Joulusisustus kotiin – vinkit ja ideat

Joulusisustuksen trendit jatkavat samalla linjalla kuin  syksyn värisävyt. Syksyn trendivärit havunvihreä ja viininpunainen toimivat joulusisustusväreinä mitä loistavimmin. Mikä olisi sen jouluisempaa kuin viininpunainen sohva! Vihreän ja punaisen lisäksi tämän joulun väri on tummansininen. Varsinkin sametissa tummansininen pääsee oikeuksiinsa ja näyttää juhlavalta. Ripaus kullan tai hopean hohdetta tuo juhlavuutta joulusisustuksen ilmeeseen. Materiaaleina joulusisustuksessa toimivat edelleen sametti, messinki ja marmori. Hillitympi joulusisustaja ottaa päävärikseen harmaan ja käyttää sen eri sävyjä yhdessä hopean kanssa luoden taianomaisen joulutunnelman. Tyyliin ja väreihin sopivat joulukoristeet viimeistelevät kokonaisuuden.

Tänä jouluna kaikki geometriset kuviot ovat pop. On kyse sitten kuusenkoristeesta, lyhdyn muodosta tai tyynyn printistä, kaikki käy. Graafisen joulusisustuksen pääväreinä toimivat musta, tummansininen ja kupari. Yhdistä näihin väreihin vaaleaa puuta ja siroja kalusteita niin saat kokonaisuudesta toimivan joulupaketin. Joulusisustuksen maton ei tarvitse aina olla punainen, kokeile vaihteeksi trendikästä mustavalkoista. Graafinen kuviointi tekee matosta ajattoman ja sen voi jättää lattialle pitkälle kevääseen. Villamatot lämmittävät palelevia varpaita, nukkamatolla taas saat joulusisustukseen pehmeän ja ylellisen ilmeen.

Jää, huurre ja talvi-ilman kuulaus. Saman fiiliksen joulusisustukseen saat käyttämällä ilmavia materiaaleja sekä lasia ja kristallia. Pehmennä olohuoneen joulusisustusta lämpimillä taljoilla ja torkkupeitoilla. Pääväreinä tässä joulusisustuksessa toimivat kuulaat pastellit, minttu ja roosa, jäänsinistä ja valkoista unohtamatta. Jäänraikkaan tyylin keskiössä on valkoinen joulukuusi kristallit oksillaan, viileän väriset led-valot tuikkien. 

Makuuhuoneen joulusisustus syntyy uhkeasta jenkkisängystä, tyylikkäästä sängynpäädystä ja ylellisistä puuvillasatiinilakanoista. Tunnelma voi olla kaikkea jäänviileästä iglusta lämpimään talvipesään. Runsas määrä koristetyynyjä ja pehmeä päiväpeite sängyn päällä viimeistelevät jouluisen petauksen. Lämmin ja pehmeä matto sängyn vieressä hemmottelee kylmiä varpaita ja akustoi tilaa.

Joulusisustuksen tunnelman luovat erityisesti kukat, kynttilät ja tunnelmalliset valoketjut. Jos et halua perinteistä joulukuusta, voit ripustaa valoketjun vaikka isompaan viherkasviin. Hintatietoinen joulusisustaja poimii nipun oksia mukaansa aamulenkiltä ja virittelee jouluvalot niihin. Muistathan kuitenkin kysyä maanomistajan luvan, jos katkot oksia suoraan puista. Valoketjun voit ripustaa myös kehystämään peiliä tai taulua, tai kääriä keräksi lyhtyyn. Myös joulukoristeet voit laittaa kuusen sijaan esille joko lasiseen maljaan tai tarjottimelle kynttilöiden ja käpyjen seuraksi. Lisää joulusisustusideoita löydät alan lehdistä ja Pinterestistä.

Luonnonläheinen sisustaja poimii joulukoristeensa luonnosta. Oksat, kävyt, sammaleet ja havut ovat mitä parhaimpia koristeita ja lisäksi ilmaisia. Varmistathan ennen metsään menoa mitä voit poimia mukaasi "Joka miehen oikeudella" ja mihin tarvitaan maanomistajan lupa.

Luonnonläheisen jouluvärejä ovat eri harmaan- ja beigensävyt havunvihreää unohtamatta. Villa ja pellava toimivat sisustuksessa myös jouluna. Pellavapöytäliina ruokapöydän päällä on aina juhlava, ja mikä estää laittamasta kahta, tai kolmea eri väristä pellavaliinaa päällekkäin. Kerroksellisuus tuo myös näyttävyyttä. Aito luonnonkuusi ja havukranssi juuttinarulla viimeistelevät joulutyylin.

Joulusisustus kannattaa ehdottomasti tuoda ruokapöytään asti. Riittävän iso ruokapöytä täynnä jouluisia herkkuja kruunaa jouluaattoillan ja saa hymyn huulille vauvasta vaariin. Ruokaryhmän somisteeksi käyvät jouluiset tabletit, kynttilät ja kaunis kattaus. Laita tuoleille lämmittävät taljat, niin juhlaväki viihtyy pöydässä pitkään.

Joulusisustukseen ja -kattaukseen juhlan tunnun tuovat kynttilät. Tuoksukynttilät hivelevät useampaa aistia ja ovat myös oiva lahjaidea. Jos perheessä on lapsia ja lemmikkejä, turvallisia led-kynttilöitä voit polttaa huoletta. Joulusisustus kannattaa loihtia myös ulos. Lyhdyt, kranssit ja havut tekevät sisääntulosta kutsuvan niin vieraille kuin omallekin väelle. Joulukoristelu on taiteenlaji siinä missä muutkin; joku tykkää runsaista tonttuasetelmista kun toiselle riittää yksi paperitähti ikkunassa. Kunhan muistaa että vähemmän on enemmän, ja hommassa on mukana se kuuluisa punainen lanka, saa jokainen joulusisustaa makunsa mukaan. Tyylejä ja tapoja on monia, eikä joulusisustusasioista sovi kiistellä ...tontut vielä kuulevat.

27.01.2020 13:26