Makuuhuoneen sisustus uusiksi – vinkit kolmelle lompakolle

Makuuhuoneen hallitsevin ja tärkein elementti on luonnollisesti sänky.

Ei ole sama, millaisella sängyllä nukut. Huono sänky pilaa yöunien lisäksi selän ja heräät aamulla kankeana ja niska jäykkänä. Parhaan tuntuman uuteen sänkyyn saa vain kokeilemalla, joten testaa rohkeasti kaikkia myymälässä esillä olevia malleja erilaisilla sijauspatjoilla. Kun sängyn tuntu ja kovuus ovat selvillä, voit valita makuuhuoneeseesi sopivan kombon, joko muhkean jenkkisängyn, runkopatjan tai kenties moottorisängyn. Ihmisen tarpeet ja toiveet sängylle ovat erilaisia, joten kysy rohkeasti myyjältä eri vaihtoehtoja. Näyttävä sängynpääty viimeistelee valitsemasi kokonaisuuden ja makuuhuoneen ilmeen.

Sänkyostosten jälkeen on aika kääntää katseet makuuhuoneen kokonaiskuvaan. Kuinka paljon tilaa huoneessa on? Mitä vaatimuksia makuuhuoneen sisustuksen pitää lunastaa? Millainen on juuri sinun unelmiesi makuuhuone? Lue vinkit ja sisusta unelmiesi makuuhuone oman budjettisi mukaan.

Pienen budjetin näkyvä muutos

Jos haluat näkyvän muutoksen pienellä rahalla, kannattaa makuuhuoneen sisustusta kohentaa uusilla tekstiileillä.

Suuntaa katse siis ensimmäisenä petaukseen. Uusi päiväpeitto, koristetyynyt ja huopa antavat väriä ja pehmeyttä. Myös verhoja vaihtamalla huoneen tunnelma muuttuu. Kevyet valoverhot päästävät valon läpi pehmeästi ja keventävät huoneilmettä. Paksut pimennysverhot auttavat nukahtamaan varsinkin kesän valoisina iltoina sekä pitävät paahtavan paisteen loitolla. Myös seinien värin vaihto, oli kyseessä sitten maali tai tapetti, muuttaa huoneen ilmettä hetkessä. Väreistä sininen ja vihreä rauhoittavat, kun taas punainen ja keltainen ovat piristävän energisiä värejä. Jos haluat makuuhuoneeseen hämyisen tunnelman, käytä tummia värejä seinissä ja tarpeen vaatiessa maalaa katto samalla sävyllä. 

Koska olet viimeksi uusinut makuuhuoneen maton? Makuuhuoneen lattialle kannattaa valita matto, jolle on mukava astua paljain jaloin. Nukkamatto on pehmeä ja akustoiva, joskin ei allergisen perheen valinta. Tee myös kierros muualla kodissasi – olisiko vanha keittiöjakkara persoonallinen yöpöytä? Entä miltä näyttäisi olohuoneen pöytävalaisin yölamppuna? Yhdistelemällä vanhaa ja uutta saat jännittävän ja ekologisen lopputuloksen jollaista ei varmasti löydy muualta.

Shoppaile ja sisusta makuuhuone

Makuuhuoneen muutos joka menee pintaa syvemmälle

Jos sisustusbudjettisi on hieman suurempi, kannattaa myös huomaamattomampiin asioihin panostaa. Milloin olet vaihtanut peitot ja tyynyt uusiin? Tyynyn käyttöikä on kaksi vuotta ja peiton neljä. Sisustusta uusittaessa kannattaa siis tehdä yöunista vieläkin paremmat ja vaihtaa uudet raikkaat vuodetekstiilit vanhojen tilalle. Sijauspatjan käyttöikää pidentää helposti pestävä ja vaihdettava sijauspatjansuoja. Sijauspatjansuojan avulla varsinainen sijauspatja pysyy pidempään puhtaana ja raikkaana. Myös uudet pussilakanat piristävät sisustuksen ilmettä ja voivat toimia jopa päiväpeiton korvikkeena.

Toimiiko huone muuten toivomallasi tavalla? Jos säilytystilasta on puutetta, näppärä laatikollinen lipasto piilottaa sisäänsä esimerkiksi alusvaatteet ja sen päälle saa esille itselle tärkeät esineet ja valokuvat. Jos huoneessa on enemmän tilaa, liukuovikomero on kätevä ratkaisu vaatesäilytykseen. Peili avartaa tilaa, jos makuuhuone on pieni ja ahdas. Tauluilla loihdit kuvista ja väreistä riippuen erilaisia tunnelmia myös makuuhuoneeseen. Kevyet canvas-taulut on helppo ripustaa niin seinälle kuin seinälle.

Makuuhuoneen sisustus – näin syntyy täydellinen muodonmuutos

Täydellinen muodonmuutos voi alkaa jopa makuuhuoneen pintaremontilla, mutta kontrastia vanhaan luot helposti upealla sängynpäädyllä.

Pääty on loistava ratkaisu, jos maalisutiin tarttuminen ei houkuttele ja haluat ripauksen ylellisyyttä makkariin. Sängynpääty tuo myös mukavuutta huoneen akustiikkaan – saat siis monta kärpästä yhdellä iskulla. Pehmeään sängynpäätyyn on myös mukava nojata kirjaa lukiessa.

Sängyn viereen sopii yöpöytä, johon on helppo laskea nukkumaanmennessä kirjat, lehdet ja silmälasit. Laatikolliseen yöpöytään saat piiloon iltaisin tarvittavat lääkkeet ja kosmetiikan. Myös lukuvaloon kannattaa satsata. Jos sängyssä nukkuvilla on erilainen unirytmi, tulee valaistuksen olla säädettävissä niin, ettei se häiritse toista.

Pieni nojatuoli huoneen nurkassa toimii lukunurkkauksena tai pahimmillaan kerää viikon käyttövaatteet kasaksi päälleen. Raikas ja rauhallinen makuuhuone vaatiikin välillä siivousta ja järjestämistä, jotta epäjärjestys ja kaaos eivät tule yöuniin asti.

 

 

Tutustu Sotkan hulppeaan sänkyvalikoimaan täällä

10.10.2016 10:30