Sängynpääty kruunaa vuoteen

Itse sänky on makuuhuoneen tärkein kaluste, mutta sängynpääty kasaa yhteen koko makuuhuoneen ilmeen.

Pidät sitten minimalistisesta tyylistä tai rakastat runsautta, on sängynpääty makuuhuonetyylin viimeistelijä. 

Sängynpäädyllä on ulkonäön lisäksi usein myös funktionaalisia tehtäviä: se suojaa sängyn takana olevaa tapettia rasvatahroilta tai rajaa tilaa seinän tavoin. Kun sänky on sijoitettu keskilattialle, estää pääty myös tyynyä putoamasta. 

Sängynpääty makuuhuonetyylin mukaan 

Hyggeilijä valitsee pehmeän, kankaisen sängynpäädyn, johon on mukava nojata kirjaa lukiessa. Kankaissa hän suosii puuvillasekoitteita, pellavaa ja juuri nyt niin trendikästä samettia. Samettisen sängynpäädyn sijaan ajan henkeä voi loihtia huoneeseen myös samettisilla sisustustyynyillä tai aamutakilla.

Klassinen sisustaja arvostaa puisia ja linjakkaita sängynpäätyjä, joista on helppo pyyhkiä pölyt. Lapsiperheeseen valitaan sängynpääty, jonka avulla yön kulkijat saavat valoa pimeään: sängynpäätyyn voi nimittäin liittää myös led-valot. Himmeässä valaistuksessa vessaan tai lastenhuoneeseen voi hiipiä kompastumatta makuuhuoneen mattoon.

Moderni sängynpääty on tehty keinonahasta ja tikattu. Valkoinen tai musta keinonahka on aina tyylikäs, varma ja helppohoitoinen valinta. Massiivinen musta tai valkoinen sängynpääty kehystää sängyn ja tekee makuuhuoneesta ryhdikkään.

Käsistään kätevä loihtii omannäköisensä sängynpäädyn joko vanhasta ovesta tai verhoilemalla vanerilevyn superlonilla, vanulla ja kankaalla. Netti pursuaa diy-sängynpäätyohjeita asiasta innostuneille. Tee se itse -sängynpäädyn nikkaroijan tärkeimmät työvälineet ovat sakset ja nitoja.

Sängynpääty on tällä hetkellä makuuhuonemuodin ”kuuminta hottia”: kokoja ja malleja löytyy laidasta laitaan. On napitettua, tikattua, kankaista, puista, niskatyynyillä, valoilla ja ilman. Mikä on sinun valintasi?

Sängynpääty kruunaa vuoteen

26.07.2017 13:07