Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa »

Makuuhuoneen sisustus uusiksi – vinkit kolmelle lompakolle

Makuuhuoneen hallitsevin ja tärkein elementti on luonnollisesti sänky.

Sänkyostoksiin kannattaa panostaa, sänkyjä kannattaa testailla ja selvittää itselle juuri se oikea vaihtoehto. Onko valintasi muhkea jenkkisänky? Vai kenties runkopatjat erillisellä sängynpäädyllä? Tai ehkä oletkin suunnitellut moottorisänkyn ostoa? Jokaisella sängyllä ja patjalla on omat ominaispiirteensä joista kannattaa ottaa selvää ennen ostopäätöstä.

Sänkyostosten jälkeen on aika kääntää katseet makuuhuoneen kokonaiskuvaan. Kuinka paljon tilaa huoneessa on? Mitä vaatimuksia makuuhuoneen sisustuksen pitää lunastaa? Millainen on juuri sinun unelmiesi makuuhuone? Lue vinkit ja sisusta oman budjettisi mukaan.

Pienen budjetin näkyvä muutos

Jos haluat näkyvän muutoksen pienellä rahalla, kannattaa makuuhuoneen sisustusta kohentaa uusilla tekstiileillä.

Suuntaa katse siis ensimmäisenä petaukseen. Uusi päiväpeitto, koristetyynyt ja huopa antavat väriä ja pehmeyttä. Myös verhoja vaihtamalla huoneen tunnelma muuttuu. Myös seinien värin vaihto, oli kyseessä sitten maali tai tapetti, muuttaa huoneen ilmettä hetkessä.

Koska olet viimeksi uusinut makuuhuoneen maton? Makkarin lattialle kannattaa valita matto, jolle on mukava astua paljain jaloin. Tee myös kierros muualla kodissasi – olisiko vanha keittiöjakkara persoonallinen yöpöytä? Entä miltä näyttäisi olohuoneen pöytävalaisin yölamppuna? Yhdistelemällä vanhaa ja uutta saat mieluisan lopputuloksen jollaista ei varmasti löydy muualta.

Makuuhuoneen muutos joka menee pintaa syvemmälle

Jos sisustusbudjettisi on hieman suurempi, kannattaa myös huomaamattomampiin asioihin panostaa. Milloin olet vaihtanut peitot ja tyynyt uusiin? Tyynyn käyttöikä on kaksi vuotta ja peiton neljä. Sisustusta uusittaessa kannattaa siis tehdä yöunista vieläkin paremmat ja vaihtaa uudet raikkaat peitot ja tyynyt vanhojen tilalle. Myös uudet pussilakanat piristävät sisustuksen ilmettä ja voivat toimia jopa päiväpeiton korvikkeena.

Toimiiko huone muuten toivomallasi tavalla? Jos säilytystilasta on puutetta, näppärä laatikollinen lipasto piilottaa sisäänsä esimerkiksi alusvaatteet ja sen päälle saa kauniisti esiin tärkeitä valokuvia ja koriste-esineitä. Peilillä saat lisää tilan tuntua, jos makuuhuone on pieni. Tauluilla loihdit kuvista ja väreistä riippuen erilaisia tunnelmia myös makuuhuoneeseen. Kevyet canvas-taulut on helppo ripustaa niin seinälle kuin seinälle.

Makuuhuoneen sisustus – näin syntyy täydellinen muodonmuutos

Täydellinen muodonmuutos voi alkaa jopa makuuhuoneen pintaremontilla, mutta kontrastia vanhaan luot helposti upealla sängynpäädyllä.

Pääty on loistava ratkaisu, jos maalisutiin tarttuminen ei houkuttele ja haluat ripauksen ylellisyyttä makkariin. Sängynpääty tuo myös mukavuutta huoneen akustiikkaan – saat siis monta kärpästä yhdellä iskulla.

Sängyn viereen sopii yöpöytä, johon on helppo laskea nukkumaanmennessä kirjat, lehdet ja silmälasit. Laatikolliseen yöpöytään saat piiloon iltaisin tarvittavat lääkkeet ja kosmetiikan. Myös lukuvaloon kannattaa satsata. Jos sängyssä nukkuvilla on erilainen unirytmi, tulee valaistuksen olla säädettävissä niin, ettei se häiritse toista.

Lisää säilytystilaa saat sängyn jalkopäähän sijoitettavalla penkillä, jonka kannen sisään voi sujauttaa esimerkiksi vierastäkit ja -tyynyt. Pääty toimii myös lisäistuimena ja laskutilana makkarissa. Sirolla nojatuolilla luot makuuhuoneeseen lukunurkkauksen ja viimeistelet muodonmuutoksen. Sametti on trendikkään valinta, joka kestää aikaa!

Tutustu Sotkan hulppeaan sänkyvalikoimaan täällä

11.04.2019 10:53