Syksysisustus ja syksyn sisustusvärit

Iltojen pimetessä on aika taas keskittyä kotiin ja sen parhaisiin puoliin. Nyt hyggeily, eli kotoilu on sallittua hyvällä omalla tunnolla! Kodin tunnelmallinen syyssisustus syntyy muutamilla elementeillä jotka voit poimia tästä artikkelista.

Niin sisä- kuin ulkokalusteiden monikäyttöisyys on ollut yhä merkittävämmässä roolissa huonekaluja valitessa. Ennen lumisateita onkin hyvä pelastaa terassilta rottinkituolit ja -korit sisälle. Kun vaihdat tuolin kesäiset kukkakuosit tummempiin sävyihin ja viimeistelet tuolisi lämpimällä taljalla, on uusi houkutteleva talvipesä valmis. Rottinkikoreihin voit syksyllä säilöä kaiken sisustuslehdistä torkkupeittoihin.

Saviruukut- ja maljakot voi myös nostaa sisälle talvehtimaan. Lämmin terranväri sopii hyvin syyssisustukseen ja tuo palan kesää myös syksyyn. Kuivatut heinät ja kukat sopivat täydellisesti savi- ja keramiikka maljakoihin. Hyödynnä luonnosta löytyvät metsän antimet ja kerää talventörröttäjät talteen ennen lumien tuloa.

Syksyllä kodin sisustus huokuu rentoutta, värejä ja kodikkuutta. Vuoden ympäri on sisustuksessa tuotu yhä enemmän esille persoonallisuutta, eikä syyskauden sisustajan tarvitse tehdä tässä poikkeutta nytkään. 

Kodin tyyliä miettiessä, ei pidä unohtaa seinäpintoja. Yksittäinen tehosteseinä muuttaa koko tilan ilmeen täysin. Kokeile seinän väriksi pehmeää beigeä, sammaleen vihreää tai punaruskeaa terraa. Lämmin sävy seinässä antaa koko huoneelle tunnelmallisen ja kodikkaan tunnun.

Myös tapeteilla saa hetkessä loihdittua upeita tunnelmia huoneisiin. Haluatko loikoilla syksylläkin palmujen katveessa vai koristaako seinäpintojasi mieluummin näyttävä graafinen kuviointi? Uskaliaimmat tapetoivat tähtitaivaan suoraan kattoon sängyn yläpuolelle.

Maalaamisen tai tapetoinnin sijaan seiniä voi koristaa myös muulla tavalla. Seinäpintoihin saat helposti elävyyttä leikittelemällä eri muotoisilla ja kokoisilla tauluilla, peileillä ja kortiste-esineillä! Katso täältä vinkit upeiden seinäkollaasien tekoon.

Shoppaile ruskan värejä kotiisi

Syksyn sisustusvärit otetaan nyt luonnosta. Trendeissä näkyy tällä hetkellä paljon ruskan sävyjä, ruskeita ja beigejä, sekä muita maanläheisiä värejä. Sinapinkeltainen, okra ja pastellisävyt tuovat kotoisaa syystunnelmaa kotiin. Murrettua vaaleanpunaista löytyy niin seinäpinnoista, matoista kuin koriste-esineistäkin. Myös viininpunainen ja metsänvihreä ovat yleistyneet kauden sisustusväreinä. Mustavalkoisuus väistyköön!

Syksyn sisustustrendit ovat täynnä pehmeitä materiaaleja ja vahvoja, syviä värejä. Näitä vasten metallit, kuten kulta, messinki ja kupari näyttävät erittäin tyylikkäiltä ja tuovat kontrastia. Materiaaleista sametti on ylitse muiden ja sitä on tarjolla niin sohvissa, tuoleissa kuin sisustustyynyissäkin.

Yksi syksyn sisustustrendi on värien lisäksi myös luonnon materiaalit. Kauniit puupinnat yleistyvät kotona ja kalusteissa. Pieniä yksityiskohtia rakkaiden koriste-esineiden rinnalle voi löytyä lähimetsästäkin. Viimeistele sisustus vielä lasimaljakoillla, kynttilöillä ja lyhdyillä. Pian et tahdo poistua kotoa laisinkaan!

Vihersisustamisen trendi jatkaa myös kasvuaan tänä syksynäkin. Suuret viherkasvit ovat upeita katseenvangitsijoita ja pienemmistä kasveista saat luotua näyttäviä ryhmiä. Eri korkuiset ja malliset kukkapylväät sekä seinähyllyt nostavat kasvit ansaitsemalleen jalustalle. Nosta osa viherkasveista amppeleihin ikkunan eteen. Pimeyden lisääntyessä talvea kohden, kasvit tarvitsevat kaiken liikenevän valon kestääkseen kaamoksen.

Tunnelmallisilla valoilla on helppo pehmentää kodin tunnelmaa eri tiloissa. Pelkistetty ikkunavalaisin tai koristeellinen pöytävalaisin ovat kauniita yksityiskohtia mutta tuovat juuri riittävästi kevyttä valoa hämärtyvinä iltoina, kun tahdot vain käpertyä pehmeän viltin alle rentoutumaan. Tee-se-itse henkiset sisustajat voivat viimeistellä tunnelmavalolla esimerkiksi sängynpäädyn, taulun tai minkä vain huonekalun lisäämällä sen taakse Led-valonauhan. Tunnelmallinen valaistus sopii syksyn hämäriin iltoihin ja on kotoilun A ja O.

30.08.2017 08:05