Tunne tyyli: kodikas sisustus klassiseen tyyliin

Klassisen sisustustyylisuunnan kirjo on laaja aina englantilaisesta kartanotyylistä skandinaavisen kotoisaan hyggeilyyn. Kotoisan klassinen sisustus on puolestaan iloinen, hallittu sekamelska erilaisia sisustuselementtejä - tyylistä on kuitenkin karsittu pois turha krumeluuri ja epäkäytännöllisyys. Tutustu suomalaiskotien suosikkityyliin!

Konstailemattomuutensa takia kotoisan klassinen tyyli taipuu moneksi ja on myös lapsiperheiden suosiossa. Tahmeat pikku sormenjäljet kaapinovessa eivät ole tyylirikko, vaan ennemminkin osa kodikasta ja klassista sisustusta - varsin kotoisaa siis. Kodikkaan sisustuksen tavoitteena ei ole matkia lehtikuvien maailmaa, vaan luoda toimiva koti, jossa asukkaat viihtyvät eivätkä elämisen jäljet haittaa.

Shoppaile klassinen olohuone

Kotoisan klassinen väripaletti: perusvärit ja iloiset kuosit

Kotoisan klassinen sisustaja suosii sisustuksessa maanläheisiä perusvärejä beigestä harmaan eri sävyihin. Perusvärejä piristetään iloisen värisillä tyynyillä ja muilla sisustusesineillä oman maun mukaan. Klassikkokuosit raidasta ja ruudusta pirteisiin kukkiin ovat sallittuja.

Kodikkaan sisustuksen aksenttivärejä vaihdetaan vuodenajan mukaan: keväällä ikkunoihin vaihdetaan vaaleammat verhot ja sohvatyynyt sävytetään niihin.

Kodissa suositaan kerroksellisuutta ja elävää elämää

Kotoisan klassisen kodin kalusteet ovat suoralinjaisia ja aikaa kestäviä, ja isomummun perintölipasto on vain piste sisustuksen i:n päälle. Tämä tyyli ei pelkää elämän jälkiä eikä ruokapöydän alle rakennettua lasten majaa. Muistoesineet, taulut ja lasten piirustukset ovat kaikki sulassa sovussa keskenään kirjahyllyillä tai lipastojen päällä.

Kotoisan klassisen sisustajan tavoite onkin rakentaa itselleen ja perheelle lämmin, kodikas pesä, jossa sujuva arki ja kotoilu on pääroolissa ja kotityötkin hoituvat hymy huulilla.

Kotoisan klassinen tyyli on yksi suomalaisten suosikkityyleistä, myös olohuoneessa. Tutustu olohuonetutkimuksemme tuloksiin tästä!

Shoppaile klassinen ruokailutila

17.03.2017 14:32