalarit. Lapsille voi myös nimetä tai värikoodata omat säilytyskorit. Näin perheen pienimmät löytävät itse omat rukkaset, villasukat ja lippikset helposti. Samalla aamun rutiinit sujuvat vauhdikkaammin.

Myös sesonkien vaihtuminen kannattaa huomioida. Kesän tullessa talvivaatteet on hyvä pakata huolellisesti pestyinä varastoon, näin ne eivät vie turhaa tilaa silloin kun niitä ei käytetä.

Näppärä vinkki lisätä eteisen säilytystilaa on valita eteisen istuimeksi penkki, jonka sisälle voi säilöä esimerkiksi harrastusvälineet, kuten pallot ja mailat. Riippuen kodin asukeista, tulee laskutilaa olla jonkin verran. Asenna avohylly sopivalle korkeudelle niin, että siihen on helppo laskea lompakko ja avaimet kotiin tullessa.

Yksityiskohdat takaavat toimivuuden

Eteiseen tulvii harvoin luonnonvaloa, joten yleisvalon lisäksi kannattaa panostaa muutamaan kohdevalaisimeen.

Lisää tilantuntua saat suurella peilillä, josta on helppo vilkaista päivän asu ennen töihin lähtöä. Tummat värit seinä- ja lattiamateriaaleissa saattavat tehdä tilasta helposti ahtaan tuntuisen, tuolloin ekstravalaistus pitää huomioida entistä tarkemmin.

Eteisessä kaikki pinnat joutuvat kovalle kulutukselle. Muistathan siis esimerkiksi mattoa valitessa, että sen pintaa rasittavat kura, kivet ja kenkien pohjat. Eteisen kalusteiden tulee olla kapeita, jotta ne eivät täytä ahtaita tiloja liikaa – myös liukuovelliset kaapit ovat eteiseen oiva valinta.

Näppärimmät eteisen kalusteet löydät täältä

07.11.2016 11:14