Boho-sisustus -näillä teet tyylin

Boho oli sanana vielä tuiki tuntematon kymmenen vuotta sitten. Nyt boho-sisustus on kaikkien huulilla ja jokainen tunnistaa jo tämän tyylisuunnan sen nähdessään.

Boho-sisustuksen peruselementtejä ovat luonnonmukaisuus, eli luonnonmateriaalit ja -värit. Rottinki, juutti, bambu, meriheinä ja vaalea puu, sekä tekstiileistä pehmeä villa ja pellava kuuluvat boho-sisustukseen olennaisesti. 

Sisustustyylinä boho on helppo, sillä monia materiaaleja ja elementtejä löytyy jo valmiiksi vaaleista skandinaavikodeista, sekä suoraan Suomen luonnosta. Oksat, kävyt, heinät ja kuivakukat - kaikki nämä ovat hyvin bohoa. Jokainen voi maustaa omaa boho-sisustustaan mieltymystensä mukaan ja tietynlainen boheemius on enemmän kuin sallittua.

Miten sitten sisustaa koti boheemiksi edullisesti ja helposti? Lue alta bohoimmat vinkkimme, ja kokeile.

 Aloita boho-sisustaminen väreillä ja materiaaleilla

Skandinaavinen boho-sisustus on vaaleita värejä, kuten luonnonvalkoista, beigeä, harmaata, ruskeaa ja greigeä. Greige on värinä harmaan ja beigen sekoitus, kuten myös nutria ja taupe. Greige väriin on siis helppo yhdistellä eri ruskean ja beigen sävyjä, kuin myös erilaisia harmaita elementtejä. Valitse siis seinien väriksi joku edellisistä, tai maalaa vain yksi tehosteseinä lämpimän ruskealla, tai okran keltaisen värillä. Myös nyt hyvin trendikkäät puiset rima- ja paneeliseinät sopivat täydellisesti boho-sisustukseen. Sisustuspaneeli on helppo asentaa ja saat hetkessä bohon tunnelman huoneeseen. Rottinkinen tai puinen sermi toimii tilanjakana huoneen eri toimintojen kesken, ja tuo kaivattua luonnonläheisyyttä sisustukseen jos kokonaisen seinän panelointi ei onnistu.

Muhkeat ja upottavat kalusteet kuuluvat olennaisesti boho-sisustukseen. Jos sohvassa on vaalea, pellavainen verhoilu, sopii se erityisesti boho-tyyliin. Ei niin bohon sohvan voi peittää kasalla koristetyynyjä, jotka tuovat oman ilmeensä boho-sisustukseen. Kokeile solmittuja makrame-sisustustyynyjä, tai nukkapintaisia, ryijyä muistuttavia koristetyynyjä. Kaikki tupsut ja hapsut ovat hyvin bohoa.

 

Näillä teet tyylin

Boho-sisustuksen kalusteet ovat puuta ja rottinkia

Sohvapöytä on boho-sisustuksessa vaaleaa, rouheaa puuta tai rottinkia. Myös marmorikantinen sohvapöytä sopii boho-sisustukseen. Näin boho saa ripauksen luksusta. Boho-sisustuksen matto on pitkänukkainen paimentolaismatto, villainen kelim-matto tai ohut, vaalea puuvillamatto. Boho-tyylissä maton voi ripustaa myös seinälle ryijyn tapaan. Boho-sisustukseen kuuluvat olennaisesti seinäkoristeet, kuten rottinkikehyksiset peilit, makrametyöt, koritarjottimet ja erilaiset luonnonmateriaaleista tehdyt kranssit.

Boho-sisustus sopii hyvin myös makuuhuoneeseen. Pellavaiset vuodetekstiilit ja vaaleat, tuulessa hulmuavat sivuverhot, sekä rottinkivalaisimet tuovat raikkaan tuulahduksen välimereltä. Boho-sisustuksessa myös sänky vuorataan runsaalla määrällä  koristetyynyjä, sekä tyyliin sopivilla torkkupeitoilla ja vuodetarjottimella. Hyvin bohoa on tehdä sänkyyn vuodekatos vaaleilla pellavaverhoilla. Yksinkertaisia ja helppoja vuodekatoksen ohjeita löytyy mm. Pinterestistä.

 Boho-sisustus viimeistellään luonnonantimilla

Kun Boho-sisustuksen suuret linjat ovat valmiit, on aika viimeistellä boheemi kokonaisuus. Boho-sisustukseen sopivat erilaiset viherkasvit, palmut ja mehikasvit, sekä kuivakukat -ja heinät. Pampaheinät ovat tulleet monille tutuiksi sisustuslehtien sivuilta ja niitä voi ostaa kukkakaupoista sekä marketeista. Lasipullot, myös värilliset, sekä erilaiset keramiikkaesineet sopivat boho-sisustukseen ja koristeheinien ruukuiksi. Rottinki- ja meriheinävarjostimet valaisimissa tuovat hetkessä boho-ilmeen huoneeseen. Myös erilaiset sisustustaljat, juutista punotut rahit, pöytätabletit ja matot ovat hyvin bohoa. Boheemi sisustus syntyy runsaista ja näyttävistä luonnonmateriaaleista, jotka on kuin vahingossa heitelty sohvan päälle, tai pudotettu käsistä lattialle. Boho-sisustuksessa ei tarvitse olla turhan tarkka, sillä tyylin kuuluukin olla hieman boheemi ja huolimattoman näköinen.

Näillä teet tyylin

Inspiroidu bohosta!

12.01.2022 09:40