Sohvan puhdistus ja suojaus – näin sen teet

Sohva on olohuoneen keskipiste ja usein yksi olohuoneen sisustuksen arvokkaimmista hankinnoista. Miten sohva suojataan? Entä kuinka onnistuu sohvan peseminen? Tutustu vinkkeihin, joiden avulla tiedät, miten sohva pysyy kunnossa.

Sohvan suojaus pidentää sen käyttöikää

Jos valintasi on kankainen sohva, etenkin lapsiperheeseen, kannattaa se ensimmäisenä suojata sohvan suojaussuihkeella. Oikein suojattu sohva hylkii nesteitä ja lika on helppo jopa vain pyyhkiä sen pinnalta pois.

Tahrat pois sohvasta

Sohvan puhdistusainetta kannattaa pitää aina siivouskaapissa, sillä kuten vanha kansakin sanoo, vahinko ei tule kello kaulassa. Arkea helpottaa, jos tietää jo valmiiksi, miten punaviinitahran saa pois sohvasta, sen materiaalista riippumatta.

Sohvan tahranpoistossa käytetään puhdasta pesusientä tai valkoista pyyhettä. Kangassohvan tahroja käsitellessä aloitetaan käsittely aina tahran reunasta keskelle edeten, jottei tahra leviä.

Luottotuotteet sohvan hoitoon

Sohvan peseminen

Kangassohvan pesu onnistuu höyrypesurin tai painehuuhtelulaitteen avulla. Laitteita voi vuokrata esimerkiksi pesuloista - ennen sohvan pesun aloittamista kannattaa tietysti varmistaa, että sohvan tai nojatuolin pintamateriaali kestää höyry- tai vesipesun.

Ennen sohvan pesun aloittamista pinnat imuroidaan, jotta irtolika ei tuki pesuria tai aiheuta ylimääräisiä tahroja. Sohvan pesemisen jälkeen se suojataan sohvan suojasuihkeella.

Nahkasohvan pesu ja huoltaminen

Nahka on materiaali, joka paranee vanhetessaan. Joskus kuitenkin esimerkiksi tummat vaatteet jättävät vaaleaan nahkasohvaan ikäviä jälkiä. Nahkasohvan pesua suositellaan tehtäväksi kerran-pari vuodessa, jottei lika pinty sohvaan.

Nahkasohvan peseminen onnistuu paitsi nahkasohvan puhdistusaineen avulla, myös muilla nahan pesuun sopivilla aineilla: marseille-saippualla, satulasaippualla - tai jopa miedolla iholle tarkoitetulla, kosteuttavalla suihkusaippualla.

Nahkasohva pestään nihkeällä rätillä, joka on kastettu puhdistusvesiliuokseen ja josta on väännetty ylimääräinen vesi pois. Pesun jälkeen sohva pyyhitään pelkkään veteen kastetulla nihkeällä liinalla.

Askarruttaako sohvan pintamateriaalin valinta? Tietoa sohvan pintamateriaalin valinnasta löydät täältä.

28.02.2017 12:38