Boho-sisustuksen tuotetärpit

Boho sisustuksen A, B, C

Boho-sisustus on maanläheinen tyyli, joka ammentaa inspiraationsa karibian auringosta, tuulessa huojuvista palmuista ja heinistä, sekä tupsuista ja hapsuista.

Boho-tyylin perusvärit ovat valkoinen, beige, harmaa ja musta ripauksella vihreää kasvien muodossa. Materiaaleista suositaan luonnonmateriaaleja, kuten puuta, rottinkia, juuttia, pellavaa, villaa ja aitoja taljoja. 

Boho-sisustuksen kalusteet ovat upottavan pehmeitä sohvia ja mattoja sekä katossa roikkuvia riippukeinuja- ja mattoja. Seinälle ripustetaan rottinkikehyksisiä peilejä, makramepunottuja seinävaatteita sekä tyyliin ja väreihin sopivia sisustustauluja.

Ripaus bohoa sisustukseen syntyy jo lisäämällä tupsuja koristetyynyjen kulmiin tai hankkimalla nipun pampaheiniä maljakkoon. Keramiikka-astiat ja värillinen lasi sopivat täydellisesti tyyliltään boho-kotiin. Myös viherkasvien runsaus on hyvin bohoa.

 

Luonnonmateriaalien boho

Helpoiten boho-tyyliin pääsee kiinni, kun hankkii muutaman koristetyynyn sohvalle ja paimentolaistyyppisen maton lattialle. Pyöreistä. rottinkikehyksistä peileistä voi tehdä kollaasin sohvan yläpuolelle, tai hankkia yhden boho-henkisen sisustustaulun. Puiset tarjottimet, kukkaruukut, säilytyslaatikot ja muut sisustusesineet tuovat lämpöä sisustukseen ja sopivat boho-tyyliin. 

Myös boho-sisustuksen lampunvarjostimissa on rottinkia ja erilaisia punoksia. Ripusta yksi, tai kaksi rottinkista kattovalaisinta ruokapöydän päälle ja lisää pöydälle juutista tehdyt pöytätabletit. Puiset tarjoiluastiat sopivat boho-kattaukseen ja ovat näyttäviä myös sisustusesineinä.

Talvella boho-tyyliä täydennetään lampaantaljoilla ja teddykarvaisilla koristetyynyillä. Myös kynttilät ja erilaiset lyhdyt somistavat boho-kotia. 

 

Boho-matot 

Boho-sisustuksen matto voi olla pehmeä nukkamatto hapsuilla tai sileä, painettu puuvillamatto. Puuvillamatoissa on upeita etnisiä kuvioita, jotka sopivat täydellisesti bohon henkeen. Myös erilaiset juuttimatot ovat hyvin bohoja. Juuttimatoista voi kotiinsa valita niin perinteisen keskilattiamaton, kuin pyöreänkin version. Ohuita puuvillamattoja voi käyttää myös seinillä ryijyn tapaan tai päiväpeittona sängyn tai daybedin päällä. 

Boho-matoissa saa olla myös väriä. Murretut sävyt antavat boho-sisustukselle lämpimän ja kodikkaan tunnelman.

Boho-sisustuksen tuotetärpit

17.10.2017 14:17