Näin raikastat olohuoneen sisustuksen kesän juhliin

Kevään juhlakausi lähestyy. Nyt onkin oikea aika uudistaa olohuoneen sisustus valmistujaisia, ylioppilasjuhlia ja muita kevään kohokohtia varten. Lue juhliin valmistautuvan kodin sisustusideat tästä.

Uusi sohva - uusi olohuone?

Sohva on olohuoneen hallitsevin kaluste. Siksi uusi sohva uudistaa usein koko huoneen. Siro, vaalea kangassohva on raikas valinta, joka päivittyy eri vuodenaikoihin ja sisustustyyleihin sopivaksi sisustustyynyjä ja torkkupeittoja vaihtamalla. Tumma sohva taas tekee tilasta intensiivisemmän ja lämpimämmän. Kevään sävyjen ei tarvitse aina olla pastilleja.

Kulmasohvat ja divaanisohvat ovat tämän kevään suosikkeja. Sohvalle mahtuu useampi istuja ja varsinkin juhlissa kaikki istumapaikat ovat tarpeen. Trendikäs sohva on nyt kepeä tyyliltään ja kapea käsinojiltaan. Nahka materiaalina, varsinkin ruskean eri sävyissä on palaamassa takaisin myös olohuoneisiin. Trendejä tärkeämpää on kuitenkin seurata omaa makua ja tehdä sohvan valinta olohuoneeseen sen perusteella. Kannattaa myös muistaa, että laatu ja kestävyys ovat aina muodissa.

 

 

 

Suojaa sohvasi ennen juhlia

Juhlissa aina sattuu ja tapahtuu, joten uusi sohva kannattaa suojata jo valmiiksi Soft Care-verhoilusuojalla. Verhoilusuoja tekee kankaan pinnalle näkymättömän kalvon, joka estää nesteiden ja lian pääsemisen kankaan kuituihin asti. Jos sohvalle kaatuu kahvia tai mehua, ehdit hyvin pyyhkäistä nesteet talouspaperiin tai mikrokuituliinaan. Jos myöhemmin huomaat sohvassa tahran, kokeile siihen Soft Care-tekstiilipesua. Tekstiilipesulla puhdistat kätevästi myös matot ja kesäkalusteiden pehmusteet.

 

Kevyemmän kukkaron päivitys: olohuoneen tekstiilien uudistus

Jos olohuoneen sisustuksen uusiminen tuntuu liioittelulta, päivittyy koti juhliin myös uusilla, puhtailla kodin tekstiileillä: sisustustyynyillä, matolla ja torkkupeitoilla. Raikkaat leikkokukat sohvapöydällä piristävät myös juhlavieraita.

Yhdistele rohkeasti erilaisia pintamateriaaleja. Nahka, villa ja erilaiset struktuurikankaat sopivat yhteen myös juhliin pukeutuvassa olohuoneessa. Vanhan sohvan ehostaminen uusilla sohvatyynyillä ja niihin sopivilla verhoilla ja matoilla luo olohuoneeseen juhlan tuntua.

 

Ruokailuryhmät, pöydät ja tuolit: onko vieraille tilaa?

Kevään juhlia suunnitellessa kannattaa myös pohtia, onko olohuoneessa riittävästi istumatilaa vieraille. Tarjoilut on kätevin järjestää noutopöytään, mutta on hyvä huomioida myös se, missä vieraat syövät.

Siirreltävät apupöydät ovat näppärä apu, kun laskutilaa tarvitaan kahvikupille ja kakkulautaselle. Kokoontaittuvat tarjoilupöydät on helppo ottaa esille tarpeen vaatiessa komeron tai varaston kätköistä ja siirtää taas takaisin käytön jälkeen.

Olohuoneen olemassa olevien istuimien, sohvan ja nojatuolien, lisäksi kannattaakin tutkia, tarvitaanko vieraille esimerkiksi jakkaroita, jotka toimivat tarvittaessa myös apupöytinä. Lisäistuimiksi käyvät myös taittuvat klaffituolit. Rahit ja lattiatyynyt ovat oivia istuimia perheen pienimmille.

Kevään juhlia suunnitellessa tulee muistaa myös säävaraus ja terassikalusteiden päivittäminen juhlakuntoon: hyvällä säällä terassi tai parveke jatkavat juhlatilaa myös ulos, sateen sattuessa koko juhlaväki pysynee sisällä. 

Paviljongit pitävät jonkin verran vettä ja aurinkoisella säällä estävät pahimman paahteen. Sisusta myös ulkotilat juhlavaksi kukkasin, viirein ja vaikka ilmapalloin juhlan luonteesta riippuen. 

21.05.2019 10:34