Vinkit vierashuoneen sisustamiseen

Harvalla meistä löytyy kotoa vieraille oma, rauhallinen soppi. Sellaisen voi kuitenkin järjestää yhdistämällä työ- ja vierashuoneen, tai muokkaamalla televisiohuonetta myös vieraita varten. Miten sitten mahduttaa kaikki tarpeelliset toiminnot yhteen tilaan niin, että ne muuntuvat eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan?

Yhdistetty työ- ja vierashuone

Etätyö sujuu helposti, kun sille on rauhoitettu oma tilansa. Silloin kun läppäri laitetaan kiinni ja viikonloppu alkaa, voidaan myös huoneen funktiota muuttaa. Viikonloppuvieraat voi majoittaa työhuoneeseen, kun sieltä löytyy sänky, tai vuodesohva. Vuodesohva on monipuolinen kaluste, sillä arkikäytössä sohvalla on mukava istua etäpalavereissa tai viettää kahvitaukoa. Viikonlopuksi se muuntuu hetkessä kutsuvaksi vierassängyksi. Työpisteen voi piilottaa irrallisen sermin taakse, tai kiinnittää kattoon verhokiskot, joissa roikkuvat verhot voi vetäistä pöydän ja työpapereiden suojaksi. Irrallinen pyörillä oleva laatikosto voi arkena toimia osana työpistettä ja viikonloppuna se käy kätevästi vieraiden yöpöydästä vuodesohvan vieressä.

Yövieraita ajatellen tilasta olisi lisäksi hyvä löytyä erillinen tuoli tai jakkara, johon laskea illalla vaatteet. Myös lattialla seisova pystynaulakko, tai seinänaulakko helpottaa vieraiden vaatesäilytystä. Vuodetekstiilit, peitot ja tyynyt voi säilyttää vuodesohvassa olevassa vuodevaatelaatikossa. Huomioi vieraiden viihtyvyys petaamalla vuodesohvaan pehmeät pussilakat ja jätä vieraspyyhkeet kauniisti viikattuna petauksen päälle.

Yhdistetty arkiolohuone ja vierashuone

Monissa kodeissa on erikseen arkiolohuone televisioineen ja pelikoneineen. Varsinainen olohuone on pyhitetty seurusteluun ja yhdessäoloon, kun taas arkiolohuoneessa voidaan hengailla, katsella televisiota ja napostella sohvalla. Myös arkiolohuone muuntuu helposti vierashuoneeksi, jos sieltä löytyy vuodesohva. Isommalle divaanivuodesohvalle mahtuu istumaan koko perhe, ja siinä yövieraatkin nukkuvat ruhtinaallisesti. Toinen näppärä vaihtoehto on rakentaa kahdesta 80x200 cm leveästä runkopatjasta kulmasohva. Isoilla selkätyynyillä ja joustofroteelakanoilla runkopatjat toimivat arkikäytössä löhösohvana ja viikonloppuisin niihin on helppo pedata vuoteet vieraille, tai lasten kavereille.

 

Makuuhuone vierashuoneena

Jos kodissa on tilaa yllin kyllin, voi yhden makuuhuoneen uhrata myös vieraskäyttöön. Varsinaista luksusta vieraille on, jos huoneen yhteydestä löytyy vielä oma kylpyhuone tai wc. Laadukkaat sängyt ja vuodetekstiilit takaavat vieraiden viihtyvyyden. Hotellityyliä hakeva voi lisäksi hankkia matkalaukkuja varten erillisen kapean rahin, tai kenkäpenkin. Rahin tai penkin päällä matkalaukun purkaminen käy kätevästi ilman selkäsärkyjä. Jotta vieraat nukkuvat hyvin myös kesän valoisuudessa, kannattaa ikkunoihin ripustaa pimennysverhot. Pehmeä matto lattialla ja käytännölliset lukuvalot yöpöydillä kuuluvat ehdottomasti tyylikkään vierashuoneen sisustukseen. Seinälle kannattaa kiinnittää riittävän suuri vartalopeili, sekä naulakko aamutakkeja varten. Vierashuoneen sisustus saa olla kodikas ja kodin muuta tyyliä noudattava.

On vierassänky sitten työhuoneen nurkassa oleva vuodesohva tai pehmeä sänky makuuhuoneessa, viihtyvät vieraat varmasti, kun huomaavat isäntäväen vieraanvaraisuuden.

Shoppaile viihtyisä vierashuone

04.07.2022 12:29